Oldalak

2013. december 21.

Sablonszövegek karácsonyra

Boldog karácsonyt!
Kellemes karácsonyi ünnepeket!
Boldog ünnepeket!

Boldog Újévet!
BÚÉK!
Sikerekben gazdag Újévet!

Ebben az időszakban sokszor kapunk ilyen üzeneteket, amelyek szövegén nem változtatunk, mindenkinek ugyanazt a szöveget küldjük el, mint ha futószalagon működne a karácsonyi és újévi üdvözlés. Köztük néhány nem is olyan kreatív, mint a kellemes, amiről nekem bemagyarázták, hogy a fürdővíz kellemes, s azóta irtózom ettől a szótól karácsony idején :-) A válasz, ha nem mi vagyunk elsők, akkor pedig az az anti-kreatív sablonszöveg a válasz, hogy: neked is vagy nektek is.

Ez így jó, és egyszerű, de én például még soha nem írtam senkinek azt, hogy legyen kellemes a karácsonya, vagy a nyelvtani hibáktól hemzsegő BÚÉK szöveget, amit - hozzáteszem - folytonosan BUÉK-nak írnak, miközben az Új az nem Uj, főleg, hogy az Újév az nem új év, nem is uj év, szóval hivatalosan csak BÚK-ot kellene írni az SMS-ben, de az meg ugye hülyén hangzik.

Próbáljunk belevinni egy kis örömet, kreativitást, humort, kedvességet belevinni a szövegbe, főleg, ha például csak facebookon írunk annyit, hogy Boldogat vagy Boldogot, ami teljesen érzelemmentes, és szörnyű! Olyan mintha azt írnánk, hogy Bakfitty csúnyább kifejezéssel. Ennél már csak a rövidítés a jobb, a Boldog Karit, vagy a BK, ami néhány év múlva már csak B lesz, és akkor már nem csak érzelem-, hanem betűmentes karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Személy szerint én mindig hozzáteszem a nagyon szócskát, s az új esztendőhöz valami humort is belerakok, mint pl. Zalánnal teli, vagy hasonló. :-) Lehet, hogy gáz (jó, lehet finnyáskodni, beeee), de mégse egy B üzenet.

Ha valaki a tanárának ír, az se annyit írjon, hogy Boldog Újévet!, hanem tegyen hozzá egy kis pluszt, szólítsa meg, akár a nevén, akár tanárnőnek, vagy bárminek.

De személy szerint a boldogat / boldogot párostól vagyok a legjobban kiakadva, amiből csak is azt az egy információt sugalljuk az ünnepeltnek, hogy csak azért írtunk, mert a facebook írta, hogy szülinapod van, vagy csak azért, mert illik, nem azért mert tényleg ezt kívánod. Ha meg nem is ismered, akkor meg szerintem nem olyan fontos felköszönteni. Na, annál elég egy bevált boldog szülinapot :-) sablonszöveg.

Sablonosnak számít a Mikulás-sapka hordása is. Ugyanis, ha az van rajtad, s vérig unott arccal nézel a vásárlóra a SPAR-ban, ami szintén azt sugallja, hogy de utálom ezt a melót, és még ezt a gagyi sapkát is fel kellett vennem, akkor inkább ne vegye fel, mert ki hallott már kedvtelen Mikulásról?

Bár a Wikipédia, drága jó enciklopédiás barátunk ír Szent Miklós korábbi, titokzatos, rég elfeledett énjéről, Láncos Miklósról is:

"...a gyermekek ijesztgetése volt, mivel nem a ma ismert, jókedvű, pirospozsgás Mikulás járt házról házra, hanem egy félelmetes, koromfekete arcú, láncot csörgető rém „Láncos Miklós”, aki egyszerre jutalmazott és büntetett..."


Hát nem cuki a Láncos Miklós bácsi? :-)
Nem.

Hiszünk-e a Mikulásban?
Hiszünk-e a Jézuskában?
Magyarország alaptörvénye tiltja, hogy eláruljak bárminemű igazságot arról, léteznek-e, ki hozza az ajándékot, meg hasonlók, ugyanis a gyerekek még maradjanak egy ideig gyerekek! Mikor mondjuk el, meg ilyenek, ilyen kérdés biztos van a www.gyakorikerdesek.hu honlapon, mint minden másról is. :-)

B!
BK!
Boldog Karit!
Boldog Karácsonyt!
Nagyon Boldog Karácsonyt!
Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok!
Nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Minden Kedves, Drága Olvasómnak!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése