Oldalak

2012. június 1.

LOOKIN' IT 13.: A diktátor

A diktátor
(The Dictator)

   Hallottál már Wadiyáról? Vagy esetleg Aladeen Admirális Generálisról, a diktátorról? Élőben, az igazi életben biztos, hogy nem, de esetleg láthattad Sacha Baron Cohen (Borat; Brüno; A leleményes Hugo; Ali G) főszereplésével a DIKTÁTOR című filmet. Ha nem láttad, s nem ellenezed az ilyenfajta humort, akkor nézd meg a mozikban, vagy várd ki még megjelenik DVD-n! Inkább rohanj a moziba!

   Miről szól a film? Kérded tán, kérdésed itt válaszra talál: Sacha Baron Cohen újabb nagyszabású karakterrel ajándékozza meg a mozinézőket: a világ legkülöncebb és legegoistább diktátorával, Aladeennel.
Az elpusztíthatatlan szakállú Aladeen, aki pénzéhes celebeket fektet meg és megbundázza saját olimpiáját, akkor kerül a nemzetközi figyelem középpontjába, amikor felröppen a hír titkos atomprogramjáról. Egy félresikerült merényletet követően Aladeen egy fillér nélkül magára marad New York utcáin. Kivégzettnek hitt honfitársai elől menekülve Aladeen úgy dönt, visszaszerzi hatalmát, ami egyfelől fergeteges összeütközésekhez vezet a viselkedésén megbotránkozó amerikai polgárokkal, másfelől olyan felfedezésekhez, melyek leleplezik Amerika külpolitikáját.


  Én láttam SBC összes filmjét, s némelyeken igen kiakadtam, mint például a Brüno. A többi is kicsit visszataszító és undorító volt, de most valami maradandóbbat is alkotott az amerikai színész. Mikor Kim Dzsongil észak-koreai diktátor meghalt, kipattant a fejéből, hogy a tiszteletére elkészíti ezt a filmet és láss csodát, meg is született. Ezzzzzzerszer jobb, mint a többi filmje, amiben valami hülyét játszik. Wadiya teljhatalmú vezéreként irányítja országát, végezteti ki embereit (ez nem is történik meg), teremt kapcsolatot a nőkkel és hasonlók, amin még az is nevet, aki nem nevet...

NÉZD MEG!

Pontozás: 8.7

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése