Oldalak

2012. május 9.

Matek nyelv

Érdeklődő diákként kavarodok az interneten, mikor rátalálok erre az új magyar nyelvből és matekból ötvözött új tantárgyra. Nem tudom, milyen lehet, de személy szerint egy matek nyelv vizsga nem is olyan nehéz. Képzeljük el matekul a négy részt!



1. OLVASOTT SZÖVEG ÉRTÉSE
Gondolom ennél a résznél egy hosszú szövegben szavakkal leírt számokat kell összekötni a számmal írtakkal, meg sorrendbe kell rakni meg ilyenek. Nem annyira nehéz.

2. NYELVHELYESSÉG
Elrontott matekpéldák kijavítása. Ez már ütősebb.

3. HALLOTT SZÖVEG ÉRTÉSE
Számokat, egyenleteket, függvények koordinátáit hallod. A nehezebb dolog az, hogyha az egyenletet hallod, és neked csak a végeredmény van leírva. A kérdés: melyik, melyiknek a végeredménye? Durva is meg könnyű is.

4. ÍRÁSKÉSZSÉG
Kapsz egy levelet egy barátodtól, hogy segíts neki egy matekpéldában. Segítesz. Ez a rövid levél. A hosszúnál a barátnőd leír egy testvérkonfliktust, ami a suliban történt, mikor a nővérének a pasija inkább őt választotta, s ez haragot váltott ki, s a szüleik már nem bírják a civakodásukat. Mi a feladat? ÍRJ SZÁMOKAT! Sokat segítesz szegénynek.

Hát egy ilyen matek nyelv érettségi nehéz lenne, szóval inkább legyen matek és az idegen nyelvek külön érettségibe foglalva.

Holnap (2012. 05. 10. csütörtök) angol érettségi. Mindenkinek szurkolok, főleg magamnak, mert én is írok. Természetesen minden érettségizőnek (aki másból teszi ezt) sok sikert!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése