Oldalak

2012. április 5.

Eurovízió: Grúzia és Montenegró

Folytatjuk Eurovíziós rovatunkat újabb két országgal: Grúziával és Montenegróval.

NEW!: a linkeket lent találod meg.

4. Grúzia
(Anri Jokhadze: I'm A Joker)

Mikor először láttam, azt hittem, hogy egy vallásos dal lesz. (Bár tavaly is rockos banda volt.) Mikor már a dal a lényeg részhez ért kissé megijedtem az énekes láttán, kicsit ijesztő "szőke", vagy sárga hajú. Olyan érdékes "Joker". Utána a nagyon kihúzott szemű nőkkel bebizonyítja, hogy ő a Joker. Hát mindenki alkosson maga véleményt, szerintem... érdekes. Mozog, az biztos. Majd fürdik. Nézd meg, ha úgy gondolod. Mondanivaló?




5. Montenegró
(Rambo Amadeus: Euro Neuro)

Egy kis sztori/rizsa/blabla: Montenegró már sokszor szerepelt Szerbiával együtt az Eurovíziós Dalfesztiválon Szerbia és Montenegró néven, mert még együtt voltak (töri). Montenegró néven 2007 óta szerepel, 2009-ben voltak utoljára, idén (2012) újra.
De a dal! vagy inkább monológ. Mert nem olyan dalos, maximum a refrén. Először egy népi férfit, nagy sipkában látunk, majd jön a sapkás, öltönyös bajszos pasi... és igazából egész dal alatt csak nyelvtörőket mond (számunkra), meg harmincegyszer (31) halljuk, hogy EURO NEURO. Mindenféle világtémát elmond. Érdemes a dal szövegét megnézni (néhány példa): "adj esélyt a refinanszírozására" ; " nincs törekvésem a magas pozícióra, versenyben vagyok a légkondicionálóval" ; "mindig maradj nyugodtan, mint medence" Hogy kell annyira nyugodtnak lenni, mint egy medence?


Linktár:
Ha megakarod nézni Grúzia, vagy Montenegró Eurovízióra jelölt jelöltjeit, kattints az országok nevére!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése