Oldalak

2012. december 24.

Boldog Karácsonyt Kíván a M.A.Z.!



   Ma van Szenteste, december 24-e. Magyarországon általában ezen a napon nyitják ki a gyerekektől kezdve a nagyszülőkig az ajándékokat, s örömükben átölelik szüleiket olyan szöveggel, hogy Pontosan erre vágytam, de az is előfordul, hogy a meglepetés öröme nem kap lángra, ugyanis a gyerek (idősebb gyerek inkább) tudta, hogy azt fogja kapni, de az is előfordulhat, hogy ő maga vette meg. Nekem személy szerint nagyon nehéz ajándékot választani, s a családtagok és barátok is szenvednek ettől az alkalomtól, Jaj, most mi a fenét vegyek neki?, s akkor vagy rátalál arra a dologra, amit az illető tényleg szeretne megkapni, vagy veszünk egy olyat, aminek mindenki örül (pl. csoki), csak abba nincs semmi olyan... személyes dolog. Inkább kérdezzünk meg valaki olyat, aki ismeri nagyon az illetőt. Ajándékkönyvet ne! Ez fontos, az sablonos dolog.

   Ha karácsony, akkor mindenhol giccses, díszes, szolid képeslapok áradata kápráztatja szemünk fényét. Én személy szerint a szolid, de mégis szép, kedves fajtákat szeretem, így a M.A.Z. is a fent és facebook-on (látogass meg minket a facebook-on, visit us on facebook) is látható kis fenyőágas "képeslappal" kíván minden idelátogatónak, vagy egyszerűen véletlen idevetődően boldog karácsonyt!, nem kellemeset, mert a fürdőkád vize, az kellemes, nem a karácsony...

   A 21. századi karácsony legfőbb problémája, a jaj, istenem, remélem örülni fog neki és hasonló aggódó mondatok mellett, az evés. Karácsonykor ugye eleve többet eszünk, mert ott a pulyka/halászlé/más főétel, ott a szaloncukor, a bejgli, a mézeskalács, meg van még valami kis desszert, meg iszunk ilyen meg olyan levet, alkoholt esetleg. Aztán irány a nagyi, és ugye az alap, hogy a nagyszülők cukiságból traktálják a unokákba a sok finomságot, de ha eljön karácsony, extra nagyi-csapás által sújtott gyerekek térnek haza. Mi a megoldás? Ne egyél! Azt... érted, szóval hogy? Sok szenvedéssel, mert azért enni kell, meg hát karácsony is van. Á, majd utána fogyózik, de akkor még ott a Szilveszter, s ott is kaja meg PIA. Majd újévkor, de akkor meg csokis stressz, mert kiderült, hogy a matektanár ekkor iratja a témazárót abból a rohadt nehéz tananyagból.
   Hát előfordulhat ilyen, de matekból nem írunk, meg tudni kell, hol van az a bizonyos határ.

   És ha karácsony, akkor karácsonyi filmek: Reszkessetek betörők! 1-3, Grincs, Huncutka (tavaly először nem adták le), Twist Olivér, a BBC-s változat, Kelekótya karácsony, Shrek, Jégkorszak karácsonyi kisfilmje, de lehet, hogy valamelyiket csak szilveszterkor adják le, és ki ne hagyjuk a Télaput, a Polar Expresszt, a Karácsonyi Éneket, az Igazából szerelmet, a Holidayt vagy az Ízlések és pofonokat. Meglepődtem, de például a Wikipédián a Die Hard (főszereplő: Bruce Willis, 2013-ban vetítik az 5. részt) is karácsonyi filmnek számít... Tényleg az...

Ha karácsony, ha karácsonyi film, akkor karácsonyi sorozat, akkor karácsonyi sorozat karácsonyi epizódja, akkor FAMILY GUY (9. évad 7. rész: Út az Északi-sarkra)
Link: itt.
   Én is fogok filmet nézni, és nem feltétlenül karácsonyi filmet, sőt az se biztos, hogy filmet. Ezt csak azért írom le, hogy ha esetleg valaki nem tudna mit nézni, és ötletekre vágyik. A változtatás jogát fenntartom!



   Továbbá karácsony = karácsonyi dalok. Most nem sorolgatok, csak berakok egy szokásos Family Guy-dalt. Ami karácsonyos!, sőt mind a kettőt, meg egy nem Family Guy-osat, és ezzel kívánok mindenkinek Boldog Karácsonyt!










és csak a kreativitás kedvéért...:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése