Oldalak

2012. május 29.

LOOKIN' IT 11-12.: A rózsaszín párduc


A rózsaszín párduc


Ki nem ismerné... pontosítok, ki nem hallott már a rózsaszín párducról, a híres francia gyémántról, amit mindig elrabolnak de jön Jacques Clouseau felügyelő, s sok bajon keresztül, de megoldja az ügyet?
Erre a válasz. Senki (azaz mindenki (kb. 95%) hallott már róla).

Három filmet ajánlanék így egyből ezzel kapcsolatban, de mégis csak 2 filmajánlóként van meghirdetve - gondolkodik az elmélkedő olvasó (ritka, de örülnék neki)...



A RÓZSASZIN PÁRDUC-SOROZAT
- készült: 1963 környékén
- főszereplő: PETER SELLERS

Ez volt az első rész a Rózsaszín párducból, melynek Clouseau felügyelőit már több színész is játszotta. A legnevesebb (az egyik legnevesebb) az előbb említett Peter Sellers volt, aki nagyon jól, nevetés nélkül, teljesen hitelesen játszotta el a rászabott ostoba felügyelő szerepét. (Jobboldalt láthatjuk.)
Ebben a filmben nagyon sok poénos jelenet van, amit nem szívesen lőnék le. (A porszívó mindent felszív, Szauna, A leesett toll, a Szállódai forgóajtó és még sok más...)

Peter Sellers több filmben is játszott. Lehet, hogy az IMDb azt írja, hogy 4-6 pontig van, de nagyon is kacagtató.


Lookin' It 12.



A RÓZSASZIN PÁRDUC 1-2. és 3???
- készült: 2006 és 2009
- Clouseau szerepében: STEVE MARTIN

Steve Martint azért szerintem sokkal jobban ismerik a fiatalabbak. Persze Peter Sellers is jó. Nem akarom bántani. Még jobb. Ezt már könnyebben meglehet venni boltban (nem szabad letölteni internetről!), s az egész család megnézheti, hogy az ostoba felügyelő hogy oldja meg ezt a furfangos ügyet. Az egyiket meg a másikat is.

Az első rész sztorija: A kínaiak elleni győztes meccs utáni ünneplésben meggyilkolják a francia focicsapat edzőjét, és eltűnik a férfi gyémántgyűrűje, a "Rózsaszín párduc". Az ügyet a fáradhatatlanul körülményes Clouseau felügyelő kapja. Clouseau és új asszisztense, a higgadtságát minden körülmények között megőrző Gilbert Párizson és New Yorkon keresztül követi a nyomokat. Több gyanúsított is akad: az edző volt barátnője, egy mellőzött focista, a milliomos kaszinótulajdonos, valamint egy kikapós PR-os. Végül a titkárnője, Nicole és Ponton segítségével Clouseau-nak sikerül lelepleznie a gyilkost.


És a másodiké: A világ legokosabb detektívje kell? Öt kontinens legbátrabb titkos ügynökére volna szükség? Closeau felügyelő parádés akcentusával, elképesztő baklövéseivel és hihetetlen balszerencséjével hívja fel magára a figyelmet, melyek együtt valahogy mégis mindig sikerre viszik a nyomozását. Így aztán, amikor sorra tűnnek el a világ legértékesebb és legismertebb műkincsei, természetesen nem őt hívják. Ám, amikor még a Rózsaszín Párduc-gyémántnak is nyoma vész, Dreyfus főfelügyelő mégis hozzá fordul. Clouseau segédje és esetlen udvarlásának tárgya társaságában csatlakozik a rejtély megoldásán fáradozó nemzetközi rendőrzseni-válogatotthoz, hogy egész Európán keresztül üldözze, és végül, talán elkapja a tolvajgéniuszt.


A két filmben Steve Martinon kívül más jó színészek is megjelennek, mint Jean Reno, Kevin Kline, John Cleese vagy az énekesnő Beyoncé.


Azért van ott a hármas kérdőjelekkel, mert lehet, hogy idén (2012) lesz 3. rész is...


Érdemes megnézni, miért? mert jó...

2012. május 24.

Pártyi for évribágyi gyensz!

Korábban már említettem, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválon idén egy nagyicsoportot indít Oroszország. S 2012. 05. 22-én fel is léptek az első elődöntőn, és szerintem nem árulok el nagy titkot, de TOVÁBBJUTOTTAK!!! A korábbi cikk linkjét itt találod meg.

A nagymamák az első elődöntőben: itt.
Lehet, hogy idősek, van köztük hetvenéves is, de olyan lelkesen és vidáman adják elő ezt a dalt, hogy még a legkegyetlenebb ember is elmosolyodik rajta.

Műmosoly, nevetés - ez van néhány másik versenyzőn, de rajtuk igazi a mosoly.

És végül is partihangulatot csináltak.

Voltak olyan ellenfeleik, mint például az osztrákok, akik kicsit parodizálták őket, de mégis: ők továbbjutottak, az osztrákok nem.

Ha van időd, kedved, pénz a telefonodon (!), akkor szombaton szavazz rájuk a döntőben, hisz a magyarokra úgyse szavazhatsz. Persze nem befolyásolok senkit.



Pártyi for évribágyi gyensz!

Euro Neuro

Eurovíziós Dalfesztivál 2012.
Link: itt.
Montenegró.

Hát nem tudtam sokat hozzászólni. Most tudnék röhögni, hogy: "Ez normális?????" vagy sírni, hogy ez nem ide való. Érdemes megnézni. Eurovízió-rajongók örülhetnek, nem jutott tovább, de nem is akart. : D


Ez megmarad EURO NEURO-nak...
Nem tudok hozzászólni :DDDD

2012. május 19.

Piromániás azeriek

2011. május 14. szombat.
Ell és Nikki azerbajdzsáni énekesek megnyerik a Düsseldorfban tartott 2011-es Eurovíziós Dalfesztivált...

2012. május 22.
2012. május 24.
2012. május 26.
Eljött Azerbajdzsán ideje...
... hogy megmutassa, hogy kerül Európa középpontjába...

Idén itt tartják az 1956 óta megtartott Eurovíziós Dalversenyt, s már alig van néhány nap, s elkezdődik. Már hónapok óta fenn van az összes dal, az összes induló, interjúk, a színpadon tett első benyomások, minden, fenn van még a lógó, a kisfilm...

Hogy miért gondolom úgy, hogy az azeriek piromániások?
Ha megnézed ezt a videót, akkor rájössz. Minden ég, a lógó, a mottó (Light Your Fire) a szikla, az épület, az emlékmű, a lovak, jó hogy a város nem...

(Link a kép alatt!)

LIGHT YOUR FIRE!

2012. május 18.

LOOKIN' IT 10.: MUPPETS

A Minden Ami Zalán (M.A.Z.) Lookin' It c. filmajánló bemutatja:
Fontos tudnivalók:
- 103 perces amerikai animációs vígjáték
- 2011-es film
- IMDb: 7.5
- a korábbi Muppets folytatása, visszatérése


Történet:
Walter, a világ legnagyobb Muppet-rajongója. Amikor megtudja, hogy a gonosz olajmágnás Tex Richman (Chris Cooper)le akarja rombolni a Muppet Színházat, testvérével, Garyvel (Jason Segel) és annak barátnőjével, Maryvel (Amy Adams) elhatározzák, megszerzik a színház megmentéséhez szükséges 10 millió dollárt és összehozzák A Valaha Volt Legnagyobb Muppet Jótékonysági Akciót. A Muppetek azonban szétszéledtek, mind saját útjukat járják: Topi Maci egy renói kaszinó tribute bandájában, a Moopetsben játszik, Miss Röfi teltkarcsú-divatszerkesztő a párizsi Vouge-nál, Animal egy Santa Barbara-i klinika dühterápiás kezelésén vesz részt, Gonzó pedig feltörekvő építőipari vállalkozó. Elindulnak tehát, hogy összetrombitálják a régi bandát és egy utolsó show-ra összeállítsák a régi csapatot.


Hozzáfűznivalók:
Jó film, egyszer-kétszer, Muppets fanoknak többszöri megnézésre ajánlott. Jópofa, musicales élő- és animációs szereplős film. Jó :D

Pontozás (max. 10.0)
6.6

The Német Zalán Trilogy

A Német Zalán-trilógia, eredeti nevén a The Német Zalán Trilogy  egy ismeretlen szerző által írt könyvtrilógia, mely 2004 és 2008 között jelent meg. A szerző nem ismert, de a könyv hatalmas sikert aratott. Típusát tekintve horror, de a jófajta (nem a Megapiranha ezek szerint).

A trilógiának három része van:
- 1. rész: A FAL (The Wall) [megjelenés: 2004 februárja]
- 2. rész: A KÖRÖMRESZELŐ (The Nail File) [megjelenés: 2007 márciusa]
- 3. rész: AZ ASZFALTKRÉTA (The Asphalt Chalk) [megjelenés: 2008 júniusa]

Alaptörténet, kiről is szól?:
- A film a mostani Zalúniai elnök, Német Zalán legelrettentőbb dolgait mutatja be. Azt a három dolgot, műveletet, amitől a hideg KIRÁZZA. Ezek a falon való ujjvégighúzás, s egyszerűen tapintása; a körömreszelés művelete, átérzése és látványa; valamint az aszfaltra rajzolás aszfaltkrétákkal, melyek csikorgó hangja fülbe mászva rettenti el az embert.



A FAL, avagy egy átlagember kémkedése a bűnözővilág felé
A könyv az elnökről ír, de más néven, Andrew Allemagne-ként. Andrew-t mindenki elhagyja, s magányos farkasként járja Párizs utcáit, mikor egy szállóba toppan  be, ahol találkozik régi barátjával Peterrel. Együtt tevékenykednek, amikor is Peter meghal, s Andrew-t elkapják. Egy sötét épületbe kerül, ahol mezítelenül van kikötözve. Egy bizonyos Mr. Opacsek kérdezősködik, s arra akarja rávenni, hogy kémkedjen neki Peter ismerőseiről. Andrew nem akar engedelmeskedni, de Opacsek rájön a gyenge pontjára. Körmeit végighúzza a sivár, ferde, s sima falon, s 2 perces kínzás után Andrew beadja a derekát, s kémkedik neki. A történet során beleszeret Peter özvegyébe, s ellenségeket is szerez, de a történet végére minderre fény derül, s igaz, hogy Andrew majdnem belehal a küldetésbe, de végül teljesíti azt. Mikor Opacsek elégedetlen Andrew munkájával, újra kínozza a FALLAL, de ekkor Andrew erőt vesz magán, s megbosszul mindent, s sok idő után, de elviseli ezt a kínt. A végén Andrew nyomozóvá, magándetektívvé válik.

A KÖRÖMRESZELŐ, avagy a hazug nő bosszúja
Andrew épphogy kiheverte a FALAT, máris megházasodik élete szerelmével, Peter barátja feleségével, Marianne-nal, mikor egy hívás érkezik bizonyos Mrs. Geraldine-től. A nő azzal fenyegeti a nyomozót, hogyha nem megy hozzá, elmondja mindenkinek a kis titkát, hogy mit tett Opacsekkel. Később kiderül, hogy a nő a bérgyilkos felesége volt. Andrew ezt nem veszi figyelembe, s tovább örömködik feleségével [nem úgy!]. Andrew egy kisebb ügyön dolgozik, mikor hívás érkezik a nőtől, miszerint elrabolta a feleségét. Utánajár, és tényleg. Vissza kell szereznie. Álruhát ölt, s üzletet köt a nővel, akiről azt hiszi, hogy nem ismerte föl. Andrew-nak nagyobb gondja is van. Marianne elmondta Mrs. Geraldine-nek, hogy Andrew nem bírja a körömreszelőket, a látványt sem. S ekkor ezzel kínozzák... órákig! Már majdnem megőrül, amikor feladja magát, s hajlandó elvenni a gonosz nőt. Éppen a kényszerlakodalomra mennek, mikor hirtelen megszökik Marianne. Mikor Andrew megtudja elindul felé, de Geraldine gyorsabb volt, s Marianne-t megmérgezte, s a folyóba hajította. Andrew ekkor szembeszáll a nő és csapatával szemben, s kezét és hitét elvesztve, de legyőzi a nőt. Eközben Andrew bátyja, John sürgősen kórházba viteti Marianne-t, s mire odaér Andrew, a nő halott. Elkeseredett, nincs értelme élni - gondolja. De mégis! Fia született, akit Peternek nevezett el.

AZ ASZFALTKRÉTA, avagy a bosszú mindenkit elér
10 év telt el, Andrew visszavonult, s csak fiával foglalkozik, mikor egy levél érkezik bizonyos Josziftól, melyben halállal fenyegetik családját és barátait. Ezt nem veszi komolyan, s eldobja. Két nap múlva telefonhívás érkezik, miszerint bátyját megölték. Andrew elkezd gyanakodni, de még mindig csak a fiára koncentrál. Újabb hívás: a nővére is halott. Ezt már hosszabb ideig dolgozza fel. Egyik nap apa-fia a játszótérre tart, mikor egy krétával felírt szöveget talál az aszfalton: A FIAD KÖVETKEZIK, s mellékelve egy kép... Andrew mindent megtesz, hogy fiát eldugja, aki mindig ugyanazt a szöveget írja föl a világ különböző városainak aszfaltjaira. Ez a csikorgó hang nem fülnek való, s ezért Andrew elhajítja, s fia emiatt megszökik. Andrew nagy hibát követett el, a fiát meg fogják... nem is akar belegondolni. Mindent megtesz a fiáért, s hosszú hetek után meg is leli - élve. Ekkor szembe száll összes ellenségével, s Opacsek egész klánját a földdel teszi egyenlővé. Ekkor a világ végére költöznek fiával, s boldogan élnek, amíg meg nem HALNAK!

A filmeket feliratosan, de idén láthatjuk a moziban!



















* ez kitaláció, ne keresse senki a port.hu-n vagy az IMDb-n!

2012. május 13.

LOOKIN' IT 9.: Kémes hármas

A M.A.Z. Lookin' It c. filmajánlójának 9. száma bemutatja:
KÉMES HÁRMAS

Fontos tudnivalók:
- 97 perces amerikai (akció)vígjáték
- 2012-es film
- főszereplők: Reese Witherspoon, Chris Pine, Tom Hardy
- IMDB: 6.5/10

Rövid sztori (nem a port.hu-ról):
   A gyerekkori barátságoknál csak egy valami erősebb. A szerelem. A tökéletesen kiképzett titkos ügynökök kötelességtudatát csak egy valami írhatja felül: a barátság. Vagy a szerelem. Két régi jó cimbora (Tom Hardy és Chris Pine) megzavarhatatlannak tűnő kapcsolatát alaposan összezavarja, hogy mindketten fülig beleesnek egy csajba (Reese Witherspoon). Máskor a versengés ritkán fajul tovább néhány pofonnál: ám ebben a speciális esetben fel kell készülnünk valami egyébre: a vetélkedő szerelmesek ugyanis nemcsak igen jól ismerik egymást, de a világ legveszélyesebb, legtitkosabb szervezetének jól kiképzett, nagyon titkos ügynökei is.


Hozzáfűznivalóm:
   Az ember olyat gondolhat (első benyomás), hogy ez megint egy nyálas izé, de a címet nagyon rosszul fordították le. És nem azért mert a Google Fordító ezt adta ki, mert ha a This Means War-t ("Ez háborút jelent") Kémes hármasnak fordítja le a híres, szuper fordító, akkor ott tényleg nagy a baj. Na, mindegy. Jó film, nem a legakciódúsabb, ez igaz, de vicces, poénos és romantikus. Kémes film... Nézzétek meg!


Pontozva (az egyszerű tízes listán):
   7 (hét; seven)


És, hogy bebizonyítsuk, hogy a Google Fordító nem tévedett:

2012. május 10.

The Day of Saluny

Kr. e. 371. május 11-én, délután 3 óra 14 perckor alapították meg a Zalúniai Birodalmat. Azóta minden évben megünnepli az egész ország, s idén is jobbnál jobb programokkal jelentkezik az ország...

MÁJUS 10. CSÜTÖRTÖK

Az előestén már korán ágyba küldik a másnap résztvevőket, s nézőket, ugyanis az egész hajnali virrasztással, hajnali programokkal kezdődik.

MÁJUS 11. PÉNTEK

00:00 A Zalúniai Himnusz lejátszása az összes televíziós csatornán, valamint a nagyobb köztereken.

00:30 Zenés, táncos programok a csendesebb, elzárt helyeken

04:00 Hajnali alapítás - televíziós műsor Zalúnia alapításáról

07:00 Zalúniatörténeti vetélkedők általános- és középiskolásoknak

08:00 A Zalúniai Történeti Múzeum igazgatójának, Dr. Adalfí Ákos beszéde

08:30 A múzeumok nyitása, mikor az összes múzeum belépőjének a felét kell csak kifizetni

09:00-13:45 Ingyen látogatás a Zalúniai Levéltárba és az Elnöki Palotába

10:05 Az elnök születésnapi és nemzeti ünnepi beszéde - közvetíti az összes Zalúniai televízió

11:20 Az alelnök nemzeti ünnepi beszéde

12:00 Az ország tortája; az ország dala; az ország sportolója; az ország okosa versenyek kezdete

12:15 A Zalúniatörténeti vetélkedők eredményhirdetése

12:30-május 20. Az egyes és a 16-os metróvonalakon ingyen lehet utazni személyi- vagy diákigazolvány felmutatásával.

13:00 A színházak szabadtéri darabokat adnak elő

16:00 Gyermektúra - 18 év alattiaknak ingyenes túra Zalúnia legelvarázsoltabb zugaiban

18:00 Iskolai programok. Köztük a Dr. Bubó Alajos Általános Iskola és Gimnázium humoros és történelmi vetélkedőkkel várják az érdeklődőket.

18:30 Az elnök esti beszéde

19:00 Egyéb programok.

ÉRDEMES BETEKINTENI,
ha persze tudod, hol keresd...

2012. május 9.

Matek nyelv

Érdeklődő diákként kavarodok az interneten, mikor rátalálok erre az új magyar nyelvből és matekból ötvözött új tantárgyra. Nem tudom, milyen lehet, de személy szerint egy matek nyelv vizsga nem is olyan nehéz. Képzeljük el matekul a négy részt!



1. OLVASOTT SZÖVEG ÉRTÉSE
Gondolom ennél a résznél egy hosszú szövegben szavakkal leírt számokat kell összekötni a számmal írtakkal, meg sorrendbe kell rakni meg ilyenek. Nem annyira nehéz.

2. NYELVHELYESSÉG
Elrontott matekpéldák kijavítása. Ez már ütősebb.

3. HALLOTT SZÖVEG ÉRTÉSE
Számokat, egyenleteket, függvények koordinátáit hallod. A nehezebb dolog az, hogyha az egyenletet hallod, és neked csak a végeredmény van leírva. A kérdés: melyik, melyiknek a végeredménye? Durva is meg könnyű is.

4. ÍRÁSKÉSZSÉG
Kapsz egy levelet egy barátodtól, hogy segíts neki egy matekpéldában. Segítesz. Ez a rövid levél. A hosszúnál a barátnőd leír egy testvérkonfliktust, ami a suliban történt, mikor a nővérének a pasija inkább őt választotta, s ez haragot váltott ki, s a szüleik már nem bírják a civakodásukat. Mi a feladat? ÍRJ SZÁMOKAT! Sokat segítesz szegénynek.

Hát egy ilyen matek nyelv érettségi nehéz lenne, szóval inkább legyen matek és az idegen nyelvek külön érettségibe foglalva.

Holnap (2012. 05. 10. csütörtök) angol érettségi. Mindenkinek szurkolok, főleg magamnak, mert én is írok. Természetesen minden érettségizőnek (aki másból teszi ezt) sok sikert!

2012. május 6.

LOOKIN' IT 8?: Sherlock Holmes 2.: Árnyjáték

A M.A.Z. Lookin' It rovata bemutatja
Sherlock Holmes 2. - Árnyjáték
(Sherlock Holmes 2 - Game of Shadow)

    
fontosabb információk:
    - amerikai misztikus kalandfilm
    - 2011-es film
    - 129 perces
    - főszereplők: ROBERT DOWNEY JR,
     JUDE LAW, RACHEL McADAMS, STEPHEN  
     FRY
    - rendezte: GUY RITCHIE


   története (nem a port.hu-ról):
    A világ leghíresebb és legokosabb magándetektívje visszatér - és vár rá néhány nagy meglepetés. Végre emberére akad, nyomába eredhet annak a zseniális bűnözőnek, aki mindarra képes, amire ő, csak a rossz szolgálatában. Moriarty professzor lelkiismeret-furdalás nélkül követi el a legvadabb bűntényeket. Ha érdekei úgy kívánják, még az osztrák koronaherceget is képes meggyilkolni. Miközben Watson az esküvőjére készül, társa nyakig merül az ügyben, és nemcsak a doktort, hanem saját, szintén zseniális bátyját és egy gyönyörű, de veszélyes jósnőt is magával ránt. Egész Európán keresztül folyik az üldözés, és a professzor egy lépéssel mindig előttük jár.

    hozzáfűznivalóm:
    Láttam már az első részt is, s az nagyon tetszett, de csak második megnézésre értettem meg. A második részt, ami szintén annyira misztikus és robbanásos, meg humoros!, azt még másodszorra sem értettem meg, de remélem hamarosan menni fog. Teljesen, igaz nem értettem meg, de több részletességgel teli apró részlet esett le számomra. Stephen Fry is szerepel benne, s így több poénnal van felruházva. VICCES, MISZTIKUS, IGAZI, SZUPER. Nekem ez is nagyon tetszett.
    Biztatóként, hogy megnézd, itt van az előzetese magyarul!:



LOOKIN' IT akkor úgy 7..: Életrevalók

Már nem annyira a filmajánlók számozása a lényeg, ezért ez ennek a bejegyzésnek a címe...


A M.A.Z. Lookin' It rovata bemutatja:
életrevalók
(intouchables)


    fontosabb információk:
     - színes, feliratos francia vígjáték
     - 2011-es film
     - 112 perces
     - főszereplők ismeretlenebbek, de Franciaországban azért ismertek
     - igaz történet alapján!

    története (port.hu):
     Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst. Azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra. Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára.

    hozzáfűznivalóm:
Festészet???
     Nekem tetszett ez a film, mert megmutatja, hogy lehet, hogy testileg teljesen sérült vagy, de ettől függetlenül ugyanúgy tudsz nevetni, szerelmes lenni, verset írni, a félelmekkel szembenézni, élni... Műfajilag azt írják mindenhol, hogy ez egy vígjáték, miközben korábban elolvashattátok, mi történt Philippe-pel. Az emberben van egy kis (néhol nagyobb) sajnálat, de utána rájön, hogy lehet, hogy testileg béna, de lelkileg és szellemileg boldog. Tud örülni az életének. A segítője, Driss több humoros beszólással, történéssel tudja megnevettetni a gazdag Philippe-t. Driss néhol-néhol, mindenhol kifigurázza a gazdag milliárdos dolgait, mint festményeit, a művészeti érdeklődését, zenei ízlését, s képes bemutatni, hogy ő miképpen él, s hogy mindenből kilehet hozni a "jobbat". Ajánlom mindenkinek...

    a filmhez tartozó néhány videó:
     Az egyik legjobb jelenet egyik részlete. Meg kell hozzá nézni a filmet...



2012. május 4.

NAHMMSZ(SDEM3): Megapiranha

Egy (játék)piranha
Piranhák. Mik is ezek a halak? Halak. Méghozzá ragadozó halak, akiknek olyan erős fogai vannak, hogy csoportokba tömörülve nagyobb emlősöket is megtudnak enni. Ezek a kis "szörnyetegek" a vízben élnek (hisz halak!), legnagyobb munkájuk a róluk szóló filmekben való szereplés, mint a valamikor a 20. század vége fele elkészített Piranha, vagy a tavaly elkészített Piranha 3D című film, melyben az emberek jelentik számukra a táplálékot.

A Piranha 3D c. filmet 2010-ben készítették el. Nem láttam, mert nem szeretem az ilyen filmeket. De az IMDB szerint 5.8-as film, ami még úgy épp, hogy ..."jó"...

De van egy film, melyet szintén ebben az évben készítettek el, ez a Megapiranha.


A NAHMMSZ (Nem ajánlom, hogy megnézd, mert szar (sajnálom, de ezt muszáj már megemlíteni!!!) bemutatja:
MEGAPIRANHA
c. siker.....telen filmjét

   A Megapiranha c. "filmet" 2010-ben a hasonló témát feldolgozó Piranha c. filmmel egy időben mutatták be, de nem a mozik, ugyanis azok nem játszották. Valahogy megszületett... 
A rendező és forgatókönyvíró ???
   2012. 05. 03-án, csütörtökön sugározta az RTL klub nevű közszolgálati televízió (jaj, de szépen írom...), s hát mivel dolgom volt a számítógépemen, s szeretem, ha közbe szól valami jó film, sorozat, reklám, zene... csak szóljon valami (de ez magánélet), s ekkor kezdődött el a Megapiranha c. film. Az egész az Orinoco nevű folyó egyik erdős partján kezdődik el, ahol két már előre látszó nem főszereplő megy a vízbe. A nő várja a pasit, míg végül az is bemegy. Néhány perc múlva a csajt megeszik a piranhák, s a pasi otthagyja - levonhatjuk: nem valami love story.
   Ezután jön a kis stáblista - nem kell annyi ember, hogy egy ilyen szart elkészítsenek...
   Ezt követve vágás egy folyóra. Vajon melyikre? Hát az Orinicóra, de persze újra kiírják, hátha valaki 2,5 perc alatt elfelejtette ezt az "élményt".
   Kövér pasi, pincér, gazdag csávók, szexi csajok egy hajón. Hajóznak. Hisz hajón vannak. A vízen vannak, ami a hajón van, mármint az emberek a hajón vannak, ami a vízen. Egyszer csak jönnek a piranhák, teljesen látszódnak, hogy mik azok, ugrálnak ki-be, erre: mik ezek? Nem látod, piranhák.
   Ez olyanoknak szól (mármint a jelenet), akik lemaradtak az első incindensről.
   Ekkor már nem néztem, de ma (2012. 05. 04.) belenéztem, hisz már fenn is van youtube-on. Tárgyalnak az USA-ban, jaj, mit tegyenek? Végül búvárokat küldenek felfedezésre. A nagy kutatócsoport tagja két pasi. Komoly... Az egyik meghal, a másik elúszik. Egy ilyen kis hal se veszi észre.  Nem, nem is két pasi. Egy pasi és egy ottani hajós (fekete). Hely: Orinoco...
   ... nem volt türelmem tovább nézni ...
A vékony gyerek, a bodybuilder és a fiatalodó öreg csaj.
   Két pasit üldöznek, miközben az emberek sorra halnak meg. A katonát, aki megakarja őket lőni, megeszik a piranhák. Akit le akart lőni, az próbál utána menni, de a másik pasi nem engedi.
   Katonai intézkedések. Fogjuk el a pasikat!
   A fogságban lévő pasikat megmenti egy bodybuilder és egy idős asszony. Menekülniük kéne, ugyanis a piranhák megapiranhák lettek és óriásiak. A dagadt pasi, akit most mentettek meg, elakar menni a vízhez, hogy megmérje a sósságát vagy mit. GYILKOS PIRANHÁK EMBER, ERRE TE PONT A VIZET MÉRED? MIÉRT PONT MOST? Istenem. Na, lemennek a vízhez. Egy piranha sincs a közelben.
   És a legjobb most jön: a piranhák öngyilkos-megapiranhák, partra vetett halak; mindegyik kiugrik a vízből, óriási magasra és házakra csapódnak, szó szerint neki ugranak a házak teteinek, amik így összedőlnek, berogynak. Öngyilkos küldetés. ???
   A dagi vizsgálja a vizet, a többiek, a másik elfogott, a néni és az izomállat odamegy hozzá a vízhez. Beszélnek sósságról meg minden. Egyszer csak a bodybuilder hallja, hogy egy nő haldoklik. Odamegy, lecsittegi, majd a nő meghal. JAJ! mondaná egy normális ember. De nem ő. A megapiranhák kiugranak a 20 centis vízből és mindegyik neki ugrik. De hogy... Oldallal, háttal, néha-néha, elvétve fejjel. Csukott szájjal. A pasi mindegyik elrúgja lábtempóval. Majd mikor már nem jön több, feláll és odamegy a haverokhoz.
???????????????????????????????????????????????????
???????????????????????????????????????????????????
???????????????????????????????????????????????????
???????????????????????????????????????????????????
???????????????????????????????????????????????????
???????????????????????????????????????????????????
???????????????????????????????????????????????????
???????????????????????????????????????????????????
   Visszamegy hozzájuk, ekkor a dagi elkezd magyarázni és bekapja egy MP (megapiranha), ekkor a nő sikít egyet, majd a BB (bodybuilder) lefogja, hogy ne sírjon. De nem is sír, arról magyaráz, hogy merre menjenek. Nem is érdekli, hogy Dagikáját felfalta egy MP. Mi ez? Love Story újra elvétve. A vékony gyerek jobban megijed, majdnem hátraesik a meglepődöttségtől.
   Ezután az USA hajóbázisa újra tanácskozik, a három tagú csipet csapat meg utazik ide meg oda. Az USA hadereje ekkor kezd el bazi nagy bombákat lőni az Orinoco vizébe. Néhány MP meg is hal. De nem mind. Már olyan nagyok, hogy belerezeg a kameraman. Már nagy hajókat harapnak széjjel, s egy ilyen izé még fel is ugrik és leszed egy helikoptert. ????????? 
   A csipet csapat beszél az USA-val.
   Ekkor már a helikopterek egymást lövöldözik. Az nem egy MP, az egy HELIKOPTER!!!!
   Végül búvárok lelövik az összes MP-t kis pisztolyokkal a vízben. Minden lángban, s a házak piranha-vájra lyukakkal teli...
   Az idős hölgy megfiatalodik, s megcsókolja BB-t.

   ....................................................................................................................................

   Még jó, hogy a tévében nem néztem végig, mert komolyan elsírtam magam. Az egész filmnek nincs sztorija, értelme. Az egész mű. Semmi igazi nincs benne. Minden olyan, mint egy pocsék videójátékban. Katasztrófa. Szó szerint KATASZTRÓFA FILM....

   Hát felcseszte az agyamat....

   Az IMDB-n ez a film a 10-ből 2.6 pontot ért el. ÉN EGYET SEM ADNÁK NEKI...

   Amúgy:
   Mostantól egy új fajta toplistát vezetünk be, melynek a maximuma 4009 (ez csak úgy jött)...
                                   4009-3871 NAGYON JÓ FILM, KÖNYV, SOROZAT V. MÁS
                                   3870-3456 JÓ FILM...
                                   3455-2987 TETSZTETŐS, MAXIMUM 3-SZOR MEGNÉZHETŐ FILM...
                                   2986-2556 EGYSZER-KÉTSZER NÉZHETŐ FILM...
                                   2555-1751 EGYSZER NÉZHETŐ FILM...
                                   1750-852 FÉLSZER NÉZHETŐ FILM...
                                   851-0 SZAR, SZÖRNYŰ, BORZALMAS, KATASZTRÓFA FILM...

   Ezen lista szerint ez a film számomra 159 pontot ér, ami eléggé pocsékat jelent.


És néhány videó:
A film előzetese:


A film egyik jelenete, melyben oldalról ugranak az MP-k:


És az egész film (német nyelven):


Istenem...

2012. május 1.

"Minden jól van, minden jóra fordul, minden a lehető legjobban van van ezen a legeslegjobb világon"

Ahogy a cím mondja (lsd. fent): "Minden jól van, minden jóra fordul, minden a lehető legjobban van van ezen a legeslegjobb világon" (sok értelme volt akkor az első zárójelesnek, de jó ez így...)

- de az azért nincs jól, hogy mindig csak olyan kötelező olvasmányokat kap egy huszonegyedik századi gyerek, melyektől az összes hajaszőrit kitudná tépni... hogy melyek ezek, nem írnám le, hátha pont azt a könyvet imádó, szerető, érte mindinkább rajongó, őt gyönyörködtető, melengető (ha esetleg ennek a folytatását szeretnéd elolvasni, azt lenn találod! - bár így nem is értelmes a mondat - de MAGA tudja...)

Előfordulnak olyan tanoncok, akik olvasnak!!! igen, előfordulnak. És őket jobban érdekli az a sci-fi, fantasy, krimi (folytatás szintén lenn), minthogy egy elmélkedés olvassanak vagy egy állandóan beteg ember életét, esetleg egy olyan szerző verseit, aki szerintem maga sem érti, mit beszél - csak épp ki jön a rím... bár inkább már az se jön ki... - célozgatok balra-jobbra, de nem írom le.

A sokezeréves valamilyen eposzt, melynek címét nem mondom ki de annyit mondok, hogy a főszereplője Odüsszeusz, már nagyon kevesen élvezik, ahogy így visszhangokat hallok, de nyugodtan...

PONTEMBERMÉRCÉN MÉRVE:
Az előzőt nem (annyira) kedvelők:
...........................................................................................................................................................
és fordított véleménnyel levők:
..

Kötelező olvasmányokat elszoktam olvasni a saját magam által olvasott könyv - nem mellett, mert olyan hosszú a kapott regény, hogy nem érek rá a sajátomra - helyett, de eddig összesen: 1... 2... 3... 4 darabra (nem mint drámai műfaj) tudnám azt mondani, hogy OKÉ!

Voltaire: Candide

Most kellett elolvasni, és hát igen jó véleménnyel voltam róla már az első fejezetek után - nem mintha egy másfél oldalas fejezet hosszú lenne. Kisebb-NAGYOBB egyházellenesség, kicsi (SOOK!!) kritikus vélemény a szerző ellenségeiről, jó történet, OPTIMIZMUS, hisz a címében is benne van...

VOLTAIRE.
Az optimizmus szót ne a C A N D I D E szó betűi közt keressük, mert csak az I betű lesz meg és az I nem egyenlő az OPTIMIZMUSsal.

- Miért jó?
- Olvasd el!
- Miért olvassam el?
- Mert Jó!

És a megígért folytatás:

az előző rész tartalmából:
azt a könyvet imádó, szerető, érte mindinkább rajongó, őt gyönyörködtető, melengető, órák hosszat arról zengő, aranylevelekkel díszítő, reggelt-estét bearanyozó könyvnek tekintő emberek olvasnák ezt a bejegyzést.

és a másik:
előzőből:
sci-fi, fantasy, krimi, kalandregény, horror, ifjúsági, romantikus, szerelmi, ponyva, történelmi, orvosi, idegsebészeti, műtétlexikon, tankönyv.......... (azért ezt mégse....) 


Mindegy... ennyi.

LOOKIN' IT Kb. 6.: A leleményes Hugo

A leleményes Hugo
(Hugo)

Rendezte: Martin Scorsese (aki olyan filmeket rendezett, mint a Tégla, az Aviátor, a Cápamese... vagy a Casino).
Főszereplők: Asa Butterfield, mint a főszereplő Hugo Cabret; Chloe Grace Moretz, akinek így igaz, hogy hosszú neve van, de... mindegy ő Isabelle; benne van még Jude Law, Christopher Lee, Sacha Baron Cohen, akik olyan filmekben játszottak, mint a Borat, a Sherlock Holmes 1 és 2, vagy a Gyűrűk Ura - de melyik melyik? egy kis házi feladat. Válaszokat hozzászólásként várjuk.

Miről szól?
A Hugo egy árva kisfiú története, aki egy párizsi pályaudvar falai mögött éli titkos életét. Egy különc lány segítségével keresi a választ a rejtélyre, mely összefügg apja elvesztésével, az alatta lakó mogorva játékboltossal és egy szív alakú lakattal, amelynek, úgy tűnik, nincs meg a kulcsa.
- ha a PORT.HU-t kérdezzük...


De a folytatás... kié a kulcs? ki az a? miért? meddig? hol? hányszor? hány éves a norvég király? - a kérdések többségére fény derül a filmben!


AZ EMBER AZT HINNÉ HOGY ANIMÁCIÓS FILM, DE NEM!!!


Jó kis film, és nem is lőnném le a "...poént...", szóval inkább nézd meg, mert nagyon jó kis film, mint már mondtam. Nincs mit, a szóismétlésért kedves nyelvtantanárok :-D

Kedves Oscar-díj mániások!
Ez az...