Oldalak

2012. október 30.

Persistence, USA!


PERSISTENCE, USA

(Kitartás, Államok!)

Miért is mondjuk egyfolytában, hogy hideg van, meg ilyenek, ősz elején? Mert tényleg hideg van, ez jogos. De gondoljunk bele abba, hogy 50 millió amerikai otthona veszélyben van a Sandy nevű katasztrofális hurrikán miatt, ami az Egyesült Államok keleti partját rombolja. Ott van igazán hideg, csapadék, szélvihar, rombolás... Másban sajnos most nem tudok segíteni a népüken, csak annyit, hogy gondolok rájuk, s remélem nem lesznek nagyobb károk, vagy halottak. Nekik nem lehet valami fényes a Halloween...

A New York közeli Breezy Point általában
...és a Sandy után.
És most nem szomorú képeket akarok mutogatni, hanem, hogy gondoljunk bele, hogy kinek rossz...


2012. október 29.

A sztárok 1.: Tina

Senki ne kérdezze, miért, de valahogy olyan érzésem támadt, hogy írni kellene olyan hírességekről, akik a 20. század eleje/közepe/vége óta ismertek, még ha nem is tudjuk, miről. Jussanak ők eszünkbe, mert nem csak Justin Bieber, Harry Potter, Family Guy, Béyonce és társai híresek, hanem olyan énekesek, színészek, akik valami újat teremtettek az emberiség  számára. Nem azt kell mondani, hogy ki ez az öreg ember, ki ez a nyanya, vagy ilyesmi. Hanem elgondolkodni azon, hogy ha ők már nem lesznek, ki fogja őket pótolni. Egy akkora sztárt, mint Paul McCartney, tud-e pótolni egy Bieber gyerek...


TINA TURNER(énekesnő; 1939-)

Tina Turner-nek megannyi olyan száma van, amit ismerünk, de nem tudjuk, hogy azok az övéi. Ilyen például az egyik James Bond-film főcímdala is, mely 100 százalékban egyezik a film címével. Ez a Golden Eye, magyarul az Aranyszem. Ezt a dalt nemrég a televízióban is halhattuk az X-faktorban egy énekestől. Az az előadás szörnyű volt, ezért inkább hallgassuk meg az eredeti dalt a hamarosan 73 éves énekesnőtől. Ha meghallgatnánk (beírnám hozzá a linket) az X-faktor versenyzőjével, nagyot nőne az egyikőjük a szemünkben, és nem az X-faktoros úriemberre gondolok.

Golden Eye

De most írnék egy keveset a Rock 'n' Roll királynőjéről...
Tizenegy Grammy-díj, többszörös Golden Globe. Ezekkel rendelkezik a Tennesse államban született Anna Mae Bullock (eredeti neve). St. Louis-ban ismerkedett össze Ike Turner-rel, aki felvette zenekarába. Hamarosan megszületett az Ike & Tina Turner Revü. Összeházasodtak, majd 1978-ban elváltak, Tina szólóban kezdett énekelni. Az eddigi blues-os stílus után rock 'n' roll stílusban kezdett énekelni. Azóta megérdemli a királynő címet.

Fontosabb számai:

Simply the best

Private Dancer

We Don't Need Another Hero

Cosa Della Vita (mellékénekes Eros Ramazzotti mellett)

Hozzáteszem, hogy nem csak úgy belinkeltem ezeket, mert pl. ezt dobta ki a YouTube, hanem meghallgattam, s soknál meg is lepődtem, hogy Tina énekelte.

Köszönjük, Tina!

M.A.Z. Filmajánló: Apa ég!


APA ÉG!
(THAT’S MY BOY)


116 perces amerikai vígjáték, melyet 2012 nyarán mutattak
be a mozikban. Főbb szereplői: Adam Sandler és Andy Samberg.


   Apa csak egy van. Néha még az is sok. Donny Berger (Adam Sandler) sokáig nem is tekintette magát igazi apának. Kamaszkorában viharos kalandba keveredik szexi tanárnőjével (Eva Amurri Murtino) - melyik kamaszfiú ne álmodozna erről -, és miután kapcsolatuk lelepleződik, Ms. McGarricle-t börtönbe zárják. Szerelemgyerekük, Todd (Andy Samberg) felnevelése pedig a fiatal Donnyra marad. 
30 évvel később, Donny hírét veszi, hogy fia, - aki közben sikeres üzletember lett -, házasodni készül, és egy jómódú család lányát (Leighton Meester) fogja elvenni. Donny bajban van, több tízezer dolláros tartozást halmozott fel, és végül arra az elhatározásra jut, hogy felkeresi évek óta nem látott fiát. Az esküvő előtti hétvégén beköltözik a fiatalokhoz, és nekilát bepótolni az elmulasztott éveket, teljesen felforgatva ezzel a hétvégi ünnepséget, és Todd addigi életét.


  Félve néztem meg ezt a filmet, mert Sandler korábbi filmje, a Jack és Jill nem éppen sikerült jól. Szó, mi szó: pocsék volt. Katasztrofális. Mások olyan korábbi filmjeit is lepontozták, mint a Kellékfeleséget például, ami egy nagyon jó film. S a filmes pontok és vélemények alapján az Apa ég! is hasonló. De kellemesen csalódtam, ugyanis tetszett. Néha voltak erőltetett poénok is, de azok is jók voltak. Ajánlom, de csak kemény idegzetűeknek.

  Benne nagyon jó jelenetek. A nagyi, Vanilla Ice, biciklizés, Chad, testvérszex, tanárnéni, 43.000 stb.... nagyon jó, ha megnézed... ha nem nézed meg, lehet, hogy az is jó, de mivel ez egy filmajánló, ajánlom, hogy megnézd.


2012. október 28.

M.A.Z. Filmajánló: Simpson család - A film



Nagyon sok animációs sorozat alakult ki 20 év távlatában, ebből mindegyik kicsit más, nagyon sok jó, durva, vicces és pocsék is van. Ezek közül itt van a Family Guy, a Cleveland Show, A South Park, az Amerikai Fater, a Furcsa Amcsik, a Futurama és a Simpson család. A Family Guy a kedvenc, a best, de ettől függetlenül megtudom nézni a Simpson család részeit is. De az utóbb említett szituációs animációs komédia készített annak idején egy filmet, amit bármikor elő tudok venni, s akármilyen kedvem van, megtudom nézni. Ez a Simpson család - A film...


A SIMPSON CSALÁD - A FILM
(THE SIMPSONS MOVIE)
- 88 perces
- 2007-es film
- animációs, vígjáték

Springfieldben, az Örökzöld sétány 742. szám alatti házban élő Simpson család korántsem hétköznapi família. Nem elég, hogy sárgák (pedig nem is kínaiak), csúcsfejűek, gülü szeműek, ráadásul imádják a fánkot. A kelekótya család bajba kerül, amikor a családfő, Homer véletlenül mérgező anyagot önt a városka tavába. Arnold Schwarzenegger kormányzó emiatt katasztrófa sújtotta övezetnek nyilvánítja a várost, amely fölé üvegbúrát építenek, hogy elszigeteljék a külvilágtól. Homernek nincs más választása, a tettek mezejére kell lépnie, hogy megmentse a világot és a világukat.

Aki már látta a filmet, annak üzenem, hogy ők is nézzék meg többször, mert másfél órán keresztül vicces. Nem is akarok most nagyon példákat felhozni, hogy miért is jó film, mert akkor lelőném a poént. Ajánlom minden olyan embernek, aki szereti a humort, hogy legalább egyszer nézze meg. Felvidítja, majdnem minden esetben. Family Guy-os kedveléseim mellett imádom a Simpson család ezen tettét, ezen filmjét.

A sorozatban nagyon egyedi dolgok tűnnek fel. Első látásra természetesen az, hogy az emberek sárgák, nem ufók, mielőtt valaki azt hinné. Érdekesség még, hogy már a 23. évadot készítik, valamint az, hogy minden részben más a kezdőkép. :-D érdemes megnézni a sorozatot is...



2012. október 24.

M.A.Z. Filmajánló: John Lennon - A fiatal évek


A Beatles zenekar.
Fent: Lennon, McCartney
Alul: Harrison, Ringo Starr
Ki az a viszonylag zeneileg felvilágosult ember, aki a modernebb (nem népi) zenével tisztában van, és sohasem hallott a neves brit bandáról, a Beatles-ről? Nem tudom. Még ha nem is ismersz tőlük számot, legalább a nevüket hallottad, legalább úgy, hogy: "Ma elmentem a boltba, ahol Beatles plakát volt, na meg vettem krumplit." Szörnyebb példa nem jutott eszembe. Szerintem ezek a lázongó ifjúk, akik igaz, hogy csak rövid ideig voltak a topon (mármint, hogy léteztek, mint banda, nem úgy, hogy hamar letűntek), de így is lányok milliói bolondultak beléjük, de a férfiak is kedvelték, kedvelik és kedvelni fogják a zenéjüket, még ha azt se tudják, hogy annak a számnak az elkészítésében részt vett Ringo Starr, George Harrison, Paul McCartney és John Lennon. Lennon-t nem azért hagytam a végére, mert nem olyan, mint a többiek, hanem azért mert a John Lennon - A fiatal évek c. film róla szól. Bár gondolom a címből, rájöhetettek. Ha nem, bocs, hogy lelőttem a poént.
Na, de beszéljünk a filmről, s ne a Beatles-ről...

JOHN LENNON -  A FIATAL ÉVEK
(NOWHERE BOY)


Származási hely: Nagy-Britannia, Kanada
Műfaj: életrajzi, dráma
Időtartam: 98 perc
Színészek: Aaron Johnson, Kristin Scott Thomas, Anne-Marie Duff

A film az ifjú John Lennon-ról szól, bár erre lehetett következtetni a címből is. Hogy mennyire fiatal évek, beszéljünk a 17-18-19 éves korosztályról. John Lennon-t Mimi nénikéje és George bácsikája nevelik, de hogy mi történt a szüleivel, az csak később derül ki. George bácsi meghal, s a temetésén feltűnik John anyja, akit később meglátogat. Összebarátkoznak, s mindig együtt vannak. Ezt Mimi néni nem tudja meg, csak akkor, amikor John-t felfüggesztik az iskolából, s kiderül, hogy anyjánál bujkál. Ekkor következik be egy kis családi viszály, s John inkább anyját választja, mint a már 12 éve gondját viselő nénikéjét. De anyja (Julia) új családja érzi a nemtörődömséget, s ezért választania kell, John-nak mennie kell. Visszamegy Mimi nénihez, s ekkor áll elő az ötlettel, amit már anyjával fontolgatott, rock and roll bandát alapít. Ekkor több számunkra kevésbé ismert bandatag lesz, de hamar feltűnik Paul McCartney és George Harrison is. Egyre sikeresebbek, de a családi viszály fokozódik, kiderül egy s más, harag, feszültség, kibékülés, halál, s utána mi lesz? nézzétek meg a filmet.

Egyetlen - engem nagyon - zavaró tényező van a filmben, de egész végig, az, hogy mindenki mindig mindenhol dohányzik. Én eleve elítélem, de amennyit ezen szívnak, csodálom, hogy... na mindegy. Egy idő után már a dohányzó embereknek is elmegy tőle a kedve, mert másodpercenként újba kezdenek bele...

Amúgy nagyon jó film! Ajánlom.



És mielőtt valaki azt hinné, nem zenés film, hanem életrajzi és jó, szóval NEM ZENE!!!

Az igazi John Lennon (1940-1980)


2012. október 23.

56 éve történt: 1956


„A tévé kékes bársonyával
Kibélelt világ
Nem érti, hogy miért kéne
Emlékezzen rád”

(Ákos: 1956  - részlet)



1956. október 23.

  A fenti idézet nagyon igaz a mostani világra, ugyanis az emberek többsége tényleg nem érti, hogy miért kellene emlékezni az 56-os forradalom hőseire. Szembeszálltak a Szovjetunió hadaival, tankjaival, s életüket is feláldozva küzdöttek a szabadságukért. Ez a 20. századi Magyarország történetének legmeghatározóbb eseménye volt. A budapesti egyetemek diákjainak békés tüntetésével kezdődött ezen a napon, október 23-án, s november 11-én fejeződött be. A műegyetemisták menete délután fél háromkor a Műegyetem épületétől indult el. A Szabadság hídon átvonulva első állomásuk a belvárosi Petőfi-szobor volt, ahol egyesültek a pesti oldal egyetemeiről és főiskoláiról érkezőkkel. 15 órakor a Petőfi szobornál megkezdődött a békés demonstráció. A délelőttös műszakból érkező munkások tömegesen csatlakoztak a fiatalokhoz, így az egyetemisták kezdetben zárt rendje mindinkább kibővült, miközben az ablakokba és a házak elé csoportosulók egyre felszabadultabb üdvözlésétől, biztatásától kísérve-támogatva vonultak céljaik felé. A tömeg folyamatosan nőtt, a reformok követelése mellett egyre inkább teret nyertek a nemzeti jelszavak.

A tüntetés végállomásaként meghirdetett Bem-szobornál Veres Péter felolvasta az írók kiáltványát, amely többek között a következő követeléseket tartalmazta: Nagy Imre legyen ismét a miniszterelnök, a SZU-tól független nemzeti politika, nagyobb demokrácia a közéletben, az erőszakos mezőgazdasági kollektivizáció leállítása, szabad parlamenti választások, a gyárak munkástanácsok általi irányítása. A diákok megkoszorúzták a szobrot. A tüntetők létszáma ekkor már kb. 100 000 fő lehetett, és a tömegnek igazából nem volt vezetője. Az emberek kivágták a zászlókból a szovjet mintájú címert, a tömeghez csatlakozó egyenruhás katonák pedig letépték sapkájukról a vörös csillagot.
A tüntetés a beszédek elhangzása után nem oszlott fel, hanem egyesek javaslatára a menet elindult a Parlament felé meghallgatni Nagy Imrét. 17 órakor ért a Kossuth térre az első csoport, de 18 órára már a tér és a környező utcák is megteltek. Kb. 2-300 000 ember gyűlhetett össze a téren. 18:30-kor kikapcsolták a tér világítását, a tömeg azonban ott maradt. Sokáig meggyújtott újságok világítottak csak, a tömeg pedig Nagy Imrét követelte. Idővel visszakapcsolták a világítást. Végül este 9 órakor Nagy Imre megjelent a Parlament erkélyén, reformokat ígért, és hazatérésre szólította fel az embereket.
Ákos: 1956 (link)
A tüntetés ideje alatt Gerő Ernő és köre riadóztatták a budapesti és a környékbeli katonai egységeket. Gerő telefonon katonai segítséget kért Hruscsovtól (főtitkár, SZU). Este 8 órakor a Kossuth Rádió közvetítette Gerő beszédét.
Este 6 óra körül a Dózsa György úti Sztálin-szobornál nagy tömeg gyűlt össze, és a tüntetők a Himnusz éneklése mellett fél 10 körül végül ledöntötték a csaknem 6 tonna súlyú szobrot.
„Tiszta voltál, büszke, vad,
nem adtad egy könnyen magad.
Rólad beszélni sem szabad.
1956...”

2012. október 14.

M.A.Z. Könyvajánló: A hobbit


Filmek, sport (...), sorozatok, könyvek. Csak egy töredéke annak, ami szórakoztathat minket. Már van film- és sorozatajánlónk, de az utóbbi, ami nem sport, hanem a könyv még nincs ajánlóban ajánlva. Pedig talán olvasni a legjobb dolog. Akár vicceset, akár krimit, akciót, horrort, fantasy-t, drámát, romantikusat, szépirodalmit vagy bármi mást. Vannak még a kötelező olvasmányok, amit csak erőltetésből olvasnak (vagy nem olvasnak) el a diákok. A gyereknek, felnőttnek, nyugdíjasnak azt kell olvasnia, amit szeretettel olvas, s nem azt, amihez - hogy szépen fejezzem ki magam - nagyon nincs kedve. De vannak könyvek, amik olyan fontosak, hogy - nem kötelező!!!! mint más kategóriában egyesek gondolják - érdemes elolvasni. Persze senkit nem kötelez senki, kivéve a tanárok a kötelezőkkel, de hát máshol is ez van. Én is szenvedek egy-s-mással, ami kötelező, s még fogok is. :-D


J. R. R. Tolkien:
A HOBBIT

  A hobbit című fantasy-t John Ronald Reuel Tolkien, a Dél-Afrikában született angolszász nyelvvel foglalkozó filológus írta 1937-ben, Magyarországon viszont csak 1975-ben jelent meg A babó címmel. A könyv egy kis hobbit, Zsákos Bilbó történetéről szól, aki kimerészkedik a Megyéből (kis unszolásra) Gandalffal, a mágussal, valamint a 13 törppel, aki nem más, mint: Balin, Dwalin, Ori, Dori, Nori, Bifur, Bofur, Bombur, Kili, Fili, Óin, Glóin, Thorin. Ők a "jók", akik elindulnak Völgyzugolyon, a Ködhegységen, a Bakacsinerdőn át, a Vadonba, a Magányos Hegyhez, hogy visszavehessék kincsüket a gonosz sárkánytól, Smaugtól. Közben sok kaland, s veszély történik a 15 főszereplővel, pontosabban 14-gyel, ugyanis Gandalf sokszor eltűnik, mert más fontos dolga is akadt. Összeismerkedés ellenségekkel, barátokkal, szövetségesekkel. Van benne kialakuló konfliktus, születő barátság, megszakadó, majd újra megszülető barátság. Van benne mondóka, poén, kaland, diadal, elbukás, minden ami kellhet egy jó fantasy megírásához.

Tolkien gyerekeknek (pontosabban az övéinek) írta ezt a kb. 300 oldalas könyvet, s ez az eleje annak a bestsellernek, ami nem más mint a Gyűrűk Ura. A hobbitban megjelenik egy olyan szereplő, aki elveszíti drágaszágát, majd a Gyűrűk Urában újra rátalál.  Ő Gollam (Szméagol).


A Gyűrűk Urát viszont már nem annyira gyerekeknek írta. Ebből gondolhatnánk arra, hogy akkor tök durva, meg minden. Hát, én olvastam, méghozzá a hobbit előtt. Szóval nem időrendi sorrendben. És a Gyűrűk Urától senkinek nem akarom elvenni a kedvét, de nehéz olvasni, nem annyira részletesek a csaták, s sok benne a tájleírás... De aki neki akar veselkedni, tegye meg. Én is meg tettem tavaly. És hamar (vagy mégsem...) sikerült is elolvasnom.

A Gyűrűk Ura elolvasása után morfondíroztam sokat, hogy ezek után elolvassam-e A hobbit-ot, de végül mégis megtettem, bár ebben volt egy kis segítő erő. És jól tettem. Ugyanis gyorsan el lehet olvasni, ha valaki már az elején megszereti.

A Gyűrűk Urából már van film, mind a három részből. Bár egy kis könyvtörténeti érdekesség, hogy Tolkien sose úgy adta ki, hogy A gyűrű szövetsége, A két torony és A király visszatér. Ehelyett egybe volt az egész, de 6 könyvre volt osztva (I. könyv, II. könyv...). Aki belekezd annak sok sikert.

De visszatérve. A Gyűrűk Ura meg van filmesítve, s most Peter Jackson A hobbit-ot is megfilmesíti. A kár az, hogy három részben, három olyan részben, ami nagyon távol áll egymástól. Idén decemberben, jövő decemberben és 2014 közepén (kb. június-július). Szóval kicsit szakaszos lesz.

FIGYELEM! Aki elolvassa A hobbit-ot, az örüljön, hogy megtette, ugyanis a film biztos más lesz, hisz a Gyűrűk Ura sem ugyanaz, mint a könyvbeli, ezt már csak tudom...

Szerezették meg, s olvassátok el. Jó könyv.

A megfilmesített változat 1. részének plakátja.

2012. október 12.

Ötszázhúsz éve történt


1492. október 12.
(Az amerikai kontinens felfedezése)


520 év elteltével érdemes megemlékezni Kolumbusz Kristófról, arról a spanyolországi olaszról, aki felfedezte az amerikai kontinenset 1492-ben. Kolumbusz igazából ténylegesen a kontinenset, azon belül is a Bahamákat fedezte fel, s személyes véleményem szerint őt kellene elismerni Amerika, az "Új Világ" felfedezőjének. Hamarosan alkirály lett a felfedezett vidéken, de hamar hazarendelték a spanyol korona uralkodói, a király és a királynő (nem királyné!). Később Amerigo Vespucci is eljutott ide, a mai Amerikának nevezett Észak-Amerikába, s a kontinenst is róla nevezték el. Ez ügyben csak azért értek egyet, mert K. Kristóf azt hitte, hogy a gazdag Ázsiát találta meg. De azért kell megemlékezni Kolumbuszról, mert ő harcolta ki a spanyol uralkodóktól, hogy elindulhasson, s bebizonyíthassa, hogy van élet Ázsián, Európán és Afrikán kívül, hogy a Föld gömb alakú, s létezik nyugaton egy új világ. Hosszas időkbe telt, míg az igen katolikus spanyol főembereknél sikert arathatott. A kontinens felfedezését viszont a nagy spanyol főemberek Vespucci neve mellett emlegették, s Kolumbusz neve feledésbe meredt, s ezt nagyob rosszul tették. De ami elmúlt, az elmúlt... Később a gyerekkortól kezdve mindenki úgy tudja, hogy Kolumbusz Kristóf fedezte fel Amerikát, s be lehetne magyarázni mindenkinek, hogy Vespucci volt, de sok időbe telne.



Érdemes megnézni az "1492 - A paradicsom meghódítása" c. filmet, melyben az inkább humoros szerepeket elvállaló Gérard Depardieu (Asterix és Obelix, Pofa be...) játssza a főszerepet. Alakításban és minden másból remek film, igaz, hogy csak az elejét és a végét láttam, de tuti, hogy jó :-D

Kolumbuszról nem nevezték el az Új Világot, de Kolumbiát igen is. Szerintem ez a történelem egyik legnagyobb tette...

Kolumbusz hajói közül a legismertebb a Santa Maria, ami ad egy esélyt, hogy dalban is megemlékezhessünk eme nagy olasz nagy tettéről...


2012. október 11.

M.A.Z. Sorozatajánló: Egy rém modern család



Egy sorozat, amiben van duci, menőzős, vicces, pasizós, lázadó, furcsa, meleg, baba, okoskodó, kolumbiai, szexi és öreg szereplő is, s együtt visznek nevetést a hétköznapi ember életébe az Egy Rém Modern Család c. amerikai filmsorozat. Emlékezhetünk az Egy Rém Rendes Családra Al Bandy-val, feleségével, gyerekeivel, meg kutyájukkal, ami sok évig futott. A főszereplőt alakító Ed O'Neill (Al Bandy) főszereplésével megszülett a már említett sorozat, ami az új csatornán, ahol a név kötelez, a jövő a tét, stb., szóval az RTL 2-n fut. 19.30-20.00-ig hétköznaponként. Szuper egy vígjáték, amiben kemény, és könyedebb poénok is megjelennek.

A sorozat a három család; Jay Pritchett és gyermekei Claire Dunphy és Mitchell Pritchett családja köré összpontosul. Jay Pritchett az apaközpontú családtípus híve, ő az, aki a legtöbb helyzetben tudja a helyes megoldást, felesége a nála sokkal fiatalabb Gloria Pritchett egy szenvedély latin-amerikai (kolumbiai) anya, aki Jay segítségével neveli gyermekét, Manny-t. Claire Dunphy háztartásbeli családanya, aki összeházasodott Phil Dunphy ingatlankereskedővel és saját bevallása szerint cool apával. Három gyermekük van; Haley, a tipikus tinédzser, Alex az okos középső gyermek, és Luke a bohém és egyedüli fiú. Mitchell, az ügyvéd és az élettársa Cameron adoptáltak egy vietnami kisgyereket, Lily-t.


Nézd, és élvezd...

M.A.Z. Filmajánló: Hotel Transylvania


A film főbb adatai:
- 2012-es amerikai animációs vígjáték
- moziban játsszák még!
- 91 perc (ha közben pisilned is kell, akkor 200)
- Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez


Sztori:
Vérszívó vagy nászúton? Farkasember családi lazuláson? Rémkoppantó, aki belefáradt a szürke hétköznapok egyformaságába? Vár a Hotel Transylvania - minőségi pihenés és felfrissülés mindennemű rémnek, szörnynek és gonosz torzszülöttnek.
Drakula gróf ötcsillagos erdélyi luxusszállodájában a szörnyek és családjuk távol kerülhetnek az emberi világ zajától. Itt ejtőzik Frankenstein és a menyasszonya, Múmia, a láthatatlan ember, egy egész farkas falka és kollégáik - míg egyszer egy halandó nem téved közéjük. A bajt csak fokozza, hogy a gróf nemcsak szállodaigazgató, hanem apa is, aki eddig sikerrel óvta csemetéjét a valódi világ borzalmaitól: most azonban minden megváltozik.


Vélemény:
Adam Sandler mostani filmjei (pl. Jack & Jill) eléggé pocsékul sikerültek, s poénok ritkán fordultak elő. Mármint az értékelhető fajtájúak. Na, de kérem. A Hotel Transylvania végre újra jó lett, vicces, haláli, van benne romantika és dráma is. Főleg humor, meg ilyenek. Nekem nagyon tetszett, ajánlom mindenkinek, ugyanis... lenyűgöző... Röviden. Tömören. Nézzétek meg családdal, barátokkal, idegenekkel, egyedül vagy ahogy összejön, mert mese, de jó mese... :-D Szakmailag kidolgozott, hiteles stb. Simán megérdemel egy magas pontszámot, mint a...



2012. október 2.

HÉV Mászóház


HÉV Mászóház
(korlátozott, egyszeri nyitva tartás)


Mostanság, és korábban is, s azelőtt is, de a közel- és távoli jövőben is (bocs, a sok is-ért) elromlik a HÉV, ami Helyi Érdekű Vasutat jelent. Egyfolytában lopják a kábelt, H6-ról, 7-ről, 8-ról vagy 9-ről, s ez komoly pénzveszteség a BKK-nak vagy BKV-nak. A H5-ös Szentendrei HÉV ennél sokkal jobb. Annál nem a kábelt lopják, az csak leáll, vagy ilyesféle.

A mai nap mentem a Margit hídhoz, s látom lent áll a HÉV, gondoltam, akkor sietek, hisz ha a Margit hídnál pont akkor jön a zöld villamos, futni kell, egyszeri alkalom. Eddig egyszer se jött össze, de most se azért, mert ügyes voltam (amúgy az vagyok :-D). Leállt, ekkor még  nem lepődtem meg, mentem az elejére. Állt. Állt. Ekkor már sokan eltávoztak a megállóból, ki a szakadó esőbe. Én maradtam, mint: megszokott dolog. Elindult, s hallom, mert mondják be: "Baleset miatt nem menetrend szerint közlekedik." Oké. Megy tovább, sihuhu, mikor egyszer csak bemondják, hogy baloldalt van leszállás. Miért, átmentünk a másik oldalra? Igen, biz. Oké, a Szépvölgyisek rohantak előre. Mert ők csak akkor látták, te hát nem ide kéne gyünnie? Tímár utca. Megáll, még jóval a megálló előtt (még mindig az ellentétes oldalon), s mondja, hogy kinyitja az ajtót a jobboldalon, de hisz a leszállási lehetőség a balon volt, !!! de ott meg, nincs peron. Jobboldalt állt a másik HÉV, aminek baja volt, hisz baleset (semmi súlyos, nyugalom!!!), s a másik HÉV-ből szólt a sofőr, vagy vezető, hogy akkor szálljanak át. A két HÉV között a fenti képen látható korláton kellett átügyeskedni a már harminc perce raboskodó HÉV utasainak. Ez most komoly? hangzott el. AZ. Átszálltak. Én nem lettem volna olyan biztos, hogy a szakadó esőben ilyet tegyek. És elindultunk, majd kb. 20 mp múlva megálltunk. Tímár utca. ... Árpád híd, ugyanolyan meglepett fejek, basszus, én tudom rosszul, melyik oldalon van, majd utána normálisan ment minden, de így sokkal később értem haza. De jó! :-( Leálltam a WestEnd-ben valamivel ügyködni előtte. Ha nem ügyködöm, nekem is át kellett volna élni azt a 30 percet, az átmászást, s hogy ezt az ő szemszögükből meséljem el. HASZNOS A HÉV, DE NÉ....fukfjg ut ERROR.dswiohERRORerror.dwpoekdedj















....ha elromlik.