Oldalak

2013. október 27.

Mentorok, versenyzők és egyéb állatfajták

   Körülbelül így lehet jellemezni az X-faktor 4. szériáját. Dráma, túl-dicsérés, pletykahajkurászó, nem az éneklésre koncentráló, szöveghiányos. Azt azért el kell ismerni, hogy a versenyzők képességétől és műsorvezetők új szerepétől (Hogy van anyukád? Rántott hús finom volt-e? Alföldi Robi felesége hogy állt kamera elé?). Csupa olyan műsorvezetői kérdés, ami nem egy tehetségkutatóba való, sőt nem is egy holmi ValóVilágba, vagy Stand-up Comedy-be. Sőt ezekkel, hogy miután elénekelte a versenyző a dalát, egyből személyes kérdésekről faggatják, nagyot kaszálnak a bulvárújságok... Egy tehetségkutatóban kit érdekel, hogy Tóth Marci anyukája milyen rántott húst tud sütni? De most nem?

   Reméltem, hogy ilyet sose kell írnom / mondanom, de az RTL Klub eltévékettősödött (TV2), ugyanúgy nem a lényegre koncentrálnak, hanem a háttérre, a drámára, a sírásra. Ez nem Barátok közt, nem kell magánélet! Ez nem show így!

   Alföldi művész úr mondta az egyik ilyen pletykáról: "Közöm?" - egyre jobban elénk tárul, hogy Alföldi Róbert, ex-Nemzeti Színház-igazgató és botrányrendező, a sátán küldötte (ahogy a bulvárban mondják az új István, a király ügyében) ért ehhez, tudja, mikor jó valami, s mikor nem. Ő a legkevésbé elfogult a mentoráltjaival - de azért ő is nagyon... Ha a mentor tudja, hogy Versenyző nem volt jó, mondja meg neki - max. megutálják egymást, és akkor párbaj esetén a saját mentora is rászavaz, hogy ő essen ki :-)

   Szikora Robinak igazából minden tetszik, az is, ami nem. Mindenből a fiatalság, a hóbortosság, a lazaság, a humor, a béke sugárzik. És az így jó... Mert ami jó, az jó. Olyan idegesítő, hogy az csak na. Ő való ide a legkevésbé.

   Geszti úr még mindig főnöknek érzi magát, mivelhogy ő neki ez már a "negyedik menet", s ő már tudja a mentorkodás összes fortélyát, ő mindent tud, mindent jobban hall, az ő versenyzői mindig jobbak, hisz ő már négy éve itt van. Érdekes, hogy immár 4 éve minden negyedik versenyzőnek azt mondja, hogy "Jó popsztár lehet belőle...", de még mindig nem volt ilyen, max. most a Szabi gyerek (Bozsek Márk). Akiről az is kiderült valamelyik bulvárlapban, hogy sokáig nem beszélt apjával... Kit érdekel? Attól még lehet jó, (Szikorásan: békés, laza) a hangja. A múlt elmúlt. Ahogy egyfolytában utalnak Krasznai Tünde múltjára. Nem akarják felemlegetni, a lányt erre emlékeztetni, de azért, láss csodát!, mindig előszedik ezt a témát... A SHOW KEDVÉÉRT? Vagy miért?

Az új szappanoperasztár-pár
   Tóth Gabi mindenkit szeret, de mindenkit szid, de azért szeret. És tud fejeket vágni. De ahogy a szombati élő show-k elején beáll a lépcsőn, meg a fal mögött, az valami eszméletlenül nem idevaló, ez nem divatbemutató, hanem pletykasho... mármint tehetségkutató.

   Tóth Marci búcsúztatása volt a legcsöpögősebb, nyálasabb, ami négy éve történt. Nézi magát a képernyőn, ide-oda néz, egyszer csak elindul, megöleli rántott hús-sütő édesanyját, majd szépen lassan visszamegy, és ezt veszi a kamera. S már mindjárt én sírok, de nem a meghatottságtól!!!!!!

BYTHEWAY - egy jó csapat :-)
   Batánovics Lili és Krasznai Tünde hangját nem mindig értem, főleg Tündéét, vagy lehet hogy csak minden második szót kell kimondani, s azt is kevés mássalhangzóval? Lehet, hogy ez a jó, én nem tudhatom...

   És végre - szerintem nem Sz. Róbertnek köszönhetően - van egy jó csapat, a BYTHEWAY, akik kreatívak és viccesek, nem úgy, mint mentorált társaik, a Fat Phoenix...

   Kíváncsian várom, mi lesz a mai döntés során, hogy folytathassam, amit elkezdtem :-)

   Jó X-faktor nézést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése