Oldalak

2012. augusztus 4.

M.A.Z. Filmajánló: JÉGKORSZAK 4.


Előszó:
A Jégkorszak c. animációs film 2002-ben keletkezett, s megszületését siker övezte. Így azóta elkészítették az Olvadást (2. rész), a dínók hajnalát (3. rész) és idén a negyedik rész, a Vándorló kontinens is mozivászonra került. Ez a mese, úgy mint a Madagaszkár is, töretlen sikerrel okoz vidám perceket kicsiknek és nagyobbaknak is egyaránt, hisz minden korosztály tud rajtuk nevetni. A különbség az, hogy a Jégkorszak részeinek címét letudták fordítani, míg a Madagaszkárnál csak 2. meg 3. rész lett a magyar cím... fontos különbség még a történet. Ez elég fontos azért :-D

A film adatai:
- 2012-es animációs kalandvígjáték
- 94 perces
- Eredeti cím: ICE AGE: CONTINENTAL DRIFT

A történet:
Az idő a jégkorszakban sem áll meg: minden változik, és mindig jöhet néhány vad meglepetés. A táplálkozási láncra fittyet hányó három jó barát, Manny, Diego és Sid (a mamut, a kardfogú tigris és a lajhár) újból kénytelen vándorútra indulni: egy óriási földmozgás leszakít a kontinensről egy szigetet, és elválasztja őket a hordától. Jobb híján egy úszó jéghegyre költöznek, és új, hófehér hajójukon igyekeznek partra vergődni. A trió a nyílt tengeren sem hazudtolja meg magát: a jég hátán is túlélnek, fura tengeri lények, új földrészek és őskalózok között vágják keresztül magukat, és közben egy percre sem veszítik el a humorérzéküket. Még a motkány is viszontlátja imádott makkját - igaz, olyan körülmények között, melyre egy motkány sem készülhet fel.


Hozzáfűznivaló:
Sid nagymamája
A falka új tagja - egy kis időre - Sid nagymamája lesz, akit azért visznek a bolond lajhárhoz a szülei, mert a nagyi is kissé, vagy inkább nagyon Sid-féle, ha értitek, mire gondolok... A nagyi eszméletlen tettekkel, poénokkal "árasztja el a fagyos pillanatokat". Ott a drágicája, akiről később kiderül mi is. A kalózok közül is vannak olyan szereplők (főleg a fóka!), akik mélyen ostobák.
Hát ki ne maradjon a történetből Motkány, akinek köszönhetően kialakulnak a kontinensek. Vajon mitől, ha nem a makkjától. Vele még megannyi vicces jelenetet láthatunk kalózokkal, térképpel, meneküléssel, szirénekkel, valamint Makklantisszal.
Vicces és jó film! Ha valakinek nem tetszett annyira például a 3. rész, akkor ez jobb lett!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése