Oldalak

2012. november 24.

VIDEÓ: Mikor Peter felpörög

Mikor Peter felpörög

Van, aki szereti a Family Guy-t, s van, aki nem. Hogy most melyik csoport képviselői vannak többen, nem fejtegetem, és nem csak azért, mert fogalmam sincs. De ez a jelenet, az egyik kedvencemnek a részlete. Ez annak a jelenetnek a töredéke, mikor Peter Griffin kipróbálja a Red Bull-t, s egyből rákattan. A töredék ezt a pillanatot mutatja be, de a többi jelenet is jó. :-D A második link a Stewie-rázós videó... :-D

1. http://www.youtube.com/watch?v=VZxr5e9W9eg&feature=related
2. http://www.youtube.com/watch?v=D-yP-N39AF0

Könyvajánló: Darth Vader és fia


   A Darth Vader és fia című regényt (mert így vagyon kategorizálva) 3 perc alatt olvastam el az egyik nagy könyvesboltban (női név...). Megláttam, s mondom magamban: Ez meg mi a fene? - bár azért nem így beszélek magamban, de azt nem írom le. Leveszem, kinyitom, aha!, jövök rá ekkor, hogy ez egy kis könyv, ilyen képesféle, szöveggel. Elolvastam mind a 64 oldalt, nem mintha sok szöveg lett volna benne, de megtettem. Nagyon aranyos és vicces volt. Persze nincs Star Wars-os valóságalapja, mert Luke jó, Darth Vader pedig a rossz oldalon, a sötét oldalon áll, de itt mégis úgy van, mintha Luke lenne a kisfiú, aki mindent akar apucitól, szereti a jókat, de a Sötét Nagyúr mindig a sötét oldal felé akarja húzni. Igazából apa-fia kapcsolatokról szól, de komolyan szuper egy könyv, s csak ajánlani tudom, akár megvételre, vagy csak arra, hogy 3-6 perc alatt elolvasd a boltban. Kedves, aranyos, s lehet hogy meg is bírnám venni, s ha unatkozom, előveszem, de az ára 2.490 Ft, ezért ezt az ötletet elvetettem. Mindegy, röviden: ajánlom... (Kivéve a hejj-hujj, ejnye-bejnye, irgum-burgum totál csak a STAR WARS fanoknak, akik leszcsillagroznák ezt a könyvet, mert nekik csak a Star Wars 1. trilógia A film... :D)


R.I.P. Larry Hagman

Larry Hagman
(1931-2012)
   Még ha nem is nézi valaki a Dallast, akár a régit, akár az újat, mindenki hallott legalább a Dallasról, mint sorozatról, s nem csak Texas állam városáról. Ha valaki többet hallott a Dallasról, az hallott a híres Jockey Ewing-ról is. Na, a szerepet 1978 és 1991 között, valamint 2012-ben Larry Hagman játszotta el, nagyon is rendkívüli módon. A Dallas a Southfork-i birtokon élő Ewing család mindennapjairól, vitáiról (kb. ez a mindennapjuk) szól, melyet 13 év harc után (Bobby vs. Jockey) Bobby nyert el, s Southfork-on megállt az olajtermelés. Közben eltelt 21 év. 2012-ben a Ewingok (ejtsd: Juing) visszatérnek, s most már utódjaik vitáznak olajról, pénzről, s még több pénzről és olajról. Ebben az új évadban sok régi szereplő tért vissza, köztük Jockey is, de a harmadik évadban, amit majd 2013-ban fognak valószínűleg forgatni, már nem lesz ott a Dallas Jockey-je, aki nélkül lehet, hogy a Dallas nem is lesz igazán Dallas. Kiderül, mit hoz a jövő...

   Hagman korábban alkoholista volt, májátültetése volt, s az új májával is bajok voltak, de bírta... 81 éves korában meghalt Larry Hagman, a Ewingok Ewing-ja...


2012. november 18.

M.A.Z. Filmajánló: Ted



   Miért csak most írok a Ted-ről filmajánlót? Jó kérdés. Jó válasszal: azért mert augusztus óta minden hónapban eddig megnéztem (aug. - szept. - okt. - nov.), s annyira elnyerte a tetszésemet, hogy ezt egy ideig betudom tartani (hogy megnézem). Ebből lehet sejteni, hogy tetszetős volt - bár ha pocsék lett volna, nem írnék filmajánlót. A Ted szintén megérdemel egy akkora kezdőképet, mint a 007 - Skyfall.

   A Ted 2012-es film, melyet a Family Guy zseniális atyja, Seth MacFarlane rendezett, s a főszereplő Ted-nek is ő volt a szinkronja, hisz mint sejthetjük, hogy MacFarlane nem egy plüssmaci igazából. További főszereplők igazi énjükben: Mark Wahlberg és Mila Kunis. Kicsivel több, mint 100 perc, de élvezhető.

Én már ilyen formában
nézném legközelebb
   Ted ["született": Teddy] egy játékmackó, akit a kis John kért magának a 90-es évek egyik karácsonyán. A maci életre kelt, mert pont ott volt egy hullócsillag, s mint tudjuk, semmi sem erősebb egy kisfiú kívánságánál. Kivéve az apacshelikopter. Teddy életre kell, s ettől kezdve mint két BFF, mindent együtt csinálnak. De mindenki felnő egyszer, így John is, fű, alkohol, nők... még Ted is. Az élő plüssmaci rejtélyes felbukkanása már lecsillapította a tévéseket. John ekkor már 5 éve összejött Lori-val, s többször szóba kerül, hogy Ted-nek mennie kell, ha a kapcsolatukat magasabbra szeretnék helyezni (pl. házasság, gyerekek stb.). Hamarosan Ted-nek lakást vesznek, s dolgoznia is kell egy kisboltban, ahol több kihágás ellenére egyre jobban előléptetjék (kicsit NAGYON bolond a főnöke). Telik az idő, Ted összejön Tamilynn-nel, veszekednek, kutyákat szednek szét tűzoltókkal (mi ez?, nézd meg!). De van itt akció is, drog, alkohol, karaoke, poén, Sam Jones, Ming és minden más... Nem árulom el a lényeget, mert akkor nem nézné meg az ember a filmet.

  Van benne egy jelenet, ami nagyon nem tetszik, mikor Ted perverz módszerekkel próbálja felhívni Tamilynn figyelmét... A többi nagyobb része jó, és vicces.

   Angol nyelven (eredeti) sokkal jobb. Vannak olyan poénok, melyeket csak azok értenek, akik ismerik a Family Guy eredeti vonatkozásait, s jártasak a viszonylag ismeretlenebb amerikai színészekben.

 

2012. november 13.

VIDEÓ: Édes, Ékes Apanyelvünk

Az ilyen bejegyzésekben videókat osztok meg, első ilyen alkotás: Bencze Imre: Édes, ékes apanyelvünk, melyet Sinkovits Imre ad elő. Szuper, magyar órán hallgattuk, s akkor is jó volt, most is az, s ez olyan örök humor-féleség.

előadó: SINKOVITS IMRE
(1928-2001)
itt - LINK - itt

2012. november 12.

Gondolatok erről-arról: Filmek, sorozatok, könyvek



 "Aipeso cortigo maximato..." - mondta egy ókori római filozófus, aki bánatában leitta magát, s a filozófia bölcsőjébe került filozofikus énje. Nem tudni mit jelent, sőt kb. semmit, de mivel latinul van, ezért biztos valami bölcs dolgot. Most jelentse azt, hogy gondolatokat osztunk meg erről-arról. Még ha nem is azt jelenti, kedves latintanárok... Középen a logóban a legnagyobb, s egyetlen Autobot gondolkodó, Optimus fővezér, akinek tiszteletére először a filmekről, sorozatokról, könyvekről tartunk hosszas töprengést, indoklást. Szerintem, van benne valami.

MINDENEK ELŐTT NEM MEGSÉRTŐDNI KELL, MERT NEM AZ A CÉLOM, HANEM, HOGY ESETLEGESEN SEGÍTHESSEK EMBEREKEN. HA EZ NEM ELÉG JÓ INDOK, AKKOR: DEMOKRÁCIA VAN, SZABAD VÉLEMÉNYEK. Német Zalán

TED. Filmajánló. Hamarosan.
Filmek, sorozatok, könyvek. Három formája a kikapcsolódásnak, mindegyiknek van előnye, s hátránya magunkra, s környezetünkre, de mik azok? A filmek, mik is a filmek? A filmek a 20. században debütáló mozgókép sorozatok, melyek fekete-fehérből színesre, angolról magyarra, régiről, egyszerűről modernre váltottak. Ma már a filmeket többen letöltik vagy megveszik, s azután megnézik. Véleményüket baráti társaságban, vagy interneten, fórumokban nyilvánítják ki. Elmondhatjuk, hogy az a film jó volt, vagy nem annyira jó, netán rossz. De véleményeinket úgy kellene megosztani az emberekkel, hogy figyelembe vesszük a hallgatók álláspontját, miszerint ők miképpen vélekednek a filmről, tetszett-e vagy nem. Ha ellentétes vélemény születik köztünk, akkor nem folytatni kell a vitát, hanem el kell fogadni a véleményét, s tovább nem kell hangoztatni. A barátnak lehet ajánlani filmet, ha tetszett - de azért túlfényezni se kell -, s ő majd eldönti az elmondottak alapján, hogy ez vajon kedvére való-e, vagy nem. Ha a hallottak alapján eldöntötte, hogy ő erre nem kíváncsi, törődjünk bele, fogadjuk el. Fogadjuk el társunk véleményét, s gondoljunk bele abba, hogy most érdemes egy ilyenen vitatkozni? Egy filmen? Totálisan nem. Az csak egy film, mindenkinek más az ízlése, nincs közös, s ezt fogadjuk el; egy 12 évesnek és egy 30 évesnek, de egy 11 és egy 15 évesnek sem biztos, hogy ugyanaz a film tetszik. Ha nem  megy a beletörődés, ez van. Biztos, hogy van olyan film, amit ha ránk traktálnak, mi sem akarjuk meg nézni. Nem kell miért?-ezni (semminél nem kell egyfolytában: Miért? Miért? Miért miért?, mert nem csak a kérdezett, de mi is megőrülnénk), ez a véleménye és punktum. A filmeket több fórumon pontozzák, meg fikázzák, de megint: most dőljünk be annak, amit a Pista bácsi mondott, nekünk, mint 14 éveseknek, például. Ilyen a legnagyobb filmadatbázis, ahol véleményem szerint idősebb férfiak pontoznak, akiknek ez a kedd délutáni programja, s csak azok az öreg, néha gagyi, cselekményhiányos filmek vannak a csúcson, ami 10-ből 6 embernek nem tetszik. Nem kell az ilyenekre hallgatni. Most én mondjam meg egy pl. arab gyereknek Dubai-ból, hogy az XY most jó film-e, majd eldönti Ahmed (mert így hívnák a kisfiút, ha lenne. Legyen! Üdvözöllek, Ahmed.). A filmek nagyja egyszer nézhető, másodszorra már nem olyan izgalmas, sok nem is köt le, s utána elment rá 130 perc, de lehet kevesebb és több is. Nem a filmnézés a legjobb szórakozás, mert antiszociális, s egymás ellen lehet fordulni, s ha valaki csak erről tud beszélni, az a világon a legidegesítőbb.

Ez csak egy baráti, szerkesztői vélemény. :-D, amúgy szeretek mindenkit.

A filmek utáni lelki bla-bla után jöhetnek a rövidebb sorozatokat és könyvek, melyek nem teremtenek akkora feszültséget, mint a filmek. Először is a sorozatok. Általában 20 és 50 perc közötti többrészes, évadokból (legalább 2 - ha befuccsol) álló filmsorozat. A sorozatoknál nem keletkezhet nagyobb konfliktus, egyet nem értés, ugyanis sorozatból több van (mint részek, epizódok), így nagyobb a választék. Sok a hasonló, s itt nem lehet megbeszélni, hogy ez most rossz volt, mert lehet, hogy az a rész pocsék volt, de a következő már szuper űber király, de zsír lesz. Ezért a sorozatokról nem beszélnék többet, csak még azt, hogy a sorozatokban is van egy kis probléma. A totális antiszocializálódás, ugyanis, ha valaki megszeret egy sorozatot, jöhet a maraton, s egybe megnéz 1-5 évadot, s akkor semmi mással nem foglalkozik.

Az olvasás talán a világ egyik legjobb tevékenysége, elfoglaltsága. S mindenki így van ezzel, még ha nem is tudja, mert a mai rohanó világunkban mindenki "globalizálódik", s már nincs ideje, hogy leüljön, s elkezdjen egy könyvet. A filmeknél és a sorozatoknál fel lehet állni, most iszok egyet, most egy szendvics, na még egy kis pisi szünet ennél az unalmas résznél - már ha valaki így tesz, de a könyveknél egyfolytában azzal kell foglalkozni, így az olvasás egyirányú, míg az előzőek lehetnek kétirányúak. Le kell ülni, feküdni, fejen állni, s csak azzal kell foglalkozni, mert ha mással is törődünk, akkor az első 10 oldal huss, elszáll, meg sem maradt a fejünkben. Olvasni jó, mert abból nem lehet konfliktus, mert könyv annyi van, mint a szemét, de értéke sokkal nagyobb. Egy könyv akkor a legjobb, ha el is olvassuk, hisz ez a lényeg. Kivéve képeskönyv, album (csak képekkel) stb.

Ez a három szórakoztatási tevékenység a három legnépszerűbb, s legjobb kikapcsolódás, melyekből valaki mindig konfliktust tud teremteni, főleg a filmekből. Mindenkinek van egyénisége, saját ízlése, becsüljük meg ezt, s fogadjuk el a másik érdeklődése körét, s ne csak ugyanarról beszéljünk...

2012. november 11.

Újdonságok a közmédiában


Újdonságok
a közmédiában


   Szerintem ez így egy gyönyörű cím, és hiszitek vagy sem, elsőre eszembe jutott. Itt új adók, műsorok, médiablablákat írok le, melyekről jobb, ha tud a tömeg...

   Az RTL Klub második csatornája, az RTL 2 október elején indult el, s a tévészolgáltatók közül még most is vannak olyanok, ahol nem adják. A T-Home a legjobb, mert ott minden van, ami ilyesféle. Mi is van ezek a csatornán? Átraktak ide néhány műsort, mint a Legyen Ön is Milliomost, az I Love Gjoni-t, a Máté Kriszta által vezetett Forró nyomon-t, valamint a Heti Hetest. Meg újdonságként 23:00 órakor az RTL 2 híradót, ami éjjeli baglyoknak való, hogy úgy mondjam. A dizájnja kicsit túlegyszerűsített, s többnyire inkább spanyol sorozatok, majd fantasy-s, misztikus műsorok és néhány bűnügyi és komédia van náluk, így csak a Rém modern család-ot szoktam nézni, mert az van olyan időpontban, ami nem fedi annyira a sima RTL klub műsorait, bár most jött "A kód", ami nagyon jó memóriafejlesztő és kvízműsor, melyet Sebestyén Balázs vezet. Király! Bár vannak idegesítő versenyzők... Ami a legjobb ebben a csatornában, az az, hogy kevés a reklám (kb. 3-4 perc), de ami már nem annyira jó, hogy nincsenek azok a jól megszokott gyógyszeres, Activia-s reklámok (Pocak!), helyette butikok, szőrmeüzletek, ááá... ne! A 100 évesnek tűnő Szombat Esti Láz c. műsort is adják, s a fél képernyőt eltakarva kiírják, hogy lesz Új Évad! Ami a legbulibb volt a csatorna kezdetleges reklámozásában, az a Fű zöld, az Ég kék és az Élet szép, erre jött a Barack Obama, a Krumpli Rakott... Összegezve: 10/8 pont.
   Eddig se szerettem a TV2-t, ezután se fogom. Mindent lelopnak az RTL-tól, így hát persze azt is, hogy legyen második csatorna, legyen Hal a tortán, mi is hozzunk be valami X-faktorhoz hasonló nagy műsort, vigyük őt, hozzuk... Hát, egy hónapra az RTL 2 érkezésére már nem lehetett TV2 2, se 3, meg négy, mert ott van a további köze nincs csatorna (FEM3 és PRO4) [RTL-nak is van: Cool TV, Prizma TV). Hát lett Szuper TV2. És mindenhol ragaszkodnak a Szuper szóhoz, Szuperszínes, szupersorozatok, szuperizgalmas, SZUPERSZAR... Itt is sorozatok, ízig-vérig latinosan... A stílusa jó, a TV2-é szar... Pont: 10/3 - és az is a grafika, meg megvalósítás...


   TV2-agy: Jaj, van X-faktor, mi legyen, ez nem, ez nem, á THE VOICE! A műsor eleve az X-faktor kopija (mentor - mester; tábor - tábor; egy műsorvezető - egy műsorvezető; csapatalkotás - csapatalkotás), de ha az említett csatorna csinálja, még nagyobb kopizás. Egy "légyszi, gyere hozzám, légyszi, légyszi" zsűri (mesterek)... nem mondok inkább semmit, fusson, ha fut. Bár: X-faktor válogatás: kiabálás, nagy tömeg. Voice: öt percenként jön egy ember... :DDD


   Nem akarok a Kód-ról sokat írni. Jó. Nézzetek bele.

2012. november 3.

M.A.Z. Filmajánló: 007 - Skyfall



   007. Aki erről nem jön rá, hogy kire gondolok, akkor még nem hallott (????) sose James Bond-ról, az MI6 híres titkos ügynökéről. Én nem sok James Bond-filmet láttam, azok is vagy Pierce Brosnan vagy Daniel Craig főszereplésével hódították meg a világot, de azok jók voltak, de a Skyfall, az valami istenállat!!!

Megérdemel egy ekkora képet így az elejére... :-D

Statisztikai bla-bla:
- 143 perces brit-amerikai akciófilm, melyet a bejegyzés megírása előtt egy héttel mutattak be (körülbelül), s sikeres lett, hamar. Olyan színészekkel, mint James Bond, Judi Dench vagy Ralph Fiennes.

Rövid sztori:
   M-et sötét múltja kísérti, Bondnak pedig bizonyítania kell felé tanúsított hűségét. Az MI6 titkosszolgálat bajban van, 007-nek fel kell kutatnia és el kell pusztítania a fenyegető veszélyt - bármi áron.



Sztori (bővített változat) és vélemény:
   Egy ilyen rövid ismertető után, beszélek róla én is egy keveset. Kisebb feszültséggel kezdődik a film, mely M és Bond között van, de titkos (nagyon titkos) szeretetük miatt hamar megbékülnek, persze bocsánatot senki nem kér. Ekkor kell felkutatnia egy gyilkost, aki ellopott egy listát, tele MI6 ügynökök adataival. Beutazza Sanghaj-t, Isztambult, Makaót, Londont, Japán egy elhagyatott szigetét, de végül fény derül, ki is a gonosz, s mik a terve, s kivel. Van benne humor, szeretet, szerelem, Bond-lány, halál, akció!!! Én angolul, magyar felirattal néztem, mert a moziban csak az volt. Alatta nagyon jó zene Adele-től ugyanúgy Skyfall címmel. De mi is az a Skyfall, nem akarom elárulni, inkább ösztönzöm az embereket eme remek film megnézésére. Ami miatt csalódott voltam, az az, hogy meghal a legvégén a kedvenc szereplőm, de átveszi a helyét egy másik nagyon jó brit színész. Igazi brit film a Tube-bal, Londonnal, angol humorral meg minden más remek jelenettel. Nézd meg!!!