Oldalak

2013. október 26.

A LEGO drága

   Eléggé kifejező cím lett, de azért, ha nem zavar titeket, mégis leírom, hogy ez mit jelent bővebben kifejtve. A LEGO-t a dánok találták fel, de ez nem történelmi áttekintés lesz, ugyanis szeretném, ha az olvasó továbbjutni, mint maga az első bekezdés. Ha netalántán valaki csak erre keresett rá, akkor 1. szomorkodom, amiért nem olvassa tovább, 2. itt a link, ha nagyon muszáj, amúgy érdemes megnyitni, ugyanis egyedi készítés: KATTINTS IDE! :-)



"A LEGO örök és megunhatatlan..."
Zalanatosz Maximusz, görög anti-filozófus

"A LEGO egy olyan játék, amiben a Város emberei [az ókori Róma polgárai] kedvüket lelik..."
Zalanius, ókori római consul

"LEGO lenni jó."
Sokadik Szallán, gót-frank-longobárd királyfi

"C'est, le LEGO était, est, sera le plus bon..."
[A lego a legjobb volt, a legjobb, s a legjobb lesz]
Zaláneon Bonaparte

   Ahogy ezek a nem túlzottan létező okos, bölcs, nagy emberek írtak, mondták, falba vésték, a LEGO tényleg mindenkinek örömet okozhat, az a rész, amikor összerakhat valamit, mikor játszhat vele, akárhány éves a fiú-lány, férfi-nő - ha valaki anti-feministának gondolna, akkor: lány-fiú, nő-férfi :-) -, papa, mama, gyerek, mindenki le tudja magát kötni, ugyanis nincs (akkora) veszekedés akár testvérek, akár barátok között a játékszabályokról, ha pl. valaki (más esetben senki) nem tudja a Monopoly szabályát, s nagymama, anyuka és a kis unoka is máshogy játssza.

   Miért elmélkedek erről? Mert Budapesten van két Monobrand Store, ahol minden csak a LEGO-ról szól, összerakhatsz saját figurát, olcsón!, valamint válogathatsz különböző színű kockákból, olyat is megtalálhatsz itt, amit nem kutathatsz fel mindenhol, vehetsz kulcstartót - néha olcsón, néha drágán -, bábut, párnát, törölközőt, lámpát, órát - természetesen LEGO-sat, nem IKEA vagy ilyesmi :-)

   Természetesen LEGO-t is lehet venni, de mint mindenhol, itt is drága, de legalább olyan építmények vannak a kirakatban, mint a Tower Bridge, a Big Ben, vagy egy sajátos alkotás, a Szent István-bazilika (Allee Bevásárlóközpontban), de láthatsz itt STAR WARS-os, HOBBIT-os, GYŰRŰK URÁS, Barbie-s és más típusú LEGO-kat. :-) Kinek, mi tetszik!

   A LEGO drága, mert:
   1. sok pénzbe kerül
   2. örök érték, s ahogy nő a szintén drága gyermekünk, fokozatosan el kell szakadni, hisz milyen már, ha 30-40 évesen nincs gyereke, és LEGO-zik. Kivéve, ha ez a foglalkozása... De mégis jó ránézni, s pocsék érzés rádöbbeni, hogy sokkal jobbak a kiadások, figurák kinézete, mint 10-20 éve, én is így vagyok. Az én Yodámnak alig látszik a szeme, s a fülét is simán le lehetne törni - de nem fogom, nyugi! -, most meg nagy szemek, nagyobb fül, divatosabb ( :-) ) öltözék, haj... SOKKAL KIDOLGOZOTTABB. Jó lenne még ilyen fiatalnak lenni :-)

   Vagy inkább nem kívánok ilyet, mert a sok amerikai film tanulsága, hogy rohadtul beválik, senki nem ismer fel, meg galiba, meg kezdheted előröl, meg meg kell törni az átkot meg...

túl sok amerikai filmet nézek, bocsi... :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése