Oldalak

2012. május 29.

LOOKIN' IT 11-12.: A rózsaszín párduc


A rózsaszín párduc


Ki nem ismerné... pontosítok, ki nem hallott már a rózsaszín párducról, a híres francia gyémántról, amit mindig elrabolnak de jön Jacques Clouseau felügyelő, s sok bajon keresztül, de megoldja az ügyet?
Erre a válasz. Senki (azaz mindenki (kb. 95%) hallott már róla).

Három filmet ajánlanék így egyből ezzel kapcsolatban, de mégis csak 2 filmajánlóként van meghirdetve - gondolkodik az elmélkedő olvasó (ritka, de örülnék neki)...



A RÓZSASZIN PÁRDUC-SOROZAT
- készült: 1963 környékén
- főszereplő: PETER SELLERS

Ez volt az első rész a Rózsaszín párducból, melynek Clouseau felügyelőit már több színész is játszotta. A legnevesebb (az egyik legnevesebb) az előbb említett Peter Sellers volt, aki nagyon jól, nevetés nélkül, teljesen hitelesen játszotta el a rászabott ostoba felügyelő szerepét. (Jobboldalt láthatjuk.)
Ebben a filmben nagyon sok poénos jelenet van, amit nem szívesen lőnék le. (A porszívó mindent felszív, Szauna, A leesett toll, a Szállódai forgóajtó és még sok más...)

Peter Sellers több filmben is játszott. Lehet, hogy az IMDb azt írja, hogy 4-6 pontig van, de nagyon is kacagtató.


Lookin' It 12.



A RÓZSASZIN PÁRDUC 1-2. és 3???
- készült: 2006 és 2009
- Clouseau szerepében: STEVE MARTIN

Steve Martint azért szerintem sokkal jobban ismerik a fiatalabbak. Persze Peter Sellers is jó. Nem akarom bántani. Még jobb. Ezt már könnyebben meglehet venni boltban (nem szabad letölteni internetről!), s az egész család megnézheti, hogy az ostoba felügyelő hogy oldja meg ezt a furfangos ügyet. Az egyiket meg a másikat is.

Az első rész sztorija: A kínaiak elleni győztes meccs utáni ünneplésben meggyilkolják a francia focicsapat edzőjét, és eltűnik a férfi gyémántgyűrűje, a "Rózsaszín párduc". Az ügyet a fáradhatatlanul körülményes Clouseau felügyelő kapja. Clouseau és új asszisztense, a higgadtságát minden körülmények között megőrző Gilbert Párizson és New Yorkon keresztül követi a nyomokat. Több gyanúsított is akad: az edző volt barátnője, egy mellőzött focista, a milliomos kaszinótulajdonos, valamint egy kikapós PR-os. Végül a titkárnője, Nicole és Ponton segítségével Clouseau-nak sikerül lelepleznie a gyilkost.


És a másodiké: A világ legokosabb detektívje kell? Öt kontinens legbátrabb titkos ügynökére volna szükség? Closeau felügyelő parádés akcentusával, elképesztő baklövéseivel és hihetetlen balszerencséjével hívja fel magára a figyelmet, melyek együtt valahogy mégis mindig sikerre viszik a nyomozását. Így aztán, amikor sorra tűnnek el a világ legértékesebb és legismertebb műkincsei, természetesen nem őt hívják. Ám, amikor még a Rózsaszín Párduc-gyémántnak is nyoma vész, Dreyfus főfelügyelő mégis hozzá fordul. Clouseau segédje és esetlen udvarlásának tárgya társaságában csatlakozik a rejtély megoldásán fáradozó nemzetközi rendőrzseni-válogatotthoz, hogy egész Európán keresztül üldözze, és végül, talán elkapja a tolvajgéniuszt.


A két filmben Steve Martinon kívül más jó színészek is megjelennek, mint Jean Reno, Kevin Kline, John Cleese vagy az énekesnő Beyoncé.


Azért van ott a hármas kérdőjelekkel, mert lehet, hogy idén (2012) lesz 3. rész is...


Érdemes megnézni, miért? mert jó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése