Oldalak

2012. december 24.

Boldog Karácsonyt Kíván a M.A.Z.!



   Ma van Szenteste, december 24-e. Magyarországon általában ezen a napon nyitják ki a gyerekektől kezdve a nagyszülőkig az ajándékokat, s örömükben átölelik szüleiket olyan szöveggel, hogy Pontosan erre vágytam, de az is előfordul, hogy a meglepetés öröme nem kap lángra, ugyanis a gyerek (idősebb gyerek inkább) tudta, hogy azt fogja kapni, de az is előfordulhat, hogy ő maga vette meg. Nekem személy szerint nagyon nehéz ajándékot választani, s a családtagok és barátok is szenvednek ettől az alkalomtól, Jaj, most mi a fenét vegyek neki?, s akkor vagy rátalál arra a dologra, amit az illető tényleg szeretne megkapni, vagy veszünk egy olyat, aminek mindenki örül (pl. csoki), csak abba nincs semmi olyan... személyes dolog. Inkább kérdezzünk meg valaki olyat, aki ismeri nagyon az illetőt. Ajándékkönyvet ne! Ez fontos, az sablonos dolog.

   Ha karácsony, akkor mindenhol giccses, díszes, szolid képeslapok áradata kápráztatja szemünk fényét. Én személy szerint a szolid, de mégis szép, kedves fajtákat szeretem, így a M.A.Z. is a fent és facebook-on (látogass meg minket a facebook-on, visit us on facebook) is látható kis fenyőágas "képeslappal" kíván minden idelátogatónak, vagy egyszerűen véletlen idevetődően boldog karácsonyt!, nem kellemeset, mert a fürdőkád vize, az kellemes, nem a karácsony...

   A 21. századi karácsony legfőbb problémája, a jaj, istenem, remélem örülni fog neki és hasonló aggódó mondatok mellett, az evés. Karácsonykor ugye eleve többet eszünk, mert ott a pulyka/halászlé/más főétel, ott a szaloncukor, a bejgli, a mézeskalács, meg van még valami kis desszert, meg iszunk ilyen meg olyan levet, alkoholt esetleg. Aztán irány a nagyi, és ugye az alap, hogy a nagyszülők cukiságból traktálják a unokákba a sok finomságot, de ha eljön karácsony, extra nagyi-csapás által sújtott gyerekek térnek haza. Mi a megoldás? Ne egyél! Azt... érted, szóval hogy? Sok szenvedéssel, mert azért enni kell, meg hát karácsony is van. Á, majd utána fogyózik, de akkor még ott a Szilveszter, s ott is kaja meg PIA. Majd újévkor, de akkor meg csokis stressz, mert kiderült, hogy a matektanár ekkor iratja a témazárót abból a rohadt nehéz tananyagból.
   Hát előfordulhat ilyen, de matekból nem írunk, meg tudni kell, hol van az a bizonyos határ.

   És ha karácsony, akkor karácsonyi filmek: Reszkessetek betörők! 1-3, Grincs, Huncutka (tavaly először nem adták le), Twist Olivér, a BBC-s változat, Kelekótya karácsony, Shrek, Jégkorszak karácsonyi kisfilmje, de lehet, hogy valamelyiket csak szilveszterkor adják le, és ki ne hagyjuk a Télaput, a Polar Expresszt, a Karácsonyi Éneket, az Igazából szerelmet, a Holidayt vagy az Ízlések és pofonokat. Meglepődtem, de például a Wikipédián a Die Hard (főszereplő: Bruce Willis, 2013-ban vetítik az 5. részt) is karácsonyi filmnek számít... Tényleg az...

Ha karácsony, ha karácsonyi film, akkor karácsonyi sorozat, akkor karácsonyi sorozat karácsonyi epizódja, akkor FAMILY GUY (9. évad 7. rész: Út az Északi-sarkra)
Link: itt.
   Én is fogok filmet nézni, és nem feltétlenül karácsonyi filmet, sőt az se biztos, hogy filmet. Ezt csak azért írom le, hogy ha esetleg valaki nem tudna mit nézni, és ötletekre vágyik. A változtatás jogát fenntartom!



   Továbbá karácsony = karácsonyi dalok. Most nem sorolgatok, csak berakok egy szokásos Family Guy-dalt. Ami karácsonyos!, sőt mind a kettőt, meg egy nem Family Guy-osat, és ezzel kívánok mindenkinek Boldog Karácsonyt!










és csak a kreativitás kedvéért...:


2012. december 23.

M.A.Z. Sorozatajánló: Számkiszervezett


   Megújult kinézettel valószínűleg utoljára jelentkezik a 2012-es évben a M.A.Z. Sorozatajánló című és tartalmú rovata. Az évet (valószínűleg) olyan sorozattal zárjuk, amire most rá vagyok kattanva, bár lehet, hogy az eddig egy évadot megélt sorozatnak nem is lesz több évada, ugyanis 2011 óta még az USA-ban sem mutattak be új epizódot... Mindegy, azért jópofa, nekem nagyon tetszik.


   Lényege, röviden: Egy Todd Dempsy nevű srácról szól, akinek váratlanul Indiába kell költöznie, miután az igazán idióta termékeket gyártó cég, ahol dolgozik, kiszervezi a call centerét Mumbaiba. A sitcom fő humorforrása a két ország között húzódó hatalmas kulturális szakadék: Toddnak mindent meg kell tanítani indiai munkatársainak az amerikai (pop)kultúráról, hogy a dolgozói megértsék a cég termékeit, neki magának pedig fel kell dolgoznia, hogy tipikus amcsiként helyt kell állnia egy tipikusan nem amcsi országban.

   Kicsit hosszabban: Todd dolgozói a nem is inkább dolgozó, hanem Tom elbocsátását nyíltan kimondó Rajiv, a helyettes elnök, Gupta, az idegesítő, mindig beszélő bolond, Manmeet (Makúr, magyarban), aki Todd legjobb barátja, tanácsadója, aki szereti a hölgyek társaságát, a hőn vágyott Asha, s még fontos a csendes, de kedves Madhuri. Nem dolgozók, de fontosak: Charlie, Todd Indiában megismert amerikai, néha eléggé barom barátja, aki amúgy jófej, és az ausztrál barátnője, Tonya.

   Miért ajánlom? Mert vicces, ebből meglehet nézni egymás után több részt, tényleg bemutatja a kultúrák és emberek közti szakadékokat, meg mint már mondtam vicces!, de tényleg. Comedy Central-on van késő szombat este. Nézzétek!


2012. december 21.

Jaj nekünk, vagy mégsem...


Jaj nekünk, vagy mégsem...

   Hogy vége-e a világnak, s a kifordított maja jövendölés bejött-e, könnyen megtudhatjuk. Tegyük fel a kérdést: Élek? ha erre igen a válasz (akár kimondjuk, akár nem), akkor túlélted a világvégét, 2012. december huszonegyedikét. Ha a kérdésre nem a válasz, akkor csak vagy kíváncsi vagy, hogy ilyen esetben mit írok, vagy tökre nem érdekel igazán, mert nem érdekel és kész, vagy mondtál egy igent, de a folytonosság kedvéért elolvasod a nem-es részt is, vagy indokot keresel, hogy lehülyézhess, vagy bolond vagy, ugyanis ha tudsz szóban vagy magadban erre a kérdésre válaszolni, ÉLSZ te is.

   Még igaz, hogy tart legalább 1 óráig ez a nap, de már a minden (filmes) pusztítás helyszínéül szolgáló Egyesült Államokban is élnek (legalábbis nem találunk (még! (de ne is!)) olyan cikkeket (találatokat) a Google-n, hogy mind meghalt vagy üres Amerika stb...), azaz élünk, örüljünk nekik. Sajnos, nem sajnos vannak olyan emberek, akik teljesen hittek a világvége-mítoszban, s mindenükkel felhagytak, kihasználták az élet utolsó évét, hónapját, hetét, napját, akármilyen volt előtte is az életük. Csak ha az elkövetkező 2 órában szintén él az USA, és mi is, akkor elrontották az egész életüket. Akkor ők "meghaltak", csak nem szó szerint.

   A világvége eddig izgalmas, érdeklődést felkeltő, embereket felcsigázó téma volt, hogy Figyelj, te... izé, szóval hiszel a világvégében? meg minden, s a többség felelete az volt: Jaj, hagyj már! vagy Dehogy! stb... De azért mégis izgatta az embereket a téma, még ha nem is hittek benne, vagy féltek tőle, s nem tudták volna, hogy jaj, mit is tegyenek az utolsó napjukon. Baráttal, családdal, külföldön, otthon, sírni, még egy utolsót nevetni... Szerencsére ez az idő még nem jött el, s kedves Univerzum, kedves Mindenek Ura, még ne is jöjjön el, kérjük sokan!

   Amúgy a Nostradamus-féle Gangnam Style-os jóslat se jött be, s még tart a nap, s közel tart az 1.000.000.000-hoz, de most már inkább ne jöjjön össze - reménykedik az, aki meg ebben hitt, vagy aki hallott erről, egyből hülyeségnek gondolja. Ki tudja... csak nem.

   Oldalakon írták: Kamu volt a maják jóslata - hát már bocs, de a maják nem azt mondták, hogy Kedves Emberiség, ezen a napon kipurcan mindenki. UFF! csak korszakváltásról szólt regéjük, naptárjuk.

   Igazából ezt korábban írtam, de ha mégis BUMM lesz, vagy bármi más, nem lövöm le azt a "gyilkos poént", s jobb félni, mint megijedni, meg nem akarok lódítani a (kedves) Olvasónak.

   A túlélés törvénye: éld túl.


2012. december 20.

A New York-i taxisofőr története (karácsonyi)


Mindenekelőtt elmondanék néhány dolgot ezzel kapcsolatban. Nem én írtam, nem csak úgy loptam stb., hanem ma volt osztálykarácsony és ez a története annyira szívszorító, megható, szép, hogy úgy éreztem, ezt meg kell osztani. Amúgy hamarosan jön a harmadik, egyben utolsó karácsonyi bejegyzés, hisz múltkor volt az adventes, most ez, s hamarosan jön az is...


A NEW YORK-I TAXIS TÖRTÉNETE

   “Volt egy időszak az életemben, úgy húsz évvel ezelőtt, amikor taxisofőrként kerestem a kenyerem, New Yorkban. Igazi cowboy-élet volt, nem volt főnököm. És mint a szerencsejátékos, annyira élveztem, hogy minden egyes új utas más és más, előre megjósolhatatlan élményt tartogatott: pont, mint amikor kockát dobsz a játékteremben. Amire nem számítottam, hogy az autóm elkezdett amolyan gyóntatófülkeként is üzemelni. Éjszaka vezettem, nem láttam az utast, csak mentünk, mindig két idegen az éjszakában, és hallgattam, ahogy alkalmi útitársam az életéről mesél. Olyan bensőséges dolgokat osztottak meg velem, amelyekről fényes nappal, szemtől szemben biztosan nem beszéltek volna. Egyik éjjel megérkeztem a megadott címre és dudáltam. Néhány perc várakozás után megint megnyomtam a dudát. Ez volt aznapra az utolsó fuvarom, úgyhogy már azon voltam, hogy inkább hazaindulok. De aztán mégis inkább kiszálltam, elsétáltam az ajtóig és becsöngettem. ‘Egy pillanat’ – válaszolt egy törékeny, idős hang odabentről. Hallottam, hogy valamit vonszolnak a padlón. Kisvártatva kinyílt az ajtó. Kilencvenéves-forma, aprócska asszony állt előttem. Kartonruhát viselt és kis kalapot, kalaptűvel. Úgy nézett ki, mintha egy régi, fekete-fehér filmből lépett volna ki.
Mellette egy kis bőrönd pihent. Ahogy benéztem a lakásba, olyan volt, mintha évek óta senki sem lakna benne. A bútorokat fehér lepedőkkel terítették le. Nem voltak órák a falakon, egyetlen kép vagy dísztárgy sem a polcokon. A sarokban egy kartondoboz árválkodott, mindenféle fotókkal és vázákkal teletömve.
‘Kivinné a bőröndömet a kocsihoz? Szeretnék néhány percre egyedül maradni. Aztán, ha Ön is úgy gondolja, visszajöhetne értem, hogy lekísérjen az autójáig. Nem vagyok valami jó erőben.’ Miután beraktam a bőröndöt a csomagtartóba és visszaértem, belém karolt. Lassan, nagyon lassan odasétáltunk a taximhoz. Közben végig a kedvességemért hálálkodott. ‘Semmiség’ – feleltem. ‘Minden utasommal úgy bánok, ahogyan mástól is elvárnám, hogy az édesanyámmal bánjon.’
‘Milyen jó fiú maga!’ – mondta, ahogy beült a hátsó ülésre. Odaadta a címet, aztán megkérdezte: ‘Mehetnénk esetleg a belvároson keresztül?’
‘Nem az a legrövidebb út.’ – vágtam rá gyorsan.
‘Ó, azt egyáltalán nem bánom.’ – mondta. ‘Egy hospice-házba tartok.’
Belenéztem a visszapillantó tükörbe. A szemeiben könnycseppek csillogtak. ‘Nincs már családom. Mindenki meghalt.’ Nagyon csendesen beszélt. ‘A doktor úr szerint nekem sincs túl sok hátra.’ Csendben a műszerfalhoz nyúltam és kikapcsoltam az órát.
‘Mit szeretne, merre menjünk?’
A következő két órában bebarangoltuk a várost. Megmutatta nekem azt az épületet, ahol réges-régen liftes kisasszonyként dolgozott. Aztán elmentünk abba a városrészbe, ahová új házasként a férjével költöztek. Egy picit megálltunk egy bútorraktár előtt. Azt mondta, lány korában az még bálterem volt, és a többiekkel odajártak táncolni.
Néha megkért, hogy álljak meg egy-egy sarkon vagy egy épület előtt. Nem mondott semmit, csak maga elé révedt.
Ahogy a hajnal első sugarai megjelentek a horizonton azt monda: ‘Most már mehetünk. Elfáradtam.’ Szótlanul haladtunk a megadott címig. Alacsony épület volt, a feljáró az előtetővel fedett főbejáratig vitt.
Két egyenruhás alkalmazott jelent meg, ahogy megérkeztünk az ajtó elé. Profi udvariassággal segítettek, figyelték az asszony minden mozdulatát.
Kinyitottam a csomagtartót, és elvittem a bőröndöt az ajtóig. Az utasomat már beültették egy kerekesszékbe.
‘Mennyivel tartozom?’ – kérdezte és benyúlt a retiküljébe a pénztárcájáért.
‘Semmivel.’ – feleltem.
‘Magának is meg kell élnie valamiből.’ – mondta.
‘Vannak más utasaim is.’ – szereltem le.
Aztán, egy hirtelen ötlettől vezérelve lehajoltam és megöleltem. Meglepő erővel szorított magához.
‘Nagy örömöt okozott egy kis öregasszonynak.’ – mondta végül: ‘Köszönöm.’
Megszorítottam mindkét kezét és visszasétáltam a kocsihoz. Hallottam, ahogy mögöttem becsukódik a ház ajtaja. Egy életre zárták rá az ajtót.
Aznap csak vezettem, céltalanul. Nem vittem utasokat. Nem volt kedvem beszélni. Egyre csak az járt az eszemben, mi lett volna, ha az asszony egy dühös sofőrt fog ki? Vagy valakit, aki türelmetlen? Vagy mi lett volna, ha én magam vagyok türelmetlen és elhajtok kopogás nélkül?
Lassan megértettem, hogy egész életemben nem tettem még fontosabb dolgot, mint előző éjszaka.
Egész életünkben a nagy dolgokra várunk. És a nagy dolgok néha meglepő álruhában érkeznek: úgy vannak csomagolva, hogy aki nem figyel, az észre sem veszi, mennyire fontos lehetőséget mulasztott el.”



2012. december 14.

M.A.Z. Filmajánló: A hobbit - Váratlan utazás



   A Gyűrűk Ura nagyon vitatott film, van aki szereti, van aki nem, de most basszus, fogadjuk már el, kinek mi tetszik... 2002-től 2004-ig leforgatta Peter Jackson a Gyűrűk Urát Új-Zélandon. Ennek előzménye a 60-as (asszem) években megírt azonos című Tolkien-mű, a Gyűrűk Ura. A könyvet is elolvastam hirtelen fellángolásban, és nem akarom szidni, de nem lett a kedvencem. A film is jó, de azért van az a bizonyos trilógiás (vagy annál is többrészes filmsorozatos) sorrendben első nekem a Harry Potter, azt követi a Karib-tenger Kalózai. Még csak egy részt láttam, de A hobbit körülbelül itt helyezkedik el, mert azért lehet, hogy nagyon jó volt, de én az első kettőt jobban kedvelem. Ezeket követi a néha már túlszuperizált, de mégis jó Transformers, a néha unalmas, de attól még jó Star Wars, majd a Gyűrűk Ura és végül az Indiana Jones, amit igazából nem is láttam...



   A hobbit c. filmet három részben készítik el (2012 december, 2013 december és 2014 június-júliusa). A rendező Peter Jackson. Stílusa: fantasy. Hossza: 169 perc. Tele jó színészekkel.

   Hatvan évvel járunk A Gyűrűk Ura történetének kezdete előtt. A békésen éldegélő Zsákos Bilbó (Martin Freeman) akaratlan kalandba kényszerül: Szürke Gandalf (Ian McKellen) tűnik elő a semmiből, s szervezi be őt egy váratlan utazásba, melynek során tizenhárom törppel és azok legendás vezetőjével, Tölgypajzsos Thorinnal együtt kell visszakövetelniük az elveszett Törp Királyságot, Erebort a rettegett sárkánytól, Smaugtól. Utazásuk temérdek veszélyes földön át vezet, találkoznak koboldokkal, orkokkal, halálos vargokkal, óriáspókokkal, alakváltókkal és mágusokkal. S noha végső céljuk a keletre fekvő Magányos Hegyet övező sivár vidék, előbb ki kell menekülniük a kobold alagutakból, ahol Bilbó találkozik azzal a lénnyel, aki örökre megváltoztatja az életét - Gollammal. Itt, a földalatti tó partján, egyedül Gollammal, a szerény Bilbó nem csak arra jön rá, hogy bátorsága és furfangja még őt magát is meglepi, egyszersmind megszállottjává válik Gollam "drágaszágának", a titokzatos gyűrűnek, amely kiszámíthatatlan és hasznos tulajdonságokkal bír. Egy kicsiny aranygyűrű, amely egész Középfölde sorsára hatással lesz, és amelyről Bilbó ekkor még semmit sem tud.

   Könyvben nagyon tetszett, és mivel a Gyűrűk Urát is olvastam, tudtam, hogy itt is lesznek pluszjelenetek, amelyek nem szerepeltek a könyvben. Ezek a jelenetek néha unalmasak voltak. DE a Hobbitban jók voltak, hatásosak, izgalmasak, s lehet, hogy kb. 100 percig vécére kellett mennem, de ezt a filmet nem hagyhattam ott egy percre sem. Sokaknak az a baj, hogy gyerekes meg minden, de ez a lényeg, mert J. R. R. Tolkien ezt a gyerekeinek írta. Másrészt jobb, mint a Gyűrűk Ura, ez biztos. Van, aki meg csak úgy nyilatkozik, hogy nem is látta, hanem itt, meg ott azt írták, vagy már előre pocséknak gondolják, mindegy, nem érdekelnek az ilyen emberek, maradjanak ott, ahol vannak, NEKEM TETSZETT, S AJÁNLOM IS...

   Legközelebb egy év múlva (ez az, ami egy kicsit idegesít)...


2012. december 2.

A sztárok 2.: Funès


Louis de Funès
 (színész; 1914-1983)

   Simán, kertelés nélkül kimondom, hogy talán, sőt lehet, hogy tuti biztos, Louis de Funès a legjobb francia színész, akit valaha filmben láttam. Van még Deperdieu, Jean Reno meg még tényleg sokan mások, de Louis de Funès nem egy színész, ő a színész.

   Már majdnem 30 éve (pontosan: 29) éve nincs közöttünk, de a rajongóiak, fiatalok, idősebbek, akik egyszer szerették, még most is szeretik, s még ennyi idő múlva is emlékezni fognak rá azzal, hogy megnézik az egyik filmjét. A választék nagyon is nagy, van köztük szuper, vicces, komolykásabb, és nem annyira jól sikerült is, de mindegyik filmben megjelennek arcmozdulatai, grimaszai, nevetése, gonosz szempárja, s minden olyan "Funésztikus" elem, amiért szeretni lehet.

   Rám kis koromban tett nagy benyomást, s azóta nem is nagyon néztem egyik filmjét sem, de 2011-ben újra ráhangolódtam, s megnéztem olyan alkotásait, mint a Fantomas, az Egy kis kiruccanás, a Szárnyát vagy combját, de még sok mást is. A "legjobbat", a kis kiruccanást eredeti nyelven, nemrég (2012 novembere) néztem meg, s elismertem, hogy megérdemli ezt a BEST címet. A csendőrfilmekbe még mindig nem tudtam belekezdeni a rohanó világ gondjai miatt, meg egyéb tanulási balhék, túlerőszakolt tantárgyak együgyűsége miatt, de hamarosan itt a karácsony, lesz kicsivel több idő... De a nagy klasszikust, az Egy kis kiruccanás-t csak idén láttam először, és ezt franciául!!! Jobb, csak ugye a franciák hadarnak, így jó, hogy volt felirat... Sokan nem is ismerik őt, de kellene...

  Ha kedvet kaptál, menj fel a Youtube-ra, ugyanis fenn vannak a filmek, méghozzá magyarul!!!

A NAGY ÁTVERÉS
(itt)
JÁKOB RABBI KALANDJAI
(itt)

Adventi naptárak, Mikulás és a közeledő karácsony

Karácsonyfa (távolról) a Rockefeller Center előtt, New York, USA

Adventi naptárak, Mikulás és a közeledő karácsony


  Elkezdődött december, az év utolsó hónapja. Ez egy olyan megállapítás, amit kb. mindenki tud, s érez. Az emberek a közelünkben már tanakodnak, megőrülnek attól, hogy mit vegyünk a rokonunknak, a barátunknak, egy osztálytársunknak, vagy bárki másnak, akinek adni szeretnénk. Ugye, jobb adni, mint kapni. Mondja a mondás. Kicsi korban ezt a gyerekek nem fogadják el annyira, s ők inkább szeretnek kapni. De egy idő után rájön az ember, hogy jó látni azt a bizonyos örömet mások arcán.

  A karácsony már november elején elkezdődik, amikor a nagyobb bevásárlóközpontokban a leakciózott termékek helyén megjelennek a szaloncukrok, csokimikulások, meg hasonló édességek. Az akciós termékek meg vagy elfogytak, vagy felemelték az árukat... Ilyenkor még az ember úgy van, hogy: Már??? De ahelyett, hogy ilyeneket mond, kezdjen el gondolkodni, hogy mit ad szeretteinek, mert szorít az idő, s minden az utolsó órára marad (december 24. 15.00-16.00), amikor is a boltok bezárnak. És ilyenkor már nem figyelünk árra, meg ilyenekre, visszük és kész... Előre el kell kicsit tervezni.

  A karácsony második, s egyben leghosszabb elő-eseménye az advent. Ez 1-jétől 24-ig tart. Ilyenkor a gyerekek kapnak adventi naptárat, tele csokival, játékkal, akár LEGO-val, vagy mással. A nagyobbak már whisky-set kapnak (láttam már ilyet), de mindenki ugyanúgy várja, hogy mindennap ehesse azt a csokit, úgy játékot kapjon, vagy utóbbi esetben vedelhessen :-D. Másrészt pedig meggyújtják azt a bizonyos négy gyertyát vasárnaponként...

  A következő esemény a Mikulás (december 6.), amikor a gyerekek az ablakukban találnak egy csokifigurát (remélhetőleg Mikulás-alakút), s mosollyal az arcukon elfogyasztják. Manapság ez a hagyomány már lankad, ugyanis sokan már ekkor ajándékot várnak. Pedig ott a csoki, a naracs, a szaloncukor... Az én fiatalkoromban még ez is menő volt. Az iskolai menzán is adnak ilyenkor csokimikulást, csak annak érdekes gagyi csoki íze van, de a szándék a fontos.

  Az a bizonyos egy óra, délután 3 és 4 között. Ez a karácsony egyik szintén fontos pillanata, ugyanis ekkor a plázák, üzletek tele vannak, mert a rohanó világ emberei már az utolsó pillanatra hagynak mindent, s ilyenkor vigyázni kell, nehogy elvesszünk...

  És jön a karácsony... majd... (erről majd később...)

2012. november 24.

VIDEÓ: Mikor Peter felpörög

Mikor Peter felpörög

Van, aki szereti a Family Guy-t, s van, aki nem. Hogy most melyik csoport képviselői vannak többen, nem fejtegetem, és nem csak azért, mert fogalmam sincs. De ez a jelenet, az egyik kedvencemnek a részlete. Ez annak a jelenetnek a töredéke, mikor Peter Griffin kipróbálja a Red Bull-t, s egyből rákattan. A töredék ezt a pillanatot mutatja be, de a többi jelenet is jó. :-D A második link a Stewie-rázós videó... :-D

1. http://www.youtube.com/watch?v=VZxr5e9W9eg&feature=related
2. http://www.youtube.com/watch?v=D-yP-N39AF0

Könyvajánló: Darth Vader és fia


   A Darth Vader és fia című regényt (mert így vagyon kategorizálva) 3 perc alatt olvastam el az egyik nagy könyvesboltban (női név...). Megláttam, s mondom magamban: Ez meg mi a fene? - bár azért nem így beszélek magamban, de azt nem írom le. Leveszem, kinyitom, aha!, jövök rá ekkor, hogy ez egy kis könyv, ilyen képesféle, szöveggel. Elolvastam mind a 64 oldalt, nem mintha sok szöveg lett volna benne, de megtettem. Nagyon aranyos és vicces volt. Persze nincs Star Wars-os valóságalapja, mert Luke jó, Darth Vader pedig a rossz oldalon, a sötét oldalon áll, de itt mégis úgy van, mintha Luke lenne a kisfiú, aki mindent akar apucitól, szereti a jókat, de a Sötét Nagyúr mindig a sötét oldal felé akarja húzni. Igazából apa-fia kapcsolatokról szól, de komolyan szuper egy könyv, s csak ajánlani tudom, akár megvételre, vagy csak arra, hogy 3-6 perc alatt elolvasd a boltban. Kedves, aranyos, s lehet hogy meg is bírnám venni, s ha unatkozom, előveszem, de az ára 2.490 Ft, ezért ezt az ötletet elvetettem. Mindegy, röviden: ajánlom... (Kivéve a hejj-hujj, ejnye-bejnye, irgum-burgum totál csak a STAR WARS fanoknak, akik leszcsillagroznák ezt a könyvet, mert nekik csak a Star Wars 1. trilógia A film... :D)


R.I.P. Larry Hagman

Larry Hagman
(1931-2012)
   Még ha nem is nézi valaki a Dallast, akár a régit, akár az újat, mindenki hallott legalább a Dallasról, mint sorozatról, s nem csak Texas állam városáról. Ha valaki többet hallott a Dallasról, az hallott a híres Jockey Ewing-ról is. Na, a szerepet 1978 és 1991 között, valamint 2012-ben Larry Hagman játszotta el, nagyon is rendkívüli módon. A Dallas a Southfork-i birtokon élő Ewing család mindennapjairól, vitáiról (kb. ez a mindennapjuk) szól, melyet 13 év harc után (Bobby vs. Jockey) Bobby nyert el, s Southfork-on megállt az olajtermelés. Közben eltelt 21 év. 2012-ben a Ewingok (ejtsd: Juing) visszatérnek, s most már utódjaik vitáznak olajról, pénzről, s még több pénzről és olajról. Ebben az új évadban sok régi szereplő tért vissza, köztük Jockey is, de a harmadik évadban, amit majd 2013-ban fognak valószínűleg forgatni, már nem lesz ott a Dallas Jockey-je, aki nélkül lehet, hogy a Dallas nem is lesz igazán Dallas. Kiderül, mit hoz a jövő...

   Hagman korábban alkoholista volt, májátültetése volt, s az új májával is bajok voltak, de bírta... 81 éves korában meghalt Larry Hagman, a Ewingok Ewing-ja...


2012. november 18.

M.A.Z. Filmajánló: Ted



   Miért csak most írok a Ted-ről filmajánlót? Jó kérdés. Jó válasszal: azért mert augusztus óta minden hónapban eddig megnéztem (aug. - szept. - okt. - nov.), s annyira elnyerte a tetszésemet, hogy ezt egy ideig betudom tartani (hogy megnézem). Ebből lehet sejteni, hogy tetszetős volt - bár ha pocsék lett volna, nem írnék filmajánlót. A Ted szintén megérdemel egy akkora kezdőképet, mint a 007 - Skyfall.

   A Ted 2012-es film, melyet a Family Guy zseniális atyja, Seth MacFarlane rendezett, s a főszereplő Ted-nek is ő volt a szinkronja, hisz mint sejthetjük, hogy MacFarlane nem egy plüssmaci igazából. További főszereplők igazi énjükben: Mark Wahlberg és Mila Kunis. Kicsivel több, mint 100 perc, de élvezhető.

Én már ilyen formában
nézném legközelebb
   Ted ["született": Teddy] egy játékmackó, akit a kis John kért magának a 90-es évek egyik karácsonyán. A maci életre kelt, mert pont ott volt egy hullócsillag, s mint tudjuk, semmi sem erősebb egy kisfiú kívánságánál. Kivéve az apacshelikopter. Teddy életre kell, s ettől kezdve mint két BFF, mindent együtt csinálnak. De mindenki felnő egyszer, így John is, fű, alkohol, nők... még Ted is. Az élő plüssmaci rejtélyes felbukkanása már lecsillapította a tévéseket. John ekkor már 5 éve összejött Lori-val, s többször szóba kerül, hogy Ted-nek mennie kell, ha a kapcsolatukat magasabbra szeretnék helyezni (pl. házasság, gyerekek stb.). Hamarosan Ted-nek lakást vesznek, s dolgoznia is kell egy kisboltban, ahol több kihágás ellenére egyre jobban előléptetjék (kicsit NAGYON bolond a főnöke). Telik az idő, Ted összejön Tamilynn-nel, veszekednek, kutyákat szednek szét tűzoltókkal (mi ez?, nézd meg!). De van itt akció is, drog, alkohol, karaoke, poén, Sam Jones, Ming és minden más... Nem árulom el a lényeget, mert akkor nem nézné meg az ember a filmet.

  Van benne egy jelenet, ami nagyon nem tetszik, mikor Ted perverz módszerekkel próbálja felhívni Tamilynn figyelmét... A többi nagyobb része jó, és vicces.

   Angol nyelven (eredeti) sokkal jobb. Vannak olyan poénok, melyeket csak azok értenek, akik ismerik a Family Guy eredeti vonatkozásait, s jártasak a viszonylag ismeretlenebb amerikai színészekben.

 

2012. november 13.

VIDEÓ: Édes, Ékes Apanyelvünk

Az ilyen bejegyzésekben videókat osztok meg, első ilyen alkotás: Bencze Imre: Édes, ékes apanyelvünk, melyet Sinkovits Imre ad elő. Szuper, magyar órán hallgattuk, s akkor is jó volt, most is az, s ez olyan örök humor-féleség.

előadó: SINKOVITS IMRE
(1928-2001)
itt - LINK - itt

2012. november 12.

Gondolatok erről-arról: Filmek, sorozatok, könyvek



 "Aipeso cortigo maximato..." - mondta egy ókori római filozófus, aki bánatában leitta magát, s a filozófia bölcsőjébe került filozofikus énje. Nem tudni mit jelent, sőt kb. semmit, de mivel latinul van, ezért biztos valami bölcs dolgot. Most jelentse azt, hogy gondolatokat osztunk meg erről-arról. Még ha nem is azt jelenti, kedves latintanárok... Középen a logóban a legnagyobb, s egyetlen Autobot gondolkodó, Optimus fővezér, akinek tiszteletére először a filmekről, sorozatokról, könyvekről tartunk hosszas töprengést, indoklást. Szerintem, van benne valami.

MINDENEK ELŐTT NEM MEGSÉRTŐDNI KELL, MERT NEM AZ A CÉLOM, HANEM, HOGY ESETLEGESEN SEGÍTHESSEK EMBEREKEN. HA EZ NEM ELÉG JÓ INDOK, AKKOR: DEMOKRÁCIA VAN, SZABAD VÉLEMÉNYEK. Német Zalán

TED. Filmajánló. Hamarosan.
Filmek, sorozatok, könyvek. Három formája a kikapcsolódásnak, mindegyiknek van előnye, s hátránya magunkra, s környezetünkre, de mik azok? A filmek, mik is a filmek? A filmek a 20. században debütáló mozgókép sorozatok, melyek fekete-fehérből színesre, angolról magyarra, régiről, egyszerűről modernre váltottak. Ma már a filmeket többen letöltik vagy megveszik, s azután megnézik. Véleményüket baráti társaságban, vagy interneten, fórumokban nyilvánítják ki. Elmondhatjuk, hogy az a film jó volt, vagy nem annyira jó, netán rossz. De véleményeinket úgy kellene megosztani az emberekkel, hogy figyelembe vesszük a hallgatók álláspontját, miszerint ők miképpen vélekednek a filmről, tetszett-e vagy nem. Ha ellentétes vélemény születik köztünk, akkor nem folytatni kell a vitát, hanem el kell fogadni a véleményét, s tovább nem kell hangoztatni. A barátnak lehet ajánlani filmet, ha tetszett - de azért túlfényezni se kell -, s ő majd eldönti az elmondottak alapján, hogy ez vajon kedvére való-e, vagy nem. Ha a hallottak alapján eldöntötte, hogy ő erre nem kíváncsi, törődjünk bele, fogadjuk el. Fogadjuk el társunk véleményét, s gondoljunk bele abba, hogy most érdemes egy ilyenen vitatkozni? Egy filmen? Totálisan nem. Az csak egy film, mindenkinek más az ízlése, nincs közös, s ezt fogadjuk el; egy 12 évesnek és egy 30 évesnek, de egy 11 és egy 15 évesnek sem biztos, hogy ugyanaz a film tetszik. Ha nem  megy a beletörődés, ez van. Biztos, hogy van olyan film, amit ha ránk traktálnak, mi sem akarjuk meg nézni. Nem kell miért?-ezni (semminél nem kell egyfolytában: Miért? Miért? Miért miért?, mert nem csak a kérdezett, de mi is megőrülnénk), ez a véleménye és punktum. A filmeket több fórumon pontozzák, meg fikázzák, de megint: most dőljünk be annak, amit a Pista bácsi mondott, nekünk, mint 14 éveseknek, például. Ilyen a legnagyobb filmadatbázis, ahol véleményem szerint idősebb férfiak pontoznak, akiknek ez a kedd délutáni programja, s csak azok az öreg, néha gagyi, cselekményhiányos filmek vannak a csúcson, ami 10-ből 6 embernek nem tetszik. Nem kell az ilyenekre hallgatni. Most én mondjam meg egy pl. arab gyereknek Dubai-ból, hogy az XY most jó film-e, majd eldönti Ahmed (mert így hívnák a kisfiút, ha lenne. Legyen! Üdvözöllek, Ahmed.). A filmek nagyja egyszer nézhető, másodszorra már nem olyan izgalmas, sok nem is köt le, s utána elment rá 130 perc, de lehet kevesebb és több is. Nem a filmnézés a legjobb szórakozás, mert antiszociális, s egymás ellen lehet fordulni, s ha valaki csak erről tud beszélni, az a világon a legidegesítőbb.

Ez csak egy baráti, szerkesztői vélemény. :-D, amúgy szeretek mindenkit.

A filmek utáni lelki bla-bla után jöhetnek a rövidebb sorozatokat és könyvek, melyek nem teremtenek akkora feszültséget, mint a filmek. Először is a sorozatok. Általában 20 és 50 perc közötti többrészes, évadokból (legalább 2 - ha befuccsol) álló filmsorozat. A sorozatoknál nem keletkezhet nagyobb konfliktus, egyet nem értés, ugyanis sorozatból több van (mint részek, epizódok), így nagyobb a választék. Sok a hasonló, s itt nem lehet megbeszélni, hogy ez most rossz volt, mert lehet, hogy az a rész pocsék volt, de a következő már szuper űber király, de zsír lesz. Ezért a sorozatokról nem beszélnék többet, csak még azt, hogy a sorozatokban is van egy kis probléma. A totális antiszocializálódás, ugyanis, ha valaki megszeret egy sorozatot, jöhet a maraton, s egybe megnéz 1-5 évadot, s akkor semmi mással nem foglalkozik.

Az olvasás talán a világ egyik legjobb tevékenysége, elfoglaltsága. S mindenki így van ezzel, még ha nem is tudja, mert a mai rohanó világunkban mindenki "globalizálódik", s már nincs ideje, hogy leüljön, s elkezdjen egy könyvet. A filmeknél és a sorozatoknál fel lehet állni, most iszok egyet, most egy szendvics, na még egy kis pisi szünet ennél az unalmas résznél - már ha valaki így tesz, de a könyveknél egyfolytában azzal kell foglalkozni, így az olvasás egyirányú, míg az előzőek lehetnek kétirányúak. Le kell ülni, feküdni, fejen állni, s csak azzal kell foglalkozni, mert ha mással is törődünk, akkor az első 10 oldal huss, elszáll, meg sem maradt a fejünkben. Olvasni jó, mert abból nem lehet konfliktus, mert könyv annyi van, mint a szemét, de értéke sokkal nagyobb. Egy könyv akkor a legjobb, ha el is olvassuk, hisz ez a lényeg. Kivéve képeskönyv, album (csak képekkel) stb.

Ez a három szórakoztatási tevékenység a három legnépszerűbb, s legjobb kikapcsolódás, melyekből valaki mindig konfliktust tud teremteni, főleg a filmekből. Mindenkinek van egyénisége, saját ízlése, becsüljük meg ezt, s fogadjuk el a másik érdeklődése körét, s ne csak ugyanarról beszéljünk...

2012. november 11.

Újdonságok a közmédiában


Újdonságok
a közmédiában


   Szerintem ez így egy gyönyörű cím, és hiszitek vagy sem, elsőre eszembe jutott. Itt új adók, műsorok, médiablablákat írok le, melyekről jobb, ha tud a tömeg...

   Az RTL Klub második csatornája, az RTL 2 október elején indult el, s a tévészolgáltatók közül még most is vannak olyanok, ahol nem adják. A T-Home a legjobb, mert ott minden van, ami ilyesféle. Mi is van ezek a csatornán? Átraktak ide néhány műsort, mint a Legyen Ön is Milliomost, az I Love Gjoni-t, a Máté Kriszta által vezetett Forró nyomon-t, valamint a Heti Hetest. Meg újdonságként 23:00 órakor az RTL 2 híradót, ami éjjeli baglyoknak való, hogy úgy mondjam. A dizájnja kicsit túlegyszerűsített, s többnyire inkább spanyol sorozatok, majd fantasy-s, misztikus műsorok és néhány bűnügyi és komédia van náluk, így csak a Rém modern család-ot szoktam nézni, mert az van olyan időpontban, ami nem fedi annyira a sima RTL klub műsorait, bár most jött "A kód", ami nagyon jó memóriafejlesztő és kvízműsor, melyet Sebestyén Balázs vezet. Király! Bár vannak idegesítő versenyzők... Ami a legjobb ebben a csatornában, az az, hogy kevés a reklám (kb. 3-4 perc), de ami már nem annyira jó, hogy nincsenek azok a jól megszokott gyógyszeres, Activia-s reklámok (Pocak!), helyette butikok, szőrmeüzletek, ááá... ne! A 100 évesnek tűnő Szombat Esti Láz c. műsort is adják, s a fél képernyőt eltakarva kiírják, hogy lesz Új Évad! Ami a legbulibb volt a csatorna kezdetleges reklámozásában, az a Fű zöld, az Ég kék és az Élet szép, erre jött a Barack Obama, a Krumpli Rakott... Összegezve: 10/8 pont.
   Eddig se szerettem a TV2-t, ezután se fogom. Mindent lelopnak az RTL-tól, így hát persze azt is, hogy legyen második csatorna, legyen Hal a tortán, mi is hozzunk be valami X-faktorhoz hasonló nagy műsort, vigyük őt, hozzuk... Hát, egy hónapra az RTL 2 érkezésére már nem lehetett TV2 2, se 3, meg négy, mert ott van a további köze nincs csatorna (FEM3 és PRO4) [RTL-nak is van: Cool TV, Prizma TV). Hát lett Szuper TV2. És mindenhol ragaszkodnak a Szuper szóhoz, Szuperszínes, szupersorozatok, szuperizgalmas, SZUPERSZAR... Itt is sorozatok, ízig-vérig latinosan... A stílusa jó, a TV2-é szar... Pont: 10/3 - és az is a grafika, meg megvalósítás...


   TV2-agy: Jaj, van X-faktor, mi legyen, ez nem, ez nem, á THE VOICE! A műsor eleve az X-faktor kopija (mentor - mester; tábor - tábor; egy műsorvezető - egy műsorvezető; csapatalkotás - csapatalkotás), de ha az említett csatorna csinálja, még nagyobb kopizás. Egy "légyszi, gyere hozzám, légyszi, légyszi" zsűri (mesterek)... nem mondok inkább semmit, fusson, ha fut. Bár: X-faktor válogatás: kiabálás, nagy tömeg. Voice: öt percenként jön egy ember... :DDD


   Nem akarok a Kód-ról sokat írni. Jó. Nézzetek bele.

2012. november 3.

M.A.Z. Filmajánló: 007 - Skyfall



   007. Aki erről nem jön rá, hogy kire gondolok, akkor még nem hallott (????) sose James Bond-ról, az MI6 híres titkos ügynökéről. Én nem sok James Bond-filmet láttam, azok is vagy Pierce Brosnan vagy Daniel Craig főszereplésével hódították meg a világot, de azok jók voltak, de a Skyfall, az valami istenállat!!!

Megérdemel egy ekkora képet így az elejére... :-D

Statisztikai bla-bla:
- 143 perces brit-amerikai akciófilm, melyet a bejegyzés megírása előtt egy héttel mutattak be (körülbelül), s sikeres lett, hamar. Olyan színészekkel, mint James Bond, Judi Dench vagy Ralph Fiennes.

Rövid sztori:
   M-et sötét múltja kísérti, Bondnak pedig bizonyítania kell felé tanúsított hűségét. Az MI6 titkosszolgálat bajban van, 007-nek fel kell kutatnia és el kell pusztítania a fenyegető veszélyt - bármi áron.



Sztori (bővített változat) és vélemény:
   Egy ilyen rövid ismertető után, beszélek róla én is egy keveset. Kisebb feszültséggel kezdődik a film, mely M és Bond között van, de titkos (nagyon titkos) szeretetük miatt hamar megbékülnek, persze bocsánatot senki nem kér. Ekkor kell felkutatnia egy gyilkost, aki ellopott egy listát, tele MI6 ügynökök adataival. Beutazza Sanghaj-t, Isztambult, Makaót, Londont, Japán egy elhagyatott szigetét, de végül fény derül, ki is a gonosz, s mik a terve, s kivel. Van benne humor, szeretet, szerelem, Bond-lány, halál, akció!!! Én angolul, magyar felirattal néztem, mert a moziban csak az volt. Alatta nagyon jó zene Adele-től ugyanúgy Skyfall címmel. De mi is az a Skyfall, nem akarom elárulni, inkább ösztönzöm az embereket eme remek film megnézésére. Ami miatt csalódott voltam, az az, hogy meghal a legvégén a kedvenc szereplőm, de átveszi a helyét egy másik nagyon jó brit színész. Igazi brit film a Tube-bal, Londonnal, angol humorral meg minden más remek jelenettel. Nézd meg!!!


2012. október 30.

Persistence, USA!


PERSISTENCE, USA

(Kitartás, Államok!)

Miért is mondjuk egyfolytában, hogy hideg van, meg ilyenek, ősz elején? Mert tényleg hideg van, ez jogos. De gondoljunk bele abba, hogy 50 millió amerikai otthona veszélyben van a Sandy nevű katasztrofális hurrikán miatt, ami az Egyesült Államok keleti partját rombolja. Ott van igazán hideg, csapadék, szélvihar, rombolás... Másban sajnos most nem tudok segíteni a népüken, csak annyit, hogy gondolok rájuk, s remélem nem lesznek nagyobb károk, vagy halottak. Nekik nem lehet valami fényes a Halloween...

A New York közeli Breezy Point általában
...és a Sandy után.
És most nem szomorú képeket akarok mutogatni, hanem, hogy gondoljunk bele, hogy kinek rossz...


2012. október 29.

A sztárok 1.: Tina

Senki ne kérdezze, miért, de valahogy olyan érzésem támadt, hogy írni kellene olyan hírességekről, akik a 20. század eleje/közepe/vége óta ismertek, még ha nem is tudjuk, miről. Jussanak ők eszünkbe, mert nem csak Justin Bieber, Harry Potter, Family Guy, Béyonce és társai híresek, hanem olyan énekesek, színészek, akik valami újat teremtettek az emberiség  számára. Nem azt kell mondani, hogy ki ez az öreg ember, ki ez a nyanya, vagy ilyesmi. Hanem elgondolkodni azon, hogy ha ők már nem lesznek, ki fogja őket pótolni. Egy akkora sztárt, mint Paul McCartney, tud-e pótolni egy Bieber gyerek...


TINA TURNER(énekesnő; 1939-)

Tina Turner-nek megannyi olyan száma van, amit ismerünk, de nem tudjuk, hogy azok az övéi. Ilyen például az egyik James Bond-film főcímdala is, mely 100 százalékban egyezik a film címével. Ez a Golden Eye, magyarul az Aranyszem. Ezt a dalt nemrég a televízióban is halhattuk az X-faktorban egy énekestől. Az az előadás szörnyű volt, ezért inkább hallgassuk meg az eredeti dalt a hamarosan 73 éves énekesnőtől. Ha meghallgatnánk (beírnám hozzá a linket) az X-faktor versenyzőjével, nagyot nőne az egyikőjük a szemünkben, és nem az X-faktoros úriemberre gondolok.

Golden Eye

De most írnék egy keveset a Rock 'n' Roll királynőjéről...
Tizenegy Grammy-díj, többszörös Golden Globe. Ezekkel rendelkezik a Tennesse államban született Anna Mae Bullock (eredeti neve). St. Louis-ban ismerkedett össze Ike Turner-rel, aki felvette zenekarába. Hamarosan megszületett az Ike & Tina Turner Revü. Összeházasodtak, majd 1978-ban elváltak, Tina szólóban kezdett énekelni. Az eddigi blues-os stílus után rock 'n' roll stílusban kezdett énekelni. Azóta megérdemli a királynő címet.

Fontosabb számai:

Simply the best

Private Dancer

We Don't Need Another Hero

Cosa Della Vita (mellékénekes Eros Ramazzotti mellett)

Hozzáteszem, hogy nem csak úgy belinkeltem ezeket, mert pl. ezt dobta ki a YouTube, hanem meghallgattam, s soknál meg is lepődtem, hogy Tina énekelte.

Köszönjük, Tina!

M.A.Z. Filmajánló: Apa ég!


APA ÉG!
(THAT’S MY BOY)


116 perces amerikai vígjáték, melyet 2012 nyarán mutattak
be a mozikban. Főbb szereplői: Adam Sandler és Andy Samberg.


   Apa csak egy van. Néha még az is sok. Donny Berger (Adam Sandler) sokáig nem is tekintette magát igazi apának. Kamaszkorában viharos kalandba keveredik szexi tanárnőjével (Eva Amurri Murtino) - melyik kamaszfiú ne álmodozna erről -, és miután kapcsolatuk lelepleződik, Ms. McGarricle-t börtönbe zárják. Szerelemgyerekük, Todd (Andy Samberg) felnevelése pedig a fiatal Donnyra marad. 
30 évvel később, Donny hírét veszi, hogy fia, - aki közben sikeres üzletember lett -, házasodni készül, és egy jómódú család lányát (Leighton Meester) fogja elvenni. Donny bajban van, több tízezer dolláros tartozást halmozott fel, és végül arra az elhatározásra jut, hogy felkeresi évek óta nem látott fiát. Az esküvő előtti hétvégén beköltözik a fiatalokhoz, és nekilát bepótolni az elmulasztott éveket, teljesen felforgatva ezzel a hétvégi ünnepséget, és Todd addigi életét.


  Félve néztem meg ezt a filmet, mert Sandler korábbi filmje, a Jack és Jill nem éppen sikerült jól. Szó, mi szó: pocsék volt. Katasztrofális. Mások olyan korábbi filmjeit is lepontozták, mint a Kellékfeleséget például, ami egy nagyon jó film. S a filmes pontok és vélemények alapján az Apa ég! is hasonló. De kellemesen csalódtam, ugyanis tetszett. Néha voltak erőltetett poénok is, de azok is jók voltak. Ajánlom, de csak kemény idegzetűeknek.

  Benne nagyon jó jelenetek. A nagyi, Vanilla Ice, biciklizés, Chad, testvérszex, tanárnéni, 43.000 stb.... nagyon jó, ha megnézed... ha nem nézed meg, lehet, hogy az is jó, de mivel ez egy filmajánló, ajánlom, hogy megnézd.


2012. október 28.

M.A.Z. Filmajánló: Simpson család - A film



Nagyon sok animációs sorozat alakult ki 20 év távlatában, ebből mindegyik kicsit más, nagyon sok jó, durva, vicces és pocsék is van. Ezek közül itt van a Family Guy, a Cleveland Show, A South Park, az Amerikai Fater, a Furcsa Amcsik, a Futurama és a Simpson család. A Family Guy a kedvenc, a best, de ettől függetlenül megtudom nézni a Simpson család részeit is. De az utóbb említett szituációs animációs komédia készített annak idején egy filmet, amit bármikor elő tudok venni, s akármilyen kedvem van, megtudom nézni. Ez a Simpson család - A film...


A SIMPSON CSALÁD - A FILM
(THE SIMPSONS MOVIE)
- 88 perces
- 2007-es film
- animációs, vígjáték

Springfieldben, az Örökzöld sétány 742. szám alatti házban élő Simpson család korántsem hétköznapi família. Nem elég, hogy sárgák (pedig nem is kínaiak), csúcsfejűek, gülü szeműek, ráadásul imádják a fánkot. A kelekótya család bajba kerül, amikor a családfő, Homer véletlenül mérgező anyagot önt a városka tavába. Arnold Schwarzenegger kormányzó emiatt katasztrófa sújtotta övezetnek nyilvánítja a várost, amely fölé üvegbúrát építenek, hogy elszigeteljék a külvilágtól. Homernek nincs más választása, a tettek mezejére kell lépnie, hogy megmentse a világot és a világukat.

Aki már látta a filmet, annak üzenem, hogy ők is nézzék meg többször, mert másfél órán keresztül vicces. Nem is akarok most nagyon példákat felhozni, hogy miért is jó film, mert akkor lelőném a poént. Ajánlom minden olyan embernek, aki szereti a humort, hogy legalább egyszer nézze meg. Felvidítja, majdnem minden esetben. Family Guy-os kedveléseim mellett imádom a Simpson család ezen tettét, ezen filmjét.

A sorozatban nagyon egyedi dolgok tűnnek fel. Első látásra természetesen az, hogy az emberek sárgák, nem ufók, mielőtt valaki azt hinné. Érdekesség még, hogy már a 23. évadot készítik, valamint az, hogy minden részben más a kezdőkép. :-D érdemes megnézni a sorozatot is...