Oldalak

2012. április 28.

Qutima

A
Nem annyira biztos, hogy éltek, sőt tuti, hogy nem léteztek sorozat
bemutatja:

Qutima
(1907-1990)

      Jolanda Isabella Morania Lemond egy kis francia városban látta meg a napvilágot 1907 januárjában. Szülei fontos emberek voltak, akik mindent megadtak a kis Jolandának. Jó iskolában tanult, s 1920-ban már gyönyörű kamasszá cseperedett.
      Nagy fordulópont volt életében, amikor egy híres spanyol herceg megkérte a kezét-lábát, hogy 10 év után feleségként vehesse, s életét vele élje le. Jolanda boldogsága csúcsán volt, úgy érezte az élet már nem tehet vele semmi rosszat.
Qutima: Önarckép
      De az élet mégis kicseszett vele. Az esküvő előestéjén egy gyilkosságsorozat áldozata lett a kiskutyája, Picimici uraság, s ekkor úgy döntött, nem megy férjhez. Ekkor a szülei vérig sértődve otthagyták Párizs nyomornegyedébe, a Gazdagból Alaptalanul Nincstelenné Élőkhöz, a G.A.N.É.-ba.
      Ebből az időkből nem sokat tudunk, csak azt, hogy szerette a krumplifőzeléket, szeretett galambokat etetni és gyakran mesélt vicceket, néha új barátokat szerzett. - de nyomorúságos élete volt.
      Mikor minden rosszabbra fordult, a rosszabb dolgok rosszabbra fordultak. Jolán - mert már csak így hítta magát - megöregedett, elkezdett őszülni a haja, elkezdett a bőre sápadni. Ekkor döntött úgy, hogy véget vet eddigi életének és elzártan él az Eiffel-torony tetején.
      Ekkor kapott utoljára új ruhát, melyet azóta sem mosott ki, büdös lehetett, s felvette a Qutima nevet, melynek értelmét senki sem érti.
      Elfelejtett beszélni tudni meg ilyenek.
      Ő lett a Notre-Dame-i toronyőr női alakja, aki csendes magányban húzódik meg.
      Qutima a festészetből akarta megkeresni mindennapi almaszósszal töltött sertésraguját, s ezzel be is futott. Az emberek kezdetben még féltek tőle, de aztán megszokták, hogy nem mindig használ élénk színeket.
      Qutima sokszor festett élete "nyomorúságos" korszakairól. Ilyen híres festmények: A boldogság kapujában; Amit a barátaimmal cselekedtem és a méltán híres Önarckép.
      A festmények mára eltűntek, csak az Önarckép maradt meg, melyet fenn láthatunk.
      Qutima, a szegény sorsú, magányos asszony bungee jumping közben hunyt el.

Történetek róla:
- nincsenek.

Honnan tudjuk, hogy tényleg élt-e?:
- sehonnan

Ez valami hülyeség?:
- az, nem is létezett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése