Oldalak

2012. augusztus 19.

Ezerötszáz(tizenhét)


Ezen a napon, ebben a percben meg volt az 1500. látogató!!!
In this day, in this moment, the 1500th visitor visited the blog.



Ez azoknak az ország lakóinak szól, akik eddig meglátogatták az oldalt:
This message is for the those countries who had visited this page:

Obrigado, Brasil!

Danke Deutschland!

 Bedankt België!

Thanks for the United Kingdom! 


Köszönöm Magyarország!


Dankie Montenegro!


آپ کا شکریہ بیلجیم!


Mulţumesc România!


Спасибо за Россию!


Хвала Србија!


Ďakujem Slovensko!


한국 감사합니다!


Дякуємо за Україною!


Thank you, USA!

शुक्रिया, भारत!
Salamat para sa Pilipinas!

Danke, Österreich!

Merci, la France!

Türkiye, Teşekkürler!

Gracias por Puerto Rico!

Hvala za Hrvatsku!

Merci, Canada!


Remélem, sőt nagyon is akarom, hogy más országok is lássák és szeressék a honlapot! Akik eddig látogatták, látogassák tovább is, nem fogom megbánni, na meg a látogatók sem.
(I hope - I WANT VERY MUCH - that... Please! If you want to know what I speak about, use Google Translator.)

És az 1500. (ezerötszázadik) "ünnepi" bejegyzésnek még nincs vége.

Néhány korábbi sikeres bejegyzést újból kirakunk, hogy újra örüljetek, vagy rosszabb esetben bosszankodjatok (inkább azt ne) miattuk. A régieket, amik ezek voltak... na szóval a kedveltek régijét eltávolítjuk, de újként tüntetjük fel. Ilyen bejegyzések: Titanic II - újratöltve (vízzel) valamint egy sokat látogatott félbejegyzés, ami kicsit már eltolódott, de legalább be lesz fejezve - reméljük, hogy el is készítjük ezt.

Na, most van vége.

Ui.: további látogatókat várunk a világ minden országából, főleg Magyarországról...

Közérdekű hirdetés a térképhez (fentebb): Líbia zászlaja már nem így néz ki.

2012. augusztus 16.

A hét embere (33. hét)


Hölgyeim és Uraim, Ladies and Gentlemen, Mesdames et Messieurs! A 33. hét embere nem más, mint

ROBERT DE NIRO
(született: 1943. augusztus 17.)

Robert de Niro a fent leírt napon született New Yorkban. Most, hogy hatvannyolcadik (68.) életévét is betöltötte a sokérdemű színész, maga mögött tudhat két Oscar-díjat (Dühöngő bika, Keresztapa II.), egy Golden Globe-ot (Dühöngő bika), valamint más díjakat, és nagyon sok filmet, ami nélküle nem is film...


A videón a még fiatal színészt láthatjuk, ahogy átveszi a Dühöngő bikáért járó Oscar-t.

De Niro-t megtalálhatjuk vígjátékban, drámában, akcióban, romantikus és családi filmben is, azaz nem egy egyoldalú színész. Olyan akciódús filmekben szerepelt, mint a Keresztapa, a Szarvasvadász, a Volt egyszer egy Amerika, a Brazil, a Bicska, a Nagymenők, de ismerhetjük úgy is mint Kack Byrnes-t, aki figyeli Greg Beckur-t minden másodpercében. Időskori szerepben is láthatjuk (Szilveszter éjjel, 2011), de aggódó családapaként is izgulhatunk vele gyerekei sorsáért (Mindenki megvan).

Ha a linkre kattintasz, egy jó kis jelenetsorozatot láthatsz Ben Stiller és Robert de Niro filmtrilógiájának 2. részéből, a Vejedre ütökből. Link: itt.



Chaaaaarlieeee!!!!!

Korábban már volt szó TeCső-ikonokról (lsd. itt), de most itt egy másik. Én is mástól hallottam, másnál láttam ezt a videót és további részeit, de úgy érzem nektek is jogotok van ahhoz, hogy röhögjetek egy óriásit, vagy idegességből kidobjátok a számítógépeteket az ablakon. Ezt majd döntsétek el ti magatok.

Mindenki hallott már unikornisokról. De ilyet ritkán látott róla, nézzétek meg a Charlie, az unikornist! (Nem vagyok annyira szigorú, de ne lopjátok le, inkább toborozzatok ide embereket!)


CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!
meg egy kis csúnya beszéd is van benne... :(


Irány a cukorhegy! (magyar szinkronnal)

Mielőtt továbbmennénk a következőhöz (ha még bírjátok), el kell mondanom, hogy nekem a kedvenc jelenetem az, amikor a hídon vannak és a lila unikornis négyszer megszólítja Charlie-t, aki idegesen szól vissza, s a lila kijelenti: egy hídon vannak. Ehhez hasonló az a Family Guy-os jelenet, amikor Stewie szereti Lois-t (lsd. itt).

A következő részek videóját csak linkesen engedi berakni. Bocsi.


Hóemberes: itt
:-DDDDD

Amulettes-banános: itt 
a legvége a legjobb, mikor... nézd meg, ha bírod...

Szlemvics: itt
akció!!!

Menyétes: itt
ne beszélj a menyéttel!!!


CHARLIE!

2012. augusztus 10.

A hét embere: Laár András



   Ebben az új rovatban, ami - ahogy ismerem magam és már ismerhettek - remélhetőleg folytonosan ki lesz posztolva olyan híres magyarokat, vagy külföldieket mutatunk be, akik megérdemlik, hogy egy pár sort, vagy esetleg nagyon sok sort ecseteljünk róla, hogy több ember megismerhesse őket. Ezeket az embereket aszerint választjuk ki, hogy melyik héten van a szülinapja. Azaz (ha valaki nem értené), ha valakinek május 35-én (ilyen nincs, ne keressétek a naptárban!) van a szülcsi napcsija, akkor arra a hétre ő lesz a hét embere. A posztot mindenféleképpen csak vasárnap napján rakjuk ki, még ha nem is akkor van a hivatalos évforduló.


Laár András


   Laár András egy olyan sokszínű személyiség, aki elkápráztathat minket zenéjével (KFT), felvidíthat minket Besenyő Pista bácsival (lsd. később), vagy megtapasztalhatjuk a költői egyéniségét. De ezeken kívül még más dolgokban is jeleskedik.

   Az említett személy 1981-ben lett a KFT zenekar énekese és gitárosa egyaránt. Manapság mindenki ismeri fülbemászó dalaikat, mint az Afrika vagy a Balatoni nyár, esetleg a Bál az Operában (de van még sok más is). Szerintem az Afrika című számot mindenki ismeri. Ha nem ismernéd (???), akkor itt a dal. Púpútevék, Kenya, Zimbabwe, Skandinávia, makákó, párduc, KÓKUSZDIÓ, fekete nők, szavannák...
A KFT zenekar tagjai. Az ígért dal (Afrika) linkje itt található.
   A másik szerep, amiről eszünkbe juthat Laár András, az nem más mint a L'art pour l'art társulati tagsága. A társulat 1986 óta létezik, s azóta is tartanak komikus esteket országszerte. Érdemes legalább egyet megnézni. Laár Andrásnak két nagyon is ismert szerepe van a társulat produkcióiban. Az egyik szerep a méltán híres Besenyő Pista bácsi, aki szereti a kolbászt, mindig igaza van, s Boborján (játsza: Dolák-Saly Róbert) mestere. Besenyő úr mindig meg mondja, mi nem noooooooormális, és mikor van igaza. Most is biztos igaza van, há' nem? de! (mi ez, járj utána!). Egy Besenyő Pista bácsis jelenetet is berakunk nektek.


   A másik megszokott szerep az a bizonyos Költő, aki mindig megmondja, mi a szitu. A Költő verseivel Laár András már több könyvet, szám szerint kettőt, ki is adott. A Költő versei lényegretörőek, figyelemreméltóak, és néha... hülyeségek. De akkor is jók. Hisz egy költő írta.


Laár András: Nyúlnyálvers

(Írta Laár András verse)


Ha a nyulak nyála nyúlik, 

nyúlós nyálú nyulak 
nyeldeklik nyamnyogva 
nyulamlós nyálukat.


Nyálnyúlványt nyel a nyúl, 

ám nyúlós nagyon a nyál. 
Egy köpés... és megszabadul 
nyálterhétől a nyúl, 
S repül a szélben a nyál.


Nyálpacsnit köp a nyúl, 

miközben bealkonyul... 
Így sötétbe hull a nyál... 
a nyúlós nyálú nyúl 
egy kicsit még vár...

vár, hogy jön-e még nyál, 
vagy száraznak bizonyul 

a nyálzacskója már.

   Ami még érdemes megemlíteni Laár Andrásról az, hogy zenészi és humorista pályája mellett buddhista is, s legutóbbi könyve, a Kiderülés - a derűs élet titka betekintést ad a... Vedd meg, olvasd el!


2012. augusztus 4.

M.A.Z. Filmajánló: JÉGKORSZAK 4.


Előszó:
A Jégkorszak c. animációs film 2002-ben keletkezett, s megszületését siker övezte. Így azóta elkészítették az Olvadást (2. rész), a dínók hajnalát (3. rész) és idén a negyedik rész, a Vándorló kontinens is mozivászonra került. Ez a mese, úgy mint a Madagaszkár is, töretlen sikerrel okoz vidám perceket kicsiknek és nagyobbaknak is egyaránt, hisz minden korosztály tud rajtuk nevetni. A különbség az, hogy a Jégkorszak részeinek címét letudták fordítani, míg a Madagaszkárnál csak 2. meg 3. rész lett a magyar cím... fontos különbség még a történet. Ez elég fontos azért :-D

A film adatai:
- 2012-es animációs kalandvígjáték
- 94 perces
- Eredeti cím: ICE AGE: CONTINENTAL DRIFT

A történet:
Az idő a jégkorszakban sem áll meg: minden változik, és mindig jöhet néhány vad meglepetés. A táplálkozási láncra fittyet hányó három jó barát, Manny, Diego és Sid (a mamut, a kardfogú tigris és a lajhár) újból kénytelen vándorútra indulni: egy óriási földmozgás leszakít a kontinensről egy szigetet, és elválasztja őket a hordától. Jobb híján egy úszó jéghegyre költöznek, és új, hófehér hajójukon igyekeznek partra vergődni. A trió a nyílt tengeren sem hazudtolja meg magát: a jég hátán is túlélnek, fura tengeri lények, új földrészek és őskalózok között vágják keresztül magukat, és közben egy percre sem veszítik el a humorérzéküket. Még a motkány is viszontlátja imádott makkját - igaz, olyan körülmények között, melyre egy motkány sem készülhet fel.


Hozzáfűznivaló:
Sid nagymamája
A falka új tagja - egy kis időre - Sid nagymamája lesz, akit azért visznek a bolond lajhárhoz a szülei, mert a nagyi is kissé, vagy inkább nagyon Sid-féle, ha értitek, mire gondolok... A nagyi eszméletlen tettekkel, poénokkal "árasztja el a fagyos pillanatokat". Ott a drágicája, akiről később kiderül mi is. A kalózok közül is vannak olyan szereplők (főleg a fóka!), akik mélyen ostobák.
Hát ki ne maradjon a történetből Motkány, akinek köszönhetően kialakulnak a kontinensek. Vajon mitől, ha nem a makkjától. Vele még megannyi vicces jelenetet láthatunk kalózokkal, térképpel, meneküléssel, szirénekkel, valamint Makklantisszal.
Vicces és jó film! Ha valakinek nem tetszett annyira például a 3. rész, akkor ez jobb lett!


2012. augusztus 2.

Dóra, a felfedező

Minden embernek vannak kiskorú lánycsaládtagjai, ezért egy fáradt reggelen bekapcsoljuk a tévét, ahol a már friss, felkelt kislány mesét szeretne nézni. Kapcsolgatjuk, kapcsolgatjuk, míg egy olyan csatornára érünk, ahol egy nagyon jó kis, spanyol sorozatot nem találunk, ami nem más, mint a


Magyarul: Dóra, a felfedező.
Ez a sorozat hosszas szüneteiről, oda nem illő angol szavakról és a tudás fejlesztéséről (ami tényleg fontos a kicsiknek!) ismert. A sorozat 2000-ben indult el Spanyolországból, s azóta már 6 évadot megélt, s hamarost jön a hetedik. Oje-e!

A legfontosabb szereplő: Dóra [Dora Marquez], aki a legmelegebben is a hátán hordja hátizsákját, órája, örök rózsaszín pólója van. Dóra legjobb barátja egy majom, akit egy csizmáról neveztek el Csizinek [Boots]. Csizi és Dóra meghódítják az egész világot (ami egy kis táj csak). Hidakon, dombokon, szakadékon, hidakon, folyókon át, hidakon, hegyeken és hidakon mennek át. Nem vagyok oktondi, észrevettem, hogy többször említettem a hidakat, ugyanis a legtöbb rész tele van hidakkal.

Fontos szereplő még Swiper, aki egy tolvaj róka, aki mindig lopni akar Dóráéktól. Fontos szereplő még egy csigából, egy szöcskéből és egy békából álló trió, akik spanyol zenét játszanak, ha valami sikerül Dóráéknak. Van még benne egy gyík, Iza, aki szeret kertészkedni. Pedig gyík... és kertészkedik? Mindegy.

Dóra hátizsákja és térképe is fontos szereplő, akik egy csomószor beszélnek, s megmondják mi kell az adott misszióhoz, mint például egy hegy megmászásához, ami igazából kisebb, mint egy domb...

Na, de vágjunk bele Dórába [ne úgy!], kezdjük el, mi történik egy epizódban.

1. a cél meghirdetése, az útvonal megtervezése (példa): nagyon fontos, hisz [most egy rész van eszemben] Dórának egy  órája van vissza vinni eight könyvet a könyvtárba, ahol a könyvtáros egy polip. Én biztos megijednék, de Dóra nem fél tőle. Megtervezik, hogy a hegyen, a szakadékon és a hídon kell átmenni. El is indulnak Csizival, aki a melegben is csizmát visel, de olyan tempóban mennek, hogy a könyvtár addigra bezár.

2. kalandok és tervek: elindultak Dóráék, s a kalandokhoz kellett a térkép, a hátizsák, amit egy komputeres egér vezérel, ami kiválasztja a megfelelő eszközt. Mint mikor: a szakadékhoz érnek, s a híd őre, a kobold (aki szintén azért ijesztően néz ki) nem akarja átengedni őket, ezért odafon egy hálót. Jaj, mi legyen? - kérdezi Dóra, majd a hátizsákból kiválasztják, hogy az esernyővel, a zseblámpával, vagy az ollóval tudják-e szétvágni a kobold kapuját. OLLÓ. Igen, olló. Mondjátok egyszer, még egyszer, igen OLLÓ. Jaj a koboldnak, elsüllyed szégyenében. Megoldották. Jön a spanyol trió.

3. dalok: igen sokszor előfordulnak dalok, melynek a felét magyarul, másik felét rosszkiejtéses angollal énekelnek. Ilyen a COMING TO THE RESCUE vagy a TÉRKÉP DALA (link). Szuper rímelős, dallamos nóták.


4. hátráltató elemek: sok hátráltató elem van, ilyen páldául mikor jön a csúnya Swiper, akinek érkezése előtt még várnak, pedig már tudják, hogy ott van, de azért megkérdezik: LÁTJÁTOK SWIPER-T? A róka mindig ellop valamit, s eldugja, Dórának, a szegénynek meg meg kell keresnie. A másik hátráltató a felhő, aki  mindig feléjük száll, s elakarja őket áztatni, DE ugye ott a hátizsák, benne meg az esernyő. Megúszták! Most gondoljunk bele, ha Dóra nem találná meg a cuccát, meg meg is ázna. Hazamenne, s az anyja látná, megáztál? miért nem vittél kabátot? és hol a táskád? kislányom, most súlyos...

5. angol-magyar: már nem sztorikból áll a sorozat, hanem angol és magyar szavakból. Melyek olykor idegesítőek. A táska kiadja a kiválasztott esernyőt, s mit mond, na mit? DELICIOUS, azaz finom. Finom volt kivenni az esernyőt, ízletes lehetett. Mikor ebben az epizódban elérnek a könyvtárhoz, pont akkor zár be. De a mosolygó ajtó kinyílik, ha azt mondják: DOOR, OPEN! Ezt persze többször is el kell neki mondani. Makacs egy ajtó.

6. a cél teljesítése: mikor elérkezünk Dórával együtt az utolsó momentumhoz, mikor sikerült megtenni azt a több kilométeres távot, akkor jöhet az angol-magyar nyelvű győztesdal:


Ha ebből már imádod a Dóra, a felfedezőt, akkor ajánlom a 10 oldalas, 2499 forintos Mossunk fogat című kihajthatós könyvet. Megéri...
Dórának van egy unokatestvére, a nyolcéves Diego, aki állatokat ment, azt is érdemes megnézni: Go Diego Go címmel találhatunk rá.

7. egyben utolsó megmozzanásként említsük fel a nap értékelését. Dóra megkérdezi, hogy: NEKTEK MI TETSZETT A MAI NAPBAN? Ekkor hosszú szünet, míg a tévénézők (nem) válaszolnak. S erre mondja Dóra: IGEN, AZ NEKEM IS NAGYON TETSZETT. Mi, a semmi? Az tényleg jó volt...