Oldalak

2014. április 12.

Garfield Hegymánia

Hát újra beköszöntött a világ lusta macskája, Garfield. Mekkora véletlen, hogy mikor a SPAR pont akart csinálni egy újabb matricásalbumot, az amerikaiak is pont erre gondoltak. :-) Korábban már írtam a Garfield Szafarimániáról, az Óceánmániáról és a Magyarországgal kapcsolatos gyűjtőalbumról is, így hát - most hogy elkezdődött az újabb gyűjtés -, a Hegymánia sem maradhat ki.

Igazából én kiskoromban mindig inkább a jeges vidékek, az Antarktisz és a Jeges-tenger állatvilágát szerettem, hisz mennyivel érdekesebb egy pingvin, egy jegesmedve vagy valami szép gleccser, mint egy hegy. A hegy csak úgy van. Áll. Mást nem is tudna csinálni. Sőt ebben a részben megint azt látom, hogy újra a növények kapnak szerepet, nem pedig az állatok. És azért valljuk be őszintén - ha nem profi biológusok vagyunk persze, személy szerint én nem -, hogy egy tajga növényzetet, egy magában álló virágot nézni nem annyira érdekes, mint egy hegyi állat. Bár pl. egy jak, egy kecske sem annyira izgalmas, mint egy császárpingvin...Ez csak egy nagyon jó ötlet, kedves SPAR. A hegy unalmas...

De mindegy, úgyis vásárolunk e holland cég magyar üzleteiben, kicsiben és nagyban is, hetente, vagy naponta, és 2.000 forint után, ha már úgyis ingyen nekem dobják, akkor nem fogom visszautasítani, vagy ahogy egyesek kb. rászólnak az eladóra: Nem kell! És ezt durván. Persze lehet, hogy csak azért, mert az eladókisasszony is esetleg illemtelenül kiáltott rá a nőre: Hány zsömle? És ezt ebben az esetben vehetjük valamiféle igazságszolgáltatási alapelvnek is. De inkább fogadjuk el, s ha nincs kisgyermek rokon, akinek odaadhatnánk, akkor osztogassuk el az iskolában, adjuk oda kicsiknek, vagy bízzuk rá egy tanárismerősünkre, ha van. Mármint tanárismerős van. Nem kártya. Hisz ha nincs kártya se, akkor minek tanárismerős, akinek odaadjuk. Azaz... mindegy, lényegtelen.

A hegymászó, aki... izé... tett valamit :-)
Lehet, hogy unalmas, de mégis érdekes. Sokkal jobban tükröződik itt az ellentét, mint egy Ady-versben, s most ki is fejtem, miért. Nem belemagyarázom, mint egyesek, hanem így van. Unalmas, mert van rajta hat szál fű, tegyük fel. De van, ami simogatós, tapinthatós. Azaz medveszőr-imitálás, vagy tapintási lehetőség. Persze egyből szörnyű tévedésnek olvasható, hogy előbb még fűről volt szó, most meg már kijött a barna maci, de éreztetni akarom az unalmas-érdekes ellentétet. Uncsi-érdekes. Megy? Ok. :-)

Sőt olyan is van, aminek szaga, illata van. Ezek már általában tényleg csak növények, hisz nem eredeti medve szagot szippantanánk be, ha az is illatos minta lenne, de a tapintós matricákon sem igazi medveszőr van, gondolom. Vagy most lelőttem a poént? Remélem nem.

Persze minden változatlan áron fut:
- matricacsomag (99 Ft)
- ingyenes matricacsomag (na vajon mennyibe kerül?) - akkor kapsz, ha elköltesz 2.000 forintot a SPAR-ban, majd újabbat, újabbat... vagy vannak olyan termék, amelyek után alapjáraton kapsz, nem kell 2.000 forint, ha jól olvasóm. De ez lehet, hogy szalvéta, vagy WC-papír, ami illúzióromboló... :-(
- gyűjtőalbum (490 Ft)

És mint mindig, most is tele van vicces Garfield-rajzokkal, meg mára elgyengült poénokkal, ami amúgy a kisgyerekeknek még tökéletes :-)

Ja, és tele van érdekességekkel, gondolom, ahogy a többi album is korábbról.

És persze a jó öreg weboldala következik... mindig van egy online játék, amiben majdnem, hogy jó vagyok, de mégis szörnyű. Nézzük, itt mit kell játszani...

De mindekelőtt, megmutatnám, hogy régen a Szafarimánia sorozatnál még olyan gagyi volt a honlap, hogy lengyel vagy cseh szöveggel volt kiírva az utasítás:



Most viszont annyira modern az egész, hogy már facebook segítségével is regisztrálhatsz. Már csak az Osztom- és Lájk-gombok hiányoznak a képernyőről. Bár amilyenek a mai fiatalok, jaj... csúcsmodern kis játékok. Nálunk még fából volt a plüss is, ők meg má' nem is azzal játszanak, hanem iszboksza'... fiatalság, bolondság...


Na, a játék most még egyszerűbb, csak az egérrel kell nyomkodni a nyuszikra kemény 30 másodpercig...


Hát ez tipikus egeres kattintós játék, minek hatására kijelölöm a fél képernyőt, és ez nagyon bezavar...


... aminek "segítségével" csak 22 nyulat találtam meg :-(


Na, de ennyit a játékról. Ugye a matricagyűjtés egyik alappillére a cserélgetés, amit gyerek, papa, mama egyaránt csinálhat élőben, interneten, a Hegymánia honlapján, esetleg aukciós portálokon. Nekem is van pár, bár én nem gyűjtöm, csak jön. A fiókom most is tele van rengeteg korábbi matricával még a szafariból, az óceánból és Magyarországról is, de csak ott porosodnak.

A mostani, új kártyák közül a kedvencem az Érzed a hó illatát?, ami ahogy az internetről leszedett 81-es matrica pontos mása, hisz akkor nem lenne fenn online. Ez nekem megvan. Egy pici, kis semmilyen matrica, a szokásosnál jóval apróbb átmérőjű, és igazából nem is a kép a lényeg, hanem a matrica szaga. Ahol érezni - elvileg - a hó illatát. Jó, jó, idén a tél válságba ütközött, mondhatni elmaradt, nem volt, de azért az ember még csak emlékszik arra, hogy milyen a hó szaga. Bár nem is szokás azt szagolgatni. Hacsak egy kutya vagy egy kisfiú bele nem pisilt :-)

De az már nem hó-szag, hanem más. Ennek a kártyának igazából semmi extra illata nincs. A másik egy virág, annak sincs több aromája, nem árad a lakásban, szóval ez egy átverés! Jó szórakozást, gyerekek! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése