Oldalak

2014. augusztus 12.

Karácsony nyáron?!

Se 1, se 24 napot nem kell várni,
hogy karácsonyi cuccokat vásárolhass
"Ezt kérem, meg azt kérem..." biztos fel-felhangzanak ezek a mondatok a kisebb gyerekeknél, néha sokkal idősebb már-már nem gyerekeknél is. Mint láthatja az ártatlan olvasó, a tanítási célzat már most is fel van tüntetve, hisz megjelent a kérem szó, nem csak az akarom, vagy a kell. Hát nem csodás anyanyelvünk szépsége. Na, gyerekek, ezért ne legyetek bunkók. Készült Állam Bácsi megbízásából.

De térjünk vissza a lényegre, a tényekre. A válasz az lehet, hogy NEM, mert nemrég volt a szülinapja, miért nem akkor kérted, pedig mi megvettük neked a kismotort, de hozzá se nyúltál drága egyetlen Lajoskám, miért? hm? most meg már a kismotor nagymotor-változata kellene? Hát meg a fenéket! Ezek a gyerekek... Vagy a másik válasz: majd karácsonyra. De az messze van még, anya.

És a ti fátokon mi lesz?
Banán meg padlizsán :-)
Ajándékot ilyen korán nem hoz a Télapó / Mikulás / Miklós bátya / Jézuska vagy, aki hozza - kacsintás, szülők, ;-) ), de a karácsonyi hangulatot még nyáron is el lehet hozni.

Jaj, de hogy? Hát ez...

Lehetetlen?


Igen.

Nem, a küldetés lehetetlen, de ez nem.

Mint mindennapi párbeszédeink egyike :-) De igaza volt az egyiknek, míg a másik hitetlen volt. Ugyanis egész évben, egész héten nyitva van egy bolt, ha esetleg betérnénk karácsonyi dolgokat vásárolni.

A bolt egyben múzeum is, ez a Karácsonymúzeum, ami Szentendrén van, a Fő utcán. A belépés ingyenes, de a múzeum-rész eléggé lényegtelen magához a bolthoz képest. Sajnos nincs nagyon reklámozva, ezért sajátos szövegeket kellene kitalálni:

Egy pók mászik a fán! MI?
Csak szívatlak...
MELEGE VAN? DRÁGA A SÖR? VEGYEN NÁLUNK KARÁCSONYFADÍSZT JUTÁNYOS ÁRON!

Na, jó. Előfordulhat, hogy nem ez a legjobb marketingfogásom, s nem sok embert csalogatna el az üzletbe, sőt csak hülyének néznék őket, ezért vegyük ezt az egészet semmisnek. De igaz, mert tényleg van egy ilyen bolt, nemcsak a képzelet szüleménye. Egy hely ahol nyáron is vehetünk hógömböt, diótörőket, díszeket, arany-ezüst-üveggiccseket, szarvasokat, kis zenelejátszót, meg minden ami a karácsonyt olyan giccse... boldoggá teszi :-)



Jaj, egy disznó van a fámon.
Üsd le a teniszütővel.
Építsünk várost! Eléggé sokba kerülne...
20 deka pirosat, legyen szíves.
23, maradhat?
Háááát....
 Ha meg valaki még sincs oda annyira a nyári karácsonyi bevásárlásért, akkor csak várja ki a novembert, majd a decembert, majd a januárt, februárt, s éljen sokáig. VAGY vegyen Ön is fekete díszt. Színes borúlátás a mindennapokban :-)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése