Oldalak

2012. május 1.

"Minden jól van, minden jóra fordul, minden a lehető legjobban van van ezen a legeslegjobb világon"

Ahogy a cím mondja (lsd. fent): "Minden jól van, minden jóra fordul, minden a lehető legjobban van van ezen a legeslegjobb világon" (sok értelme volt akkor az első zárójelesnek, de jó ez így...)

- de az azért nincs jól, hogy mindig csak olyan kötelező olvasmányokat kap egy huszonegyedik századi gyerek, melyektől az összes hajaszőrit kitudná tépni... hogy melyek ezek, nem írnám le, hátha pont azt a könyvet imádó, szerető, érte mindinkább rajongó, őt gyönyörködtető, melengető (ha esetleg ennek a folytatását szeretnéd elolvasni, azt lenn találod! - bár így nem is értelmes a mondat - de MAGA tudja...)

Előfordulnak olyan tanoncok, akik olvasnak!!! igen, előfordulnak. És őket jobban érdekli az a sci-fi, fantasy, krimi (folytatás szintén lenn), minthogy egy elmélkedés olvassanak vagy egy állandóan beteg ember életét, esetleg egy olyan szerző verseit, aki szerintem maga sem érti, mit beszél - csak épp ki jön a rím... bár inkább már az se jön ki... - célozgatok balra-jobbra, de nem írom le.

A sokezeréves valamilyen eposzt, melynek címét nem mondom ki de annyit mondok, hogy a főszereplője Odüsszeusz, már nagyon kevesen élvezik, ahogy így visszhangokat hallok, de nyugodtan...

PONTEMBERMÉRCÉN MÉRVE:
Az előzőt nem (annyira) kedvelők:
...........................................................................................................................................................
és fordított véleménnyel levők:
..

Kötelező olvasmányokat elszoktam olvasni a saját magam által olvasott könyv - nem mellett, mert olyan hosszú a kapott regény, hogy nem érek rá a sajátomra - helyett, de eddig összesen: 1... 2... 3... 4 darabra (nem mint drámai műfaj) tudnám azt mondani, hogy OKÉ!

Voltaire: Candide

Most kellett elolvasni, és hát igen jó véleménnyel voltam róla már az első fejezetek után - nem mintha egy másfél oldalas fejezet hosszú lenne. Kisebb-NAGYOBB egyházellenesség, kicsi (SOOK!!) kritikus vélemény a szerző ellenségeiről, jó történet, OPTIMIZMUS, hisz a címében is benne van...

VOLTAIRE.
Az optimizmus szót ne a C A N D I D E szó betűi közt keressük, mert csak az I betű lesz meg és az I nem egyenlő az OPTIMIZMUSsal.

- Miért jó?
- Olvasd el!
- Miért olvassam el?
- Mert Jó!

És a megígért folytatás:

az előző rész tartalmából:
azt a könyvet imádó, szerető, érte mindinkább rajongó, őt gyönyörködtető, melengető, órák hosszat arról zengő, aranylevelekkel díszítő, reggelt-estét bearanyozó könyvnek tekintő emberek olvasnák ezt a bejegyzést.

és a másik:
előzőből:
sci-fi, fantasy, krimi, kalandregény, horror, ifjúsági, romantikus, szerelmi, ponyva, történelmi, orvosi, idegsebészeti, műtétlexikon, tankönyv.......... (azért ezt mégse....) 


Mindegy... ennyi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése