Oldalak

2014. február 10.

„Mától nem vagy a fiam!” - mondta a média atyja


Na, ilyen címet még biztos senki nem adott :-)

A TV2 nevű kereskedelmi csatorna folyton alkot, újabb és újabb műsorokkal rukkol elő. Ezekről már korábban is szó volt (pontosabban a Megasztárról, vagy minek nevezzem-ről: link itt), de sajnos előfordult, hogy nem voltam ezekről túl jó véleménnyel. Sőt, nem is volt szerintem olyan, hogy valami tetszett volna ezen a csatornán. Akár filmkínálatról, akár a saját (azaz lopott) műsorairól van szó, ki kell mondani, hogy a TV2 a a magyar média legalja alatt helyezkedik el. Sőt talán ez alatt..

Ha Magyarországon a fő vallás valamiféle politeizmus (többistenhit) lenne, és lenne egy istene a médiának, tuti lenne, hisz kell, hogy legyen a 21. században, akkor a média istene, a média atyja biztos kitagadná a TV2-t - ahogy ezt a cím is mutatja.

De a legjobb, hogy minden ilyen műsorból többet csinálnak, hogy ne kelljen visszanézni a korábbi évadok szörnyűségeit, hanem újult erővel vágnak bele abba, ami igazából értékelhetetlen. Ezeket a műsorokat mindig ugyanazok az emberek vezetik, általában Liptai Claudia és Till Attila ez a két személy. Igazából a TV2 műsorvezetői szakszabálya, vagy nem tudom, hogy nevezzem, az nem más, mint... megpróbálom pontokba szedni, milyennek kell lennie egy TV2-s műsorvezetőnek:

Valaki látta már Till Attilát szomorúan, miközben
tágra nyitja a szemét. Ha igen, szóljatok :-)
  • lehetőleg ordítson (ezt Till Attila 2002 óta ezt csinálja)
  • mosolyogj, úgy, hogy a televíziónéző már kellemetlenül érezze magát (lsd. Till Attila)
  • mondj szörnyű poénokat, amiket talán a stáb ért
  • mindig elevenítsd fel a magánéleted
  • ... a versenyzők magánéletét
  • ... a zsűri magánéletét
  • kiabálj rá a versenyzőkre, miután vége a produkciókra
  • nevess sokat (Liptai Claudia hozza)
  • dicsérd agyon a versenyzőket, poénkodj a zsűrivel, mint ha minden péntek este együtt buliznátok
Na, ezt egyfolytában, 2 órán keresztül komoly lelki és főképp szellemi sérüléseket okoz, s ezek után az ember már nem tehet mást, muszáj néznie, hisz az agyhullámai közé furakodott egy TV2-műsor.

A TV2 műsorpolitikája nagyon egyszerű:
  1. Kapcsolj az RTL Klubra!
  2. Nézz meg egy bizonyos műsort!
  3. Figyeld meg alaposan, jegyzetelj!
  4. Figyeld meg még alaposabban a műsor stílusát, színeit, betűtípusát! Ezeket cseréld ki!
  5. Találj ki rá valami más címet!
  6. Keress egy szabad műsoridőt (bár úgyis egyfolytában ismétlések vannak, szóval ez nem lesz nehéz)!
  7. Add el a csatornán!
Komolyan semmiség! De azért vegyük figyelembe azt, hogy azért szükség van itt is a kreativitásra, hisz stílust kell váltani. Bár alapötletre nincs szükség.

Sőt Google Fordító még eléggé gagyi (volt, az, lesz), ezért még nincs RTL Klub-ról TV2-re való fordítás, de a M.A.Z. szerkesztősége beszélt a Google-lel, és hamarosan elindítják a program ezen részét is, így már nem kell annyit gondolkodni, könyvtárban ólálkodni este 11 után :-)

Várjuk (várom) a további fordításokat :-)
Ha még politeizmus (többistenhit) lenne, és lenne egy istene a médiának, tuti lenne, hisz kell, hogy legyen a 21. században, akkor a média istene, a média atyja biztos kitagadná a TV2-t - ahogy ezt a cím is mutatja.

Részlet az Édes élet c. műsorból
A TV2 és az RTL Klub sok mindenben eltér, attól függetlenül, hogy mindenki azt mondja, az okosok!, hogy mindkettő csatornát ugyanaz a főgóré vezeti... ami szerintem nem így van, hisz miért lenne az egyik értékelhető, míg a másik egy rakás "ürülék". Eltér a két csatorna, ugyanis a nagyik és Story-újságot olvasók (főképp ők is nagyik - legalábbis a metrón bámészkodva ez a kép tárul elém) számára az egyetlen fontos téma a celebvilág, az, hogy ki csalt meg kit, ki kivel kavar, kinek van 12 eltitkolt gyereke, kinek milyen nehéz volt a sorsa (ez általában X-faktornál szokott lenni - s ezek után e kiváló tehetségkutató már kb. szent RTL Klub sose csinált ilyet, mert volt a repertoárjában értelmetlen zagyvaság, mint például a Kalandra fal! vagy a Celeb vagyok, ments ki innen!, de egy idő után leálltak, és megpróbáltak a fejlődés útjára lépni.
Valamekkora sikerrel ez be is jött, többen is nézik a statisztikák alapján, mint vetélytársát, kisöccsét, örökös csempészét, a TV2-t.
adománygyűjtő program Markotabödögének...), mielőtt nagy ember lett... Erre épül maga a TV2. A celebekre! És azok értelmes műsoraira. Nem mondom, hogy a

Az ilyen TV2-s sztárműsorok:

  • Ezek megőrültek! - Rákóczi Feri vezette Majka mellett, és igazából azt mutatták be itt is az olyan hírességek, "nagy magyarok" (mint pl. Fekete Pákó), hogy mennyire kulturálisak és ... na, jó - nem bírok ennyire ellent mondani az igazságnak.
  • Édes élet - avagy Győzike Show 2.0
  • Sztárban sztár
  • Nagy duett
Utóbbi kettőhöz nem fűztem hozzá semmit - még!

A Sztárban sztár az értelem netovábbja volt. A lényege az volt, hogy híres énekeseket kellett utánoznia az énekeseknek. És a zsűri, a nagy zsűri nem is azt pontozta, hogy adták elő, hanem 60%-ban a smink játszott szerepet. És itt is előfordult, hogy szörnyen énekelt az énekes. Ezt Bereczki Zoltán nyerte. Most bosszankodok ezen is, de ha 10 órán keresztül csak ezen elmélkednék - Isten őrizz! -, akkor lehet, hogy már más véleményen lennék, szóval valamilyen szinten még sem szólok be annyira.

De!
A Nagy Duett című "műsor"-ra, sztárműsorra már többet tudnék mondani, csak betűformázási festéket nem tűrni sajnos, mert utána kapnám az eddig soha nem kapott és nem is várt leveleket, hogy na, de kérem. Ez egy kulturális hely.

Ez a méltán si... vic... krea... szívme... tehets... dalla..., szóval ez a showműsor ösztönzött arra, hogy újra blogba vessem gondolataimat e rakás trágyadombról, a TV2-ről. De most térek csak rá a lényegre, a Nagy Duettre.

7-10 pontok helyett inkább ezeket a pontokat kellene osztogatni...
A verseny lényege az, hogy énekesek kiválasztanak, pontosabban a TV2 rájuk sóz, 1-1 énekelni nem tudó sztárt, hogy azokat a döntőig vezetve megtanítsák őket énekelni. Én valahogy így fogalmaznék, de szerintem a műsor készítőinek a fejében valami teljesen más született meg. Igazából mint szórakoztató showműsor szerepel az adatbázisban, de igazából arról szól, hogy az énekelni nem tudó celeb annyira pocsékul énekel, hogy az már szánalmas. Arról szól az egész műsor, hogy mindenki röhög a celebeken, hogy mennyire tehetségtelen énekesek, kb. elszavalják a szöveget, hang nélkül tátognak az énekesek mellett. Sőt! az énekesek közül is van olyan, akinek rosszabb a hangja, mint mentoráltjáé. És akkor összetartó páros gyanánt senki sem énekel jól. Ének... hol van az ettől! Régi, tök gagyi számokat énekelnek, főképp 80-90-es évekbeli magyar slágereket. Bár ez jó marketingfogás, hisz ezek a dalok az idősebb korosztály party song-jai, vagy hogy fogalmazzak, és mivel őket érdekli a celebvilág, össze is jön egy vasárnap esti 20%-os nézettség. A versenyzők tehetségtelensége mellett ott van még két műsorvezető és három zsűritag. Ezeket sem lehet fényezni, mert Liptai Claudia és Till Attila mindig belső poénokat kiabál a nézőknek, a zsűrinek, kellemetlen érzéssel tölti el az otthonülőt, ahogy e két ember mosolyog (ahogy ez a TV2 alaptörvényében le is lett írva, lsd. felül). Hahaha! Egyfolytában nevetnek ők is...

A zsűri tagjai:
  • Kasza Tibor, a szigorú. Aki igazából leszólja a jó dalokat, és agyon dicséri azokat az énekeseket, akik... bocsánat, inkább versenyzőket, akik szánalommal töltik el a hallgatót, és így kénytelen rajtuk röhögni az ember.
  • Dobrády Ákos, a komolyabb. Ő is komolyabbnak akar látszani, de igazából ha lenne esze, nem lenne benne ebben a műsorban.
  • Balázs Klári, a minden-tetszik-ember. Olyan cuki voltál, jaj, de aranyos, hát ez nagyon édes volt, majdnem sírtam, én annyira nevettem, azt hittem leesek a székről, nagyon tetszett, kiváló volt - és még hasonló véleményeket hallhatunk egy szörnyű páros után is.
Ha jól emlékszem Kasza Tibor mondta azt Cooky-nak (a nagy magyarnak), hogy Ne vegye ilyen komolyan, inkább vigyék a humor felé. Ezzel leírta a műsor valóját, értelmét, értelmetlenségét... színvonalát.

És minden olyan előadás tetszik a zsűrinek, ami szörnyű volt. Az ízlés meghalt. A zene halott. A média szomorkodik, mit nemzettem én?

A tavalyi (2.) évad trailere, Tillában is ott van az a bizonyos X

Ezek után, ha valaki TV2-t, sőt Nagy duettet néz, az vessen magára, maga baj, én megaszondtam a tutit, most már mindenki azt tesz, amit akar.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése