Oldalak

2012. május 18.

The Német Zalán Trilogy

A Német Zalán-trilógia, eredeti nevén a The Német Zalán Trilogy  egy ismeretlen szerző által írt könyvtrilógia, mely 2004 és 2008 között jelent meg. A szerző nem ismert, de a könyv hatalmas sikert aratott. Típusát tekintve horror, de a jófajta (nem a Megapiranha ezek szerint).

A trilógiának három része van:
- 1. rész: A FAL (The Wall) [megjelenés: 2004 februárja]
- 2. rész: A KÖRÖMRESZELŐ (The Nail File) [megjelenés: 2007 márciusa]
- 3. rész: AZ ASZFALTKRÉTA (The Asphalt Chalk) [megjelenés: 2008 júniusa]

Alaptörténet, kiről is szól?:
- A film a mostani Zalúniai elnök, Német Zalán legelrettentőbb dolgait mutatja be. Azt a három dolgot, műveletet, amitől a hideg KIRÁZZA. Ezek a falon való ujjvégighúzás, s egyszerűen tapintása; a körömreszelés művelete, átérzése és látványa; valamint az aszfaltra rajzolás aszfaltkrétákkal, melyek csikorgó hangja fülbe mászva rettenti el az embert.



A FAL, avagy egy átlagember kémkedése a bűnözővilág felé
A könyv az elnökről ír, de más néven, Andrew Allemagne-ként. Andrew-t mindenki elhagyja, s magányos farkasként járja Párizs utcáit, mikor egy szállóba toppan  be, ahol találkozik régi barátjával Peterrel. Együtt tevékenykednek, amikor is Peter meghal, s Andrew-t elkapják. Egy sötét épületbe kerül, ahol mezítelenül van kikötözve. Egy bizonyos Mr. Opacsek kérdezősködik, s arra akarja rávenni, hogy kémkedjen neki Peter ismerőseiről. Andrew nem akar engedelmeskedni, de Opacsek rájön a gyenge pontjára. Körmeit végighúzza a sivár, ferde, s sima falon, s 2 perces kínzás után Andrew beadja a derekát, s kémkedik neki. A történet során beleszeret Peter özvegyébe, s ellenségeket is szerez, de a történet végére minderre fény derül, s igaz, hogy Andrew majdnem belehal a küldetésbe, de végül teljesíti azt. Mikor Opacsek elégedetlen Andrew munkájával, újra kínozza a FALLAL, de ekkor Andrew erőt vesz magán, s megbosszul mindent, s sok idő után, de elviseli ezt a kínt. A végén Andrew nyomozóvá, magándetektívvé válik.

A KÖRÖMRESZELŐ, avagy a hazug nő bosszúja
Andrew épphogy kiheverte a FALAT, máris megházasodik élete szerelmével, Peter barátja feleségével, Marianne-nal, mikor egy hívás érkezik bizonyos Mrs. Geraldine-től. A nő azzal fenyegeti a nyomozót, hogyha nem megy hozzá, elmondja mindenkinek a kis titkát, hogy mit tett Opacsekkel. Később kiderül, hogy a nő a bérgyilkos felesége volt. Andrew ezt nem veszi figyelembe, s tovább örömködik feleségével [nem úgy!]. Andrew egy kisebb ügyön dolgozik, mikor hívás érkezik a nőtől, miszerint elrabolta a feleségét. Utánajár, és tényleg. Vissza kell szereznie. Álruhát ölt, s üzletet köt a nővel, akiről azt hiszi, hogy nem ismerte föl. Andrew-nak nagyobb gondja is van. Marianne elmondta Mrs. Geraldine-nek, hogy Andrew nem bírja a körömreszelőket, a látványt sem. S ekkor ezzel kínozzák... órákig! Már majdnem megőrül, amikor feladja magát, s hajlandó elvenni a gonosz nőt. Éppen a kényszerlakodalomra mennek, mikor hirtelen megszökik Marianne. Mikor Andrew megtudja elindul felé, de Geraldine gyorsabb volt, s Marianne-t megmérgezte, s a folyóba hajította. Andrew ekkor szembeszáll a nő és csapatával szemben, s kezét és hitét elvesztve, de legyőzi a nőt. Eközben Andrew bátyja, John sürgősen kórházba viteti Marianne-t, s mire odaér Andrew, a nő halott. Elkeseredett, nincs értelme élni - gondolja. De mégis! Fia született, akit Peternek nevezett el.

AZ ASZFALTKRÉTA, avagy a bosszú mindenkit elér
10 év telt el, Andrew visszavonult, s csak fiával foglalkozik, mikor egy levél érkezik bizonyos Josziftól, melyben halállal fenyegetik családját és barátait. Ezt nem veszi komolyan, s eldobja. Két nap múlva telefonhívás érkezik, miszerint bátyját megölték. Andrew elkezd gyanakodni, de még mindig csak a fiára koncentrál. Újabb hívás: a nővére is halott. Ezt már hosszabb ideig dolgozza fel. Egyik nap apa-fia a játszótérre tart, mikor egy krétával felírt szöveget talál az aszfalton: A FIAD KÖVETKEZIK, s mellékelve egy kép... Andrew mindent megtesz, hogy fiát eldugja, aki mindig ugyanazt a szöveget írja föl a világ különböző városainak aszfaltjaira. Ez a csikorgó hang nem fülnek való, s ezért Andrew elhajítja, s fia emiatt megszökik. Andrew nagy hibát követett el, a fiát meg fogják... nem is akar belegondolni. Mindent megtesz a fiáért, s hosszú hetek után meg is leli - élve. Ekkor szembe száll összes ellenségével, s Opacsek egész klánját a földdel teszi egyenlővé. Ekkor a világ végére költöznek fiával, s boldogan élnek, amíg meg nem HALNAK!

A filmeket feliratosan, de idén láthatjuk a moziban!



















* ez kitaláció, ne keresse senki a port.hu-n vagy az IMDb-n!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése