Oldalak

2012. július 27.

Vonalazódó Magyarország

Hogy miképp értjük Magyarország vonalazódását, azt mindjárt le is írom, be is mutatom. Hogy kiben milyen érzést vált ki, vagy kit mennyire érdekel, kit mennyire nem érdekel, azt döntse el a kedves olvasó.

Rakpartátnevezések; utcaátnevezések; moszkvátlanítás; valamint logózás... a logózásnak, mint Magyarország új alapműködésének (mert erre van idő...) van egy gyönyörű fajtája, a vonalazódás, ami a szép, megkedvelt, megszokott dolgokat, szimbólumokat, logókat lecseréli valami semmire. Ez a vonalazódás, ami országunkban egyre jobban beigazolódik.

Korábban a Nemzeti Bank kaputetőt mintázó boltozatát, logóját cserélték le három szürke, két világoszöld, egy magas szürke és még egy kis szürke vonalra, ami jól jelképezi a Magyar Nemzeti Bank  szépségét, hírnevét, egyszerűségét(?)... Anyagiakról beszélve ez a változtatás 50 millió forintba került.

A Magyar Nemzeti Bank logója

AKKOR:


ÉS MOST:
Hát nem csodás :-D...

És most újabb vonalazódás következett be! de jó

1957. május 1. A Magyar Televízió megkezdi sugárzását.
2008 augusztusa és decembere HD minőség
2012 eleje Összevonják az M1-et, az M2-t, a Duna-t, a Duna World-öt, valamint az MR1-et, MR2-t.
2012. július 27. Az Olimpia megnyitója alkalmából, az egész közmédia – az MTVA, a Magyar Távirati Iroda (MTI), a Magyar Televízió (MTV), a Duna Tv és a Magyar Rádió – új arculatot kapott. Az egységes arculat alapmotívumait a tűz, a víz, a levegő és a föld jelképrendszere adja, melynél mindegyik alapja a kör.

A sokatmondó logók (sorban: M1, M2, Duna, Duna World):


Jól rögzítsük, hogy miképp néznek ki az ilyen közintézmények logói, mert lehet, hogy a MÁV új logója egy fekete vonal lesz, az jelképezi a síneket;  vagy ... inkább nem mondok több ötletet, mert akkor azok lesznek.

Egy biztos. A MALÉV logója már biztos nem fog változni. Pontosabban az változott a legtöbbet.

AKKOR:


ÉS MOST:








Ugye, milyen egyszerű lett?