Oldalak

2012. november 18.

M.A.Z. Filmajánló: Ted



   Miért csak most írok a Ted-ről filmajánlót? Jó kérdés. Jó válasszal: azért mert augusztus óta minden hónapban eddig megnéztem (aug. - szept. - okt. - nov.), s annyira elnyerte a tetszésemet, hogy ezt egy ideig betudom tartani (hogy megnézem). Ebből lehet sejteni, hogy tetszetős volt - bár ha pocsék lett volna, nem írnék filmajánlót. A Ted szintén megérdemel egy akkora kezdőképet, mint a 007 - Skyfall.

   A Ted 2012-es film, melyet a Family Guy zseniális atyja, Seth MacFarlane rendezett, s a főszereplő Ted-nek is ő volt a szinkronja, hisz mint sejthetjük, hogy MacFarlane nem egy plüssmaci igazából. További főszereplők igazi énjükben: Mark Wahlberg és Mila Kunis. Kicsivel több, mint 100 perc, de élvezhető.

Én már ilyen formában
nézném legközelebb
   Ted ["született": Teddy] egy játékmackó, akit a kis John kért magának a 90-es évek egyik karácsonyán. A maci életre kelt, mert pont ott volt egy hullócsillag, s mint tudjuk, semmi sem erősebb egy kisfiú kívánságánál. Kivéve az apacshelikopter. Teddy életre kell, s ettől kezdve mint két BFF, mindent együtt csinálnak. De mindenki felnő egyszer, így John is, fű, alkohol, nők... még Ted is. Az élő plüssmaci rejtélyes felbukkanása már lecsillapította a tévéseket. John ekkor már 5 éve összejött Lori-val, s többször szóba kerül, hogy Ted-nek mennie kell, ha a kapcsolatukat magasabbra szeretnék helyezni (pl. házasság, gyerekek stb.). Hamarosan Ted-nek lakást vesznek, s dolgoznia is kell egy kisboltban, ahol több kihágás ellenére egyre jobban előléptetjék (kicsit NAGYON bolond a főnöke). Telik az idő, Ted összejön Tamilynn-nel, veszekednek, kutyákat szednek szét tűzoltókkal (mi ez?, nézd meg!). De van itt akció is, drog, alkohol, karaoke, poén, Sam Jones, Ming és minden más... Nem árulom el a lényeget, mert akkor nem nézné meg az ember a filmet.

  Van benne egy jelenet, ami nagyon nem tetszik, mikor Ted perverz módszerekkel próbálja felhívni Tamilynn figyelmét... A többi nagyobb része jó, és vicces.

   Angol nyelven (eredeti) sokkal jobb. Vannak olyan poénok, melyeket csak azok értenek, akik ismerik a Family Guy eredeti vonatkozásait, s jártasak a viszonylag ismeretlenebb amerikai színészekben.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése