Oldalak

2012. április 10.

Számító gép a számítógép

Az informatikai érdeklődési férfiak és nők gyakorta érdeklődhetnek arról, hogy miért számítógép a számítógép (nyelvtantanárok meg aláhúzzák szaggatottal azzal az indokkal: szóismétlés), aki ultra-nagyon-mindent-tudni-akaró ember, akár strébernek is nevezhetjük, az éjt, nappallá téve kutat, keres, míg meg nem találja.

A számítógép miért számítógép?

1. Az alapvető különbség a számítógép és számológép vagy számoláskönnyítő egyszerű eszköz között abban rejlik, hogy a számítógép képes előre elkészített program végrehajtására, míg a másik gép csak egy – lehet, hogy bonyolult – műveletet (például szorzás) képes emberi beavatkozás nélkül önállóan végrehajtani.


Most hogy ez le lett ide írva, az olvasó elgondolkodik: akkor most ki is a stréber?
Válasz: Wikipédia, bocs...


2. A számítógép egy számító gép. Pszichológiai magyarázatként mondhatjuk ilyen értelemben. Sok mindent megtesz nekünk: véd a vírusoktól, e-mailjeinket valóban továbbküldi (és nem dugja el sutyiba), tesz róla, hogy facebookon unatkozzunk, veszekedjünk... "jól érezzük magunkat".
De ezért mit vár... mondjuk egy vírusellenőrző program, ami nálam már 3-4. alkalommal teszi ezt a szemrehányó megjegyzést...



És most mit tegyek, köszönjem meg?

Na, ezért számító gép a számítógép...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése