Oldalak

2012. április 23.

Nem kell kerekíteni!

Ha valaki csak így elolvassa a címet, akkor nem sejthet sokat...

XYZ született tegyük fel április 23-án, s elhunyt 76 évvel később október 30-án. Akkor most hány évet élt ez a bizonyos személy, most akkor 76 évet élt, vagy már 77 évet? Esetleg 76 éves és XYZ napot, de ez hosszú! Vannak olyan emberek, akiknél ezekkel nem kell vacakolni, mert ugyanazon a napon született.

Mekkora véletlen, hogy pont a mai napon született William Shakespeare, és a mai napon hunyt is el. Csak néhány év különbséggel.

WILLIAM SHAKESPEARE
(1564 - 1616)

William Shakespeare-ről
Az angol nyelvű drámaírás egyik legnagyobb alakja. Shakespeare világirodalmi öröksége és hatása a világ minden táján fellelhető. Angliában mint a nemzet dalnokát tisztelik („Bard of Avon”, vagy egyszerűen „The Bard” vagy „az avoni hattyú”). Műveit az élő nyelvek majd mindegyikére lefordították, és színműveit folyamatosan játsszák a világ színpadain. Shakespeare azon kevés drámaírók közé tartozik, akik mind a komédia, mind a tragédia műfajában számos maradandó művet alkottak.



Shakespeare katedrálisa, a Google Fordító gyönyöre
Tavaly voltam Stratford-upon-Avonben, ahol voltam a Holy Trinity Church-ben. Itt van eltemetve W. Shakespeare. A látogatóknak szórólap is jár, több nyelven, így magyarul is. Sajnos nem találtam meg, de ott nagyon is látható a Google Fordító szépsége, melyet úgy jobban lenne élvezhető, ha látnátok, de nem tudom hol van.


Bocs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése