Oldalak

2012. szeptember 4.

M.A.Z. Filmajánló: Keleti nyugalom - Marigold Hotel


   Sokféle film van. Ha például kettő darab film lenne, akkor nem lenne sok film, azaz nem lenne nagy választék, s a család három gyereke könnyebben megtudna egyezni, hogy a kettő film közül melyiket nézzék. Hisz az egyik filmre a harmadik gyerek fog szavazni, vagy tartózkodik, ami egy csúnya megoldás. Vagy ha kettő film van, az meg azért baj, mert csak kettő film van!!! És kettő film, az nem sok film, hisz "ami sok, az sok", és 2 = 2, a világ ilyen formában megváltoztathatatlan. Örüljünk, hogy nem kettő film van, két hasonló típusú film. Hisz az úgy még rosszabb. Ezért jó, hogy van több stílus, több, mint például - hasra ütés szerűen - kettő. Így a 16 éves lánynak nem kell megszenvednie egy szörnyű western filmet, de egy fiúnak sem kell olyan csajos filmet nézni, amin 2 perc alatt kiakad. Egy nagyon jó stílusú film, a Keleti nyugalom - Marigold Hotel most bemutatásra kerül, általam. Még, ha az elején azt hinnéd, hogy két percig bírnád, csak összejöhet az a 2 óra, amíg a film tart. Nem kötelezném, de ajánlom, hisz ez egy filmajánló, hisz azért van... a filmajánló.



Fontos megjegyezni!
   - 124 perc
   - angol, amerikai, egyesült arab emírségi dráma
   - jó színészek, angol színészek, akiket névről nem biztos, de korábbi  szerepről biztos felismertek.
   - tavalyi film, vagy idei, inkább 2012
   - továbbá: tartalmaz humoros elemeket is

Bekontrollcévézve a története:
   Nem vágytak kalandra és nem akartak új életet kezdeni: egy csapat angol nyugdíjas egy különösen tarka brosúra csalogatásának engedve mégis úgy dönt, hogy idős éveit egy indiai szállodában tölti. Ám, amikor végre megérkeznek az áhított, és meggyőzően olcsó új lakóhelyükre, egészen mást találnak, mint amit a hirdetés ígért. Kénytelenek alkalmazkodni az új helyzethez: a sok szokatlan színhez, illathoz, stílushoz, emberhez és állathoz. Van köztük, aki idegenkedik, van, aki lelkesen kíváncsiskodik - de lassanként mind megértik, hogy valami különleges, nagy ajándék vár rájuk az országban, ahol semmi sem úgy működik, ahogy várnánk.



Pluszban:
   Van ebben humor, új élet, romantika, anti-romantika, csipkelődés, cseppnyi fajellenesség, ami a végére megszűnik, megszánás, újabb szerelem, szomorúság, válás, együttérzés valamint India kultúrájának rövid bemutatása. De népszerű, már idősebb angol színészekkel felpezsdítve egy nagyon jó film lett belőle. Vannak apró, de tényleg apró hasonlóságok ez a film és a Gettómilliomos (ami szintén nagyon jó film) között, mint például az egyik szereplő, de egy olyan film, amit minden korosztálynak ajánlok, 15 év fölött. :-D

Statisztikák, meg ilyen bla-bla-bla:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése