Oldalak

2012. október 29.

A sztárok 1.: Tina

Senki ne kérdezze, miért, de valahogy olyan érzésem támadt, hogy írni kellene olyan hírességekről, akik a 20. század eleje/közepe/vége óta ismertek, még ha nem is tudjuk, miről. Jussanak ők eszünkbe, mert nem csak Justin Bieber, Harry Potter, Family Guy, Béyonce és társai híresek, hanem olyan énekesek, színészek, akik valami újat teremtettek az emberiség  számára. Nem azt kell mondani, hogy ki ez az öreg ember, ki ez a nyanya, vagy ilyesmi. Hanem elgondolkodni azon, hogy ha ők már nem lesznek, ki fogja őket pótolni. Egy akkora sztárt, mint Paul McCartney, tud-e pótolni egy Bieber gyerek...


TINA TURNER(énekesnő; 1939-)

Tina Turner-nek megannyi olyan száma van, amit ismerünk, de nem tudjuk, hogy azok az övéi. Ilyen például az egyik James Bond-film főcímdala is, mely 100 százalékban egyezik a film címével. Ez a Golden Eye, magyarul az Aranyszem. Ezt a dalt nemrég a televízióban is halhattuk az X-faktorban egy énekestől. Az az előadás szörnyű volt, ezért inkább hallgassuk meg az eredeti dalt a hamarosan 73 éves énekesnőtől. Ha meghallgatnánk (beírnám hozzá a linket) az X-faktor versenyzőjével, nagyot nőne az egyikőjük a szemünkben, és nem az X-faktoros úriemberre gondolok.

Golden Eye

De most írnék egy keveset a Rock 'n' Roll királynőjéről...
Tizenegy Grammy-díj, többszörös Golden Globe. Ezekkel rendelkezik a Tennesse államban született Anna Mae Bullock (eredeti neve). St. Louis-ban ismerkedett össze Ike Turner-rel, aki felvette zenekarába. Hamarosan megszületett az Ike & Tina Turner Revü. Összeházasodtak, majd 1978-ban elváltak, Tina szólóban kezdett énekelni. Az eddigi blues-os stílus után rock 'n' roll stílusban kezdett énekelni. Azóta megérdemli a királynő címet.

Fontosabb számai:

Simply the best

Private Dancer

We Don't Need Another Hero

Cosa Della Vita (mellékénekes Eros Ramazzotti mellett)

Hozzáteszem, hogy nem csak úgy belinkeltem ezeket, mert pl. ezt dobta ki a YouTube, hanem meghallgattam, s soknál meg is lepődtem, hogy Tina énekelte.

Köszönjük, Tina!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése