Oldalak

2013. szeptember 9.

Támadó mamákokok

   Biztosan mindenki találkozott már azzal a mára mindennapossá vált eseménnyel, amikor nagy, általában húzós táskákkal felszerelt idős hölgyszemélyek, M.A.Z. által vélhetően hibásan, ám zalánosan elnevezett mamákokok felszállnak a buszra, villamosra, trolibuszra, metróra, vagy ami a legrosszabb, a HÉV-re. Ilyenkor a legkellemetlenebbnél is kellemetlenebb pillanatokat élhetünk át testileg-lelkileg.

   A mamákokok csoportjának szintén több típusa van:

   1. a sportos idős hölgyek csoportja
   Feltűnhet, hogy ennek az osztálynak a nevében nem szerepel drága, új, magyaros szavunk, a mamákokok. És hogy miért? Nem azért mert kihagytam, hanem azért, mert DE! Remélem, nem érthető eddig, most fordul a kocka, ugyanis érthetőbb lesz: Szóval a sportos idős hölgyek kevés csomaggal járnak, van aki hátizsákkal, van, aki kistáskával, s amiért a nevüket is kapták, nem akarnak leülni, még ha van is hely példának gyanánt egy autóbuszon. Ha esetleg nincs hely, nem ülnek le természetesen, hisz nincs hova, de ha tegyük fel, te felajánlod, akkor se nagyon akaródzik leülni. Ezért ők az aktív, fiatalos, sportos idős hölgyek. :-)

   1/b. a sportos, ámbár rávehető idős hölgyek csoportja
   Ebbe az al-alcsoportba tartoznak azok a nők, akik csak akkor ülnek le, ha átadod a helyet, s még jelzed is neki, hogy tessék leülni, ekkor leülnek, de ők is kedvesek és mosolygósak maradnak. És megköszönik.

   2. alapcsoport
   Bizony furcsa, hogy itt sem a mamákokok, sem a hölgy szó nem szerepel, ugyanis ez nem csak rájuk vonatkozik. Ha van egyes ülőhely, és az ember fáradt, nyűgös, akkor természetesen leül, még ha ül is mellette valaki. Van, aki csak akkor ül le, ha egymás mellett két szabad hely van, ugyanis ő nem ül amellé a fickó mellé, hisz nézz csak rá..., én is idetartozom.

   3. "a  feltétlenül két hely kell, hisz sok a csomagom"-csoport
   Ez már újra a hölgyekre vonatkozik, ugyanis miért is férne el az ölében a kis Auchan-os szatyor, amiben talán csak 20 dkg párizsi van? Áááá, inkább kell egy külön szék a párizsinak, vagy egyéb kisebb cuccnak, mindegy, hisz ha van egy hölgynek táskája, bármekkora, azt rárakja a másik székre és bocs, ez foglalt...

   4. kívülre ülök-csoport
Valamilyen járat pótlása idején a legrosszabb, ha
támadnak a mamákokok
   A hölgyek többsége a kettes helyek elfoglalása ügyében mindig a "folyosóhoz" közelebbi helyet választja pl. egy buszon, mert 1. könnyebb a kijutás, 2. így nehezebb bejutni a belső helyre, 3. nehezebb kijutni a belső helyről...

   5. a csúnyán nézők szektája
   Az egyik leggonoszabb réteg, csoport, ami már inkább valami egyesülés, szekta. Fontos ismertetőjegyük, hogy csúnyán néznek rád, s talán még ki is mondják véleményüket, hogy miért nem adod át a helyet nekik, miközben te még nem is láttad őt, vagy épp most készülődsz, vagy még ezt a három sort elolvasom, és átadom helyzetek egyikében tengődsz. Ha nem cselekszel rögtön, fuss!

   6. lábgyilkosok klubja
   Mindenki látta már a mamákokok kis kocsijait, ami kétkerekű, húzni kell, s van rajta általában egy nagy, kék táska, amiben minden benne van, ami kell. Ami a legfontosabb, az a kerék, amivel szó nélkül átgurulnak a lábadon. Erről az esetről sok poszt is készült a népszerű oldalakon.

   7. a kiválasztók csoportja
   Talán ők vannak a legtöbben, az a csoport, akik előre kiválasztják, hogy hova fognak ülni, s mindegy, hogy ülnek-e rajta, kivárják, s addig néznek, míg el nem ülsz onnan. Ezt akkor vehetjük észre, mikor a buszon 2 darab kettes és 2 darab egyes ülés is van, de a hölgynek pont az kell, amin te ülsz. Ezt vedd fenyegetésnek, ülj el!

Természetesen a mamákok azokra a buszokra, villamosokra szállnak fel, amin a legtöbben vannak. Főként a 7-es buszcsaládra, az 1-es, 4-es és 6-os villamosokra, valamint a 105-ös, 34-es buszokra (amiket én ismerek), valamint rengeteg számomra még ismeretlen járat járműveire. Ezért vigyázzunk a forgalmas járatokkal, mert csúcsidőben az a halállal egyenlő... Vannak megállók is, ahol jönnek, mint az oroszok, ilyen például a Flórián tér Óbudán, aminek közelébe van a piac. Fontos, ha piac van a közelben, menekülj, inkább sétálj haza!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése