Oldalak

2012. május 4.

NAHMMSZ(SDEM3): Megapiranha

Egy (játék)piranha
Piranhák. Mik is ezek a halak? Halak. Méghozzá ragadozó halak, akiknek olyan erős fogai vannak, hogy csoportokba tömörülve nagyobb emlősöket is megtudnak enni. Ezek a kis "szörnyetegek" a vízben élnek (hisz halak!), legnagyobb munkájuk a róluk szóló filmekben való szereplés, mint a valamikor a 20. század vége fele elkészített Piranha, vagy a tavaly elkészített Piranha 3D című film, melyben az emberek jelentik számukra a táplálékot.

A Piranha 3D c. filmet 2010-ben készítették el. Nem láttam, mert nem szeretem az ilyen filmeket. De az IMDB szerint 5.8-as film, ami még úgy épp, hogy ..."jó"...

De van egy film, melyet szintén ebben az évben készítettek el, ez a Megapiranha.


A NAHMMSZ (Nem ajánlom, hogy megnézd, mert szar (sajnálom, de ezt muszáj már megemlíteni!!!) bemutatja:
MEGAPIRANHA
c. siker.....telen filmjét

   A Megapiranha c. "filmet" 2010-ben a hasonló témát feldolgozó Piranha c. filmmel egy időben mutatták be, de nem a mozik, ugyanis azok nem játszották. Valahogy megszületett... 
A rendező és forgatókönyvíró ???
   2012. 05. 03-án, csütörtökön sugározta az RTL klub nevű közszolgálati televízió (jaj, de szépen írom...), s hát mivel dolgom volt a számítógépemen, s szeretem, ha közbe szól valami jó film, sorozat, reklám, zene... csak szóljon valami (de ez magánélet), s ekkor kezdődött el a Megapiranha c. film. Az egész az Orinoco nevű folyó egyik erdős partján kezdődik el, ahol két már előre látszó nem főszereplő megy a vízbe. A nő várja a pasit, míg végül az is bemegy. Néhány perc múlva a csajt megeszik a piranhák, s a pasi otthagyja - levonhatjuk: nem valami love story.
   Ezután jön a kis stáblista - nem kell annyi ember, hogy egy ilyen szart elkészítsenek...
   Ezt követve vágás egy folyóra. Vajon melyikre? Hát az Orinicóra, de persze újra kiírják, hátha valaki 2,5 perc alatt elfelejtette ezt az "élményt".
   Kövér pasi, pincér, gazdag csávók, szexi csajok egy hajón. Hajóznak. Hisz hajón vannak. A vízen vannak, ami a hajón van, mármint az emberek a hajón vannak, ami a vízen. Egyszer csak jönnek a piranhák, teljesen látszódnak, hogy mik azok, ugrálnak ki-be, erre: mik ezek? Nem látod, piranhák.
   Ez olyanoknak szól (mármint a jelenet), akik lemaradtak az első incindensről.
   Ekkor már nem néztem, de ma (2012. 05. 04.) belenéztem, hisz már fenn is van youtube-on. Tárgyalnak az USA-ban, jaj, mit tegyenek? Végül búvárokat küldenek felfedezésre. A nagy kutatócsoport tagja két pasi. Komoly... Az egyik meghal, a másik elúszik. Egy ilyen kis hal se veszi észre.  Nem, nem is két pasi. Egy pasi és egy ottani hajós (fekete). Hely: Orinoco...
   ... nem volt türelmem tovább nézni ...
A vékony gyerek, a bodybuilder és a fiatalodó öreg csaj.
   Két pasit üldöznek, miközben az emberek sorra halnak meg. A katonát, aki megakarja őket lőni, megeszik a piranhák. Akit le akart lőni, az próbál utána menni, de a másik pasi nem engedi.
   Katonai intézkedések. Fogjuk el a pasikat!
   A fogságban lévő pasikat megmenti egy bodybuilder és egy idős asszony. Menekülniük kéne, ugyanis a piranhák megapiranhák lettek és óriásiak. A dagadt pasi, akit most mentettek meg, elakar menni a vízhez, hogy megmérje a sósságát vagy mit. GYILKOS PIRANHÁK EMBER, ERRE TE PONT A VIZET MÉRED? MIÉRT PONT MOST? Istenem. Na, lemennek a vízhez. Egy piranha sincs a közelben.
   És a legjobb most jön: a piranhák öngyilkos-megapiranhák, partra vetett halak; mindegyik kiugrik a vízből, óriási magasra és házakra csapódnak, szó szerint neki ugranak a házak teteinek, amik így összedőlnek, berogynak. Öngyilkos küldetés. ???
   A dagi vizsgálja a vizet, a többiek, a másik elfogott, a néni és az izomállat odamegy hozzá a vízhez. Beszélnek sósságról meg minden. Egyszer csak a bodybuilder hallja, hogy egy nő haldoklik. Odamegy, lecsittegi, majd a nő meghal. JAJ! mondaná egy normális ember. De nem ő. A megapiranhák kiugranak a 20 centis vízből és mindegyik neki ugrik. De hogy... Oldallal, háttal, néha-néha, elvétve fejjel. Csukott szájjal. A pasi mindegyik elrúgja lábtempóval. Majd mikor már nem jön több, feláll és odamegy a haverokhoz.
???????????????????????????????????????????????????
???????????????????????????????????????????????????
???????????????????????????????????????????????????
???????????????????????????????????????????????????
???????????????????????????????????????????????????
???????????????????????????????????????????????????
???????????????????????????????????????????????????
???????????????????????????????????????????????????
   Visszamegy hozzájuk, ekkor a dagi elkezd magyarázni és bekapja egy MP (megapiranha), ekkor a nő sikít egyet, majd a BB (bodybuilder) lefogja, hogy ne sírjon. De nem is sír, arról magyaráz, hogy merre menjenek. Nem is érdekli, hogy Dagikáját felfalta egy MP. Mi ez? Love Story újra elvétve. A vékony gyerek jobban megijed, majdnem hátraesik a meglepődöttségtől.
   Ezután az USA hajóbázisa újra tanácskozik, a három tagú csipet csapat meg utazik ide meg oda. Az USA hadereje ekkor kezd el bazi nagy bombákat lőni az Orinoco vizébe. Néhány MP meg is hal. De nem mind. Már olyan nagyok, hogy belerezeg a kameraman. Már nagy hajókat harapnak széjjel, s egy ilyen izé még fel is ugrik és leszed egy helikoptert. ????????? 
   A csipet csapat beszél az USA-val.
   Ekkor már a helikopterek egymást lövöldözik. Az nem egy MP, az egy HELIKOPTER!!!!
   Végül búvárok lelövik az összes MP-t kis pisztolyokkal a vízben. Minden lángban, s a házak piranha-vájra lyukakkal teli...
   Az idős hölgy megfiatalodik, s megcsókolja BB-t.

   ....................................................................................................................................

   Még jó, hogy a tévében nem néztem végig, mert komolyan elsírtam magam. Az egész filmnek nincs sztorija, értelme. Az egész mű. Semmi igazi nincs benne. Minden olyan, mint egy pocsék videójátékban. Katasztrófa. Szó szerint KATASZTRÓFA FILM....

   Hát felcseszte az agyamat....

   Az IMDB-n ez a film a 10-ből 2.6 pontot ért el. ÉN EGYET SEM ADNÁK NEKI...

   Amúgy:
   Mostantól egy új fajta toplistát vezetünk be, melynek a maximuma 4009 (ez csak úgy jött)...
                                   4009-3871 NAGYON JÓ FILM, KÖNYV, SOROZAT V. MÁS
                                   3870-3456 JÓ FILM...
                                   3455-2987 TETSZTETŐS, MAXIMUM 3-SZOR MEGNÉZHETŐ FILM...
                                   2986-2556 EGYSZER-KÉTSZER NÉZHETŐ FILM...
                                   2555-1751 EGYSZER NÉZHETŐ FILM...
                                   1750-852 FÉLSZER NÉZHETŐ FILM...
                                   851-0 SZAR, SZÖRNYŰ, BORZALMAS, KATASZTRÓFA FILM...

   Ezen lista szerint ez a film számomra 159 pontot ér, ami eléggé pocsékat jelent.


És néhány videó:
A film előzetese:


A film egyik jelenete, melyben oldalról ugranak az MP-k:


És az egész film (német nyelven):


Istenem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése